Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odswiezam

Krecone wlosy...czyli jak je spiac by wygladaly efektownie?!

Polecane posty

Gość blackcat
to zależy od rodzaju skrętu :o

Gość uojej
krecone same w sobie sa efektowne ;p a jak jeszcze takie do pasa uuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość odswiezam
Chodzi mi w rodzaju takiego spiecia na glowie np zabkami,cos tam juz probowalam he.A mam za ramiona i bardziej chyba falowane ale koncowki sa bardziej pokrecone-zalezy od tego jak je zrobie :)

Gość kreconewlosy
Po prostu o nie dobrze zadbaj ;) Piękne, mocne, lśniące kręcone włosy same w sobie są efektowne!

Ja swoje od wielkiego święta :p upinam wsuwkami, zbieram po trochu do tyłu, jakoś tam skręce czy coś i upinam wsuwką i tak wszystkie, wychodzi z tego super fryzurka, a że włosy są kręcone to nawet jak się upnie byle jak to wygląda to super :p

Gość odswiezam
Wlasnie o takie spiecie mi chodzi :)Tylko jak tego dokonac...hmmm....probowalam spiac je zabkami na rozne sposoby ale cos nie tak :-/

Gość odswiezam
A jak zaczac od bokow czy od srodka?

Wsuwkami, TYLKO wsuwkami. Te małe spineczki, jak mówisz zabki są do dupy że tak powiem ;) ja robię mniej więcej tak, ze od środka głowy, z dołu zaczynam zbierać pasemka włosów, takie mniejsze, skręcam żeby nie sterczały takie długie tylko były małe, spinam wsuwką, i tak po kolei, najpier te z dołu, potem te po bokach, a na końcu jakoś te z góry podpinam i potem ewentualnie dopinam jeszcze wsuwką te któe coś za bardzo sterczą ;) spróbuj sama w domu, napewno za którymś razem Ci się uda :)

Gość odswiezam
Aha no ja robilam podobnie ale moze i masz racje,ze lepiej spinac je wsuwkami

Uwierz mi że lepiej, też kiedyś zakupiłam sobie tych zabek i wszystkie wywaliłam, wsuwki milion razy lepsze!

ja spinam tak jak tu http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3823112 tzn. troche wlosow biore boku i spinam z tyłu, ale jednym slowem tez potrzebuje jakiegos konkretnego upięcia, bo w samych rozpuszconych źle wyglądam, bo sie zwyczajnie pusza jak chodze. wiii, a do tego upięcia, to czy duzo wsuwek używasz? bo probuje to zrobic i juz mi ich zabraklo.

Gość odswiezam
Tez racja bo takie spinki za duzo miejsca na glowie zajmuja a wsuwki to jednak inaczej

No trochę tego idzie, najwyżej bierz większe pasemka włosów to pójdzie mniej wsuwek ;)

Gość odswiezam
Cos tam zrobilam,z przodu nawec calkiem wyglada :).Jeszcze tylko musze wsuwki sobie zakupic i wtedy bedzie git ;)

I super :D z przodu ma być dobrze a z tyłu się mówi w razie czego ze to tak miało być, taki artystyczny nieład :p

Aktualnie eksperymentuje z szmponami, teraz kupiłam ostatnio Pantene do codziennej pielęgnacji z odżywką, nie wiem czemu ale w życiu moje włosy nie były tak obżydliwe w dotyku jak po tym szamponie ale myłam nim włosy dopiero dwa albo trzy razy więc zobacze co będzie dalej... Do tego używam odżywki bez spłukiwania, aktualnie do włosów farbowanych z Ziaji ale też będę szukała czegoś innego, choć z tej jestem zadowolona. Poza tym czasami używam żelu, ale to jak mam jakieś super wyjście bo tak to mi się zwyczajnie nie chce bawić poza tym oczywiście nie czeszę włosów, tylko przed myciem i tyle, nie susze suszarką bo mi się robi szopa, tylko czekam aż same wyschną.

to ja podobnie w sumie ale i tak moje wlosy sa suche. Ja dodatkowo po umyciu i nalozeniu odzywki bez splukiwania [teraz cement odbudowujacy] używam tez jedwabiu w płynie, no i w pierwszy dzien wloasy ok, ale potem juz nie. A czy ktos z Was uzywa placenty? Podobno, to bardzo dobre jest.

Ja właśnie zamierzam sobie zakupić jedwab, mam nadzieję ze będzie fajny efekt bo z tego co czytam to dziewczyny się nim bardzo zachwycają

zachwycaja sie dopóki go uzywaja, bo po odstawieniu wlosy sa takie jakie były. Zauwam to tez u siebie, ale ja dopiero miesiac uzywam. W trakcie sie ladnie swieca no i lepiej ukladaja, a ta placenta wplywa na wlosy podobno dlugofalowo, jednym slowem odbudowuje je, ale nie wiem dokladnie jak to wygląda.

Gość odswiezam
Moje wlosy tez sa niestety suche.Ja uzywalam roznych produktow ale czy to cos dalo to nie wiem :-/.Kiedys mialam i tak bardziej sianowate wlosy no i po kazdym umyciu rozczesywalam.Dopiero gdy mialam juz te swoje lata,zaczelam o nie dbac.Teraz po kazdym umyciu wgniatam zel z woskiem z Joanny,jest fajny bo nie usztywnia wlosow no ale za to wlosy sa tluste dlatego tez nie nalezy przesadzac.A rozczesuje po umyciu i gdy juz rozczesze,znowu myje-aby jakies tam loczki sie fajne zrobily ;)

odswiezam tez uzywalam tego wosku, ale tak jak mowisz czasami sie przetluszczaja. Nie rozumiem troche z tym czesaniem, myjesz, czeszesz i znow myjesz? Ja Wam powiem jak kolezanka moja robi i ma fajne zadbane loczki. Myje wlosy roznymi szamponami, po umyciu naklada żel i nie jakis wyszukany, tylko taki jakis rozowy z marketu, pare godzin po tym zabiegu wlosy wygladaja jak more, po czym wysychaja i wygladaja na ślcznie odżywione. I z czesaniem, to robi tak, ze zawsze po wstaniu je rozczesuje i zagniata loczki zwyczajna woda i znow efekt slicznych loczkow.

Gość odswiezam
Myje ale sama woda,zeby loczki sie zrobily (nie raz nakladam odzywke).Bo gdy po rozczesaniu tego nie robilam,nie byly zbytnio wtedy krecone tylko takie blee.... A na drugi dzien tez zwykle wgniatam w nie troche wody,wtedy te loczki sie jakos ladnie zawina a tak kazdy szedl w swoja strone :)

ja chyba dalej nie rozumiem, to w ogole nie myjesz szamponem? Bo ja np robie w ten spsob, ze {ale moj sposob chyba nie jest dobry} myje szamponem, odzywka itp, potem rozczesuje, takie mokre jeszcze, potem wysychaja same. Na nastepny dzien nie czesze, ani niczym nie mocze tylko roztrzepuje palcami i tak do kolejnego mycia.

Gość odswiezam
Jeszcze raz napisze :) Myje wlosy szamponem,po zmyciu nakladalam odzywke i rozczesuje.Znowu myje,zawijam w recznik.Pozniej nakladam troche zelu i zostawiam do wyschniecia.A ze mam grzywke to ja prostuje :)Areszty wlosow juz nie rozczesuje!Wtedy moje loczki sa ladniejsze,bardziej skrecone :)

Gość dghtyuhty
a ja juz grzywki nie prostuje bo mam dłuższą, chcem iśc do fryzjera ale sie boję, bo u mnie włosy nadają piękno twarzy ajak włosy brzydko ścięte to i twarz brzydka a tak wogule nie wiem co to znaczy mieć suche włosy

Waśnmie przed chwilą zakupilam ten jedwab. Wrażenia jakoś nie są chwilowo najlepsze, malutka ta buteleczka przestrasznie, próbowalam na suche wlosy wziąć kropelkę i poweim jedno, calość jak bym wtarla w moje wlosy to moze bylo by coś widac bo tak to lipa :o może na mokre będzie jakiś lepszy rezultat....