Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona.tym

17 lat i nadżerka

Polecane posty

Gość zaniepokojona.tym

ginekolog stwierdził u mnie nadżerkę....słyszałam, że kobietom w młodym wieku nie poleca się usuwania nadżerki...jak to jest?

Gość pyczys
nie buj sie!! nadzerka to nie tragedia! jednak nie wiem gdzie ty to slyszalas ze tego sie nie usuwa- wrecz przeciwnie trzeba usunac bo moze przeksztalcic sie pozniej w zmaine nowotworowa!! poczytaj troche o tym:)))) moja kolezanaka miala nie dawno ten zabieg jest troche bolesny, ale do wytrzymania!!

Gość zaniepokojona.tym
boje sie tego zabiegu....na czym to polega? bo wiem ze sa rozne metody...wymrazanie niby jest wlasnie polecane dla kobiet ktore chca miec w przyszlosci dzieci...ile taki zabieg kosztuje?

mnie lekarz usuwal nadzerke calkiem niedawno, diagnoze ustalil tez jak mialam 17 lat - niepotrzebnie zwlekalam az do teraz. zabieg trwal 20min jakims plynem .. zrobil mi to raz i po klopocie - mialam szczescie bo byla dosc mała. teraz już mam święty spokoj - zadnych krwawien po stosunku i bolu - komfort nie do porownania. zrob to jak najszybciej zanim sie nie powiekszy, bo wtedy wiecej klopotu - jak mozna to plynem - bo jesli masz dopiero 17 lat to nie powinna byc duza.

zamrazanie jesli jest niepotrzebne to lepiej go nie robic. ja placilam prywatnie w Katowicach 200zl.

Gość dfddf
A co to jest ta nadżerka i jak się ją rozpoznaje??

ja także w wieku 17 lat mialam stierdzona nadzerke i wystraszylam sie nie na zarty.Minelo 9lat i nic z nia sie nie dzieje,urodzilam dziecko,teraz mysle o drugim.Moze po drugim zdecyduje sie na wypalenie.Zobaczymy.Teraz staram sie koniecznie raz w roku robic cytologie.To wystarczy

Larysa, zmartwię cię ale jesli masz stwierdzoną nadżerkę i cytologię robisz raz na rok to niestety może nie wystarczyć. Raz na rok robią ZDROWE kobiety. Tym z nadżerką zaleca się raz na 3 a góra raz na 6 miesięcy głównie dlatego, że rozwój raka szyjki macicy może być po roku na tyle duży, że niewiele pomoże.Dbajcie o siebie dziewczyny, usuwajcie nadżerki i wykonujcie cytologię wg realnych potrzeb.