Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szeli1122

Czy jeśli wymelduje się z mieszkania to... prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Szeli1122

Sprzedaje mieszkanie gdzie jestem zameldowana, mieszkam w innym od paru lat. Dowód,prawo jazdy,paszport itp są oczywiście na miejsce meldunku. Po sprzedaży mieszkania chciałabym się zameldować tu gdzie teraz mieszkam i wiadomo zmienić dokumenty.Czy mogę na czas zmiany używać dowodu i prawo jazdy z meldunkiem sprzedanego mieszkania? Ile trzeba czekać na nowe dokumenty?

Gość tak możesz
wyrobienie wszystkiego zajmie min miesiąc.

Gość jak to wprosili..
ja tak miałam-sprzedałam mieszkanie w czerwcu/dokładnie w dniu podpisywania umowmy notarialnej wymeldowałam się/ w dopiero pod kniec lipca oficjalnie kupiłam nowe M. Mimo,ze byłam wymeldowana to nie wymieniałam dokumentów ze starym ,nieaktualnym adresem.W urzędzie powiedziałam,że się chce wymeldować a zamelduję w nowym miejscu jak kupię nowe mieszkanie.W większości dokumentów,które wypełniałam w czasie kiedy nie miałam meldunku pisałam -adres zamieszkania.A jak długo nie bedziesz miec meldunkiu?

Gość jak to wprosili..
ja najpierw wymieniłam dowód a potem prawko...nie pamiętam czy wymieniałam paszport..?tam jest adres ?

Gość Szeli1122
chyba jest nie jestem pewna dawno nie zagladałam do niego ;) wymelduje się ze starego i zamelduje tu gdzie mieszkam nie wiem czy od razu meldunek dają czy jak i właśnie nie wiem jak wygląda wymiana tych wszystkich dokumentów czy oni zabierają od razu jak się zgłosi że chce się wymienić bo nie chce zostać bez prawa jazdy na miesiac