Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość structuralist

Czy prezerwatywa, stos. przerywany i dni niepłodne to wystczające zabezpieczenie

Polecane posty

Gość structuralist

Chce rozpocząc wspóżycie z chłopakiem i zastanawiam się jak uskutecznić antykoncepcję, bo tabletki nie wchodza w grę.

Gość w zupełności wystarczy
prezerwatywa sama, jesli boisz się pęknięcia to polecam jakies globulki anty razem z prezerwatywa> Dni nielodnych w miesiącą odliczają okres jest zaledwie kilka... Jesli masz dni niepłodne to nawet prezerwatywa nie jest bardzo potrzebna

Gość structuralist
To nic, ze dni płodnych mam niewiele, ale zawsze to coś. ktos się jescze wypowie?

Gość ajja21
tez proponuje globulki - tak jeszcze bezpieczniej, ja uzywam patentex oval i jest ok

sama prezerwatywa nie starczy jesli sie boisz,dni plodnych nie mozna tak sobie okreslic chyba ze prowadzisz obserwacje sluzu i temperatury bo wszystko moze sie zawsze poprzestawiac z roznych czynnikow,jesli chodzi o stos przerywany+prezerwatywe jest dobre jesli twoj facet ma reflex i prezerwatywa sie nie uszkodzi, tak jak wyzej napisano globulki itd daja jeszcze wieksza pewnosc.

Gość structuralist
a gdzie globulki można kupić, za ile i jak się stosuje, bo jesli chodzi o globulki to jestem zielona.

Gość kaiinka
polecam dobrze dobrane pigułki.

Gość structuralist
Nie, pigułek nie chce, przynajniej na razie. Może ja urodze dzieci to się wtedy zdecyduję. O globulkach też poczytalam trochę i nie jestem do konca przekonana.

Gość czarnula 20
stosunek przerywany to dla faceta połowa przyjemnosci z sexu , wiec lepsze bedą pigułki ..:)

na pierwszy raz globulki? Raz że nie uda ci się jej włożyć, skoro jesteś cnotliwa, bo nawet jeśli błona jest podziurkowana, to za głęboko globulki nie włożysz, poza tym zaczniesz się pienić co skutecznie odbierze i tobie i jemu chęć do współżycia. Albo gumka, albo tabletki odpowiednio dobrane. Czemu tak się bronisz przed tabletkami? Lepszej metody zabezpieczenia nie wynaleziono. Brałam 6 lat przed urodzeniem dziecka (wtedy były znacznie mocniejsze niz minipigułki dzisiaj) i nie miałam najmniejszych problemów z zajściem w ciążę po odstawieniu.

Gość z jeszcze dłuzszym stażem
prezerwatywa w zupełnosci wystarczy, aby była prawidłowo stosowana czyli przezcytajcie i stosujcie instrukcję załączoną do każdej prezerwatywy jesli się boisz to zróbcie to w dni niepłodne a przede wszystkim dobrze się zastanów czy jesteś juz naprawdę gottowa do rozpoczęcia systematycznego dorosłego życia płociowego? bo tylko ty możesz na to odpowiedzieć...

Gość z jeszcze dłuzszym stażem
o stosunku przerywanym z młodym i na dodatek pewnie mało doświadczonym chłopakiem lepiej od razu zapomnij - to nie jest metoda antykoncepcyjna prezerwatywa jest skutecznym środkiem - stosuję wiele lat i nigdy nie wróciłabym z powrotem do tabletek, które brałam przez 2 lata i o 2 lata za długo

Gość structuralist
Jestem gotowa, mój partner ma 30 lat, ja 22 więc dziecmi nie jesteśmy. Do tych co zalecają pigułki - jescze raz powtarzam, że to nie wchodzi w gre, nie o tabletki pytalam. Do męzatki z długim stażem - własnie z tych powodów o których piszesz globulki nie przypadły mi do gustu. Dlatego została mi tylko prezerwatywa, przerywany i dni niepłodne. I pytam czy da mi to chociaż 99% zabezpieczenia.

Gość structuralist

Gość jeśli prezerwatywa
nie pęknie to masz 100% zabezpieczenia nawet jesli kochacie się d ni płodne i do końca. Tylko płodnych nie wyliczaj a wyznaczaj na podstawie śluzu i temperatury, z wyliczanek są same wpadki :p

dokładnie. prezerwatywa, jeśli jest dobrze założona i stosowana od początku stosunku daje ci bardzo dobre zabezpieczenia. poczytaj w necie na temat NPR naucz się obserwować swój cykl, wtedy bedziesz wiedziała kiedy masz dni płodne a kiedy nie. i o stosunku przerywanym lepiej zapomnij. po pierwsze daje on dużo mniejszą satysfakcję i to nie tylko facetowi ale także tobie, a po drugie niewspomagany nie jest żadną metodą antykoncepcyjną.

Gość gość
Z moim chlopakiem stwierdzilismy ze bez prezerwatywy sexu nie bedzie ...ale nie jestem 100%za tym ... Bo w jego urodziny kochalismy sie I po stosunku bylo dziwnie bo niby gumka byla ale jak wyciagna go ze mnie to z pochwy cos mi wycieklo ... Mialam tak pierwszy raz z nim ... Myslicie ze prezerwatywa pekla ...