Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ne wamnicacka

co to jest orgazm pochwowy ?

Polecane posty

Gość ne wamnicacka

bo łecht to drażnienie a pochwowy ? Powiedźcie mam 24 lata i nie wiem :-O

Gość to tez
draznienie tylko pochwy

Gość nic takiego
Taki sam jak łechtaczkowy tylko z penisem w środku :P

Gość mezatka20
haha, nic takiego, ja mam lechtaczkowy tez z penisem w srodku (za kazdym razem)

Gość mezatka20
pochwowego tez nigdy nie mialam :P ciekawe czy jest czego zalowac ale mam jeszcze czas zeby sie nad nim skupic bo narazie to nie myslalam w ogole o tym ....

Gość pytackaaa
a może być od razu ten i ten ?

Gość nic takiego
ależ mężatko20 miałaś, to było właśnie to ;) a jak robić jakieś podziały to tych rodzajów by pewnie z 10 wyszło

Gość mezatka20
nic takiego, nie mialam pochwowego. kochamy sie w taki sposob ze moj moj stymuluje moja lechtaczka np podbrzuszem ciezko mi to opisac, ja mam biodra lekko uniesione do gory a on naciska na moja lechtaczke podczas ... ruchow. jakos tak poprostu :)

Gość mezatka20
mialo byc moj mąż a nie moj moj :)

Gość pytackaaaaa
mężatka20 - to znaczy że wałkuje ci brzuchem łechtaczkę i nie musi ci wsadzać penisa ? sory ale nie rozumiem ja mam przyjemność jak czuje penisa w środku a nigdy nie myślałam o łechtaczce bo mi chyba niepotrzebna

Gość nic takiego
Hmmm wiesz co powiem to co wiem na ten temat. Otóż rozdział na orgazm pochwowy i łechtaczkowy został wymyślony przez Z. Freuda. Twierdził on iż Łechtaczkowy to orgazm niedojrzały (dziewczęcy), natomiast orgazm pochwowy to ten dojrzały świadczący o dojrzałości w życiu seksualnym i tak jakoś się utarło przez lata. Natomiast prawda jest taka że głównym organem odpowiadającym za orgazm jest właśnie łechtaczka i możliwość przeżywania orgazmów jest powiązana z tym w którym miejscu ona się znajduje. Jeśli jest wyżej od wejścia do pochwy to penis jej nie ociera w trakcie stosunku i uczucie nie jest tak intensywne i tyle. Orgazm zawsze kończy się skurczami pochwy nieważne skąd jest.

Gość mezatka20
hehee niee, poprostu jak mnie ... popycha:P (musze uzyc tego wyrazu zeby bylo bardziej zrozumiale) ja mam biodra w gorze a jak dociska to tak ze uciska moja lechtaczke (podbrzuszem nie brzuchem, odrazu jak sie zaczyna penis to nad nim)

Gość nic takiego
Może być bardziej intensywny jeśli mocno dociśnie się punkt g ( co np może zrobić palcem partner). Czasem bywa tak intensywny że kręci się w głowie. Ale generalnie to nie ma co się przejmować tym że nie można osiągnąć jakiegoś mitycznego pochwowego.

Gość nic takiego
no właśnie więc jest dobrze i jest taki jaki powinien być :)

Gość mezatka20
hmmmmmmm powiem tak, mam dosyc duza lechtaczke moze dlatego (penis, podbrzusze w tej chwili nie wiem co to) ociera o nia, chodzi mi o miejsce gdzie penis sie tylko zaczyna

Gość pytackaaaaa
a mezatka20 czy masz dużą łechtaczkę ? bo porównuje dlaczego ja nie potrzebuje łechtaczki, może dlatego że mam małą ? czy duża łechtaczka potrzebuje orgazmu łechtaczkowego ?

Gość pytackaaaaa
ja mam tylko pochwowy bo mam małą łechtaczkę taką niewidoczną

Gość mezatka20
hm, ja potrzebuje bo zadnego innnego nigdy nie mialam, taki sam orgazm mam podczas masturbacji (chodzi o draznienie lechtaczki) i podczas stosunku w taki sposob jaki opisalam(penis w srodku ale ucisk na wystajace moze ttroszke lechtaczke)

Gość pytackaaaaa
ja jak się masturbuję to muszę czuć w pochwie wibrator nie potrzebuję drażnić łechtaczki

Gość mezatka20
a ja nawet nie musze zdejmowac spodni:)

Gość pytackaaaaa
a możliwe jest to że nie posiadam łechtaczki ? czy raczej to bzdura ?

Gość mezatka20
moze i ja sie tego naucze... czy punkt g to te miejsce gdzie jak sie dotknie to chce sie siku ? ja przed chwila sprawdzilam czy odrobinke wyzej ?

Gość nic takiego
O masz XD a oglądałaś się kiedyś w lusterku? Łechtaczka jest wielkości ziarenka grochu schowana w napletku.

Gość nic takiego
G jest w pochwie na górnej ściance ok 2 cm od wejścia. Poproś partnera żeby włożył Ci palec do środka i zgiął go tak jakby pokazywał gest "chodz tu" i trochę docisnął, a równocześnie drażnił łechtaczkę. Będziesz miała trochę inne odczucia.

Gość pytackaaaaa
ja sobie oglądam w lusterku bardzo dokładnie, depiluję sobie tam co drugi dzień. ona jest wielkości- takie małe ziarenko ok 5mm albo mniej, głęboko schowana, że nie widać

Gość pytackaaaaa
sex jest fajny dla mnie tylko w pochwie odczuwanie tego to ceremoniał pierwsze wrażenie - jak wsuwa się we mnie powoli i drażni w środku o innym orgazmie w życiu nie myślałam jestem pozbawiona chyba łechtaczkowego

Gość nic takiego
Ale moja też taka jest. Bo one się chowają do środka. Rosną się i wychodzą na zewnątrz jak się podniecisz, trochę jak taki malusieńki penis.

Gość mezatka20
szkoda ze mnie nie rozumiecie, mowicie o lechtaczce? moja jest na zewnatrz nie w sroku, wlasnie probowalam sie masturbowac palcem w srodku ale to mi nie wystarczalo podniecalo mnie czulam ze dochodze ale nie dalam rady i musialam wziac sie za lechtaczke;/ a juz myslalam ze mi sie uda

Gość pytackaaaaa
i masz -nic takiego - orgazm łechtaczkowy ? czy łechtaczkowy mają tylko te, które mają takiego dużego dzyndzla ?

Gość nic takiego
łechtaczka to to ziarenko na zewnątrz a punkt g masz w środku