Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

osska

czy ktos studiował bądż studiuje fillogie polską?

Polecane posty

Gość a co chcesz wiedzieć
?

Gość polinoli
no własnie studiował ktos? tez chetnie bym sie dowiedziała co nieco?

Ja nie wiem, ale mam dwie koleżanki na 4 roku na nauczycielskim i moja siostra skonczyła kuturoznawstwo. Z którą bym nie porozmawiała, to mówi, że dużo nauki, koleżanki siedzą długo na uczelni, ale raczej nie mają zaliczeń typu zrobic jakiś projekt czy prezentację. Po prostu rycie na blachę. I jak patrzyłam na swoją siostrę, co prawda ma mniej tęgą głowę ode mnie i gorzej jej się uczy, ale widziałam, że bardzo się męczyła, często zarywała noce na naukę, zawsze z biblioteki przynosiła stosy ksiażek itp.

Gość sranie w banie i tyle
ja kończyłam jest jak na każdych innych studiach wazne jest jednak, żeby lubieć nie tylko literaturę ale również językoznawstwo, bo z tego są ciężkie egzaminy a czyta się nie tylko książki, obowiązkowe są również antologie, opracowania, biografie itp

dzieki, a jak tam wygladaja egzaminy? ogolnie trudno jest? a studiujesz w trybie dziennym czy zaocznym

Gość sranie w banie i tyle
nie wiem jak teraz wyglądają egzaminy, ja kończyłam studia już ładne pare lat temu, pamiętam że trwały bardzo długo z 6-8 godzin , ciężkie były zagadnienia z gramatyki (na tamten czas, bo ja gramatyki w szkole średniej nie miałam, tzn miałam ale takie ogólne wiadomości dot. składni itp. a na egzaminie wyskoczyli z fonetyką, fonologią i morfologii, językoznawstwa historycznego i temu podobne. Trochę mnie to zszokowało ale dałam radę :)

ja w ogole w liceum nie mam gramatyki a jestem w klasie humanistycznej. mialam z 1 lekcje ale i tak pani nam sie tego nie kazala uczyc:/