Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hydraa

Szukam dobrej duszy znającej angielski!

Polecane posty

Gość hydraa

discursive compositions - co to oznacza? composition to wypracowanie, ale discursive? :o z góry dzięki za fatygę.

Gość hydraa
wiem, że chodzi o anal ale nie jestem pewna czy z nawilżeniem, bo ja preferuję na sucho

Gość hydraa
podszyw, baw się dobrze 🖐️

Gość dramat i masakra
utwór, w którym przeskakuje się z tematu na temat np. poprzez dygresje, wtrącenia, nie związane z głównym tematem jakoś tak

Gość wfrw
ze prowadzisz rozwazania na jakis temat, przedstawiasz za i przeciw, albo jakies punkytu widzenia, po prostu jakbys dyskutowala na jakis temat

Gość hydraa
okej, mam ogólne pojęcie, dzięki wielkie.

Może to oznaczać (zależy o jaki temat chodzi): - urywkowe (duskursywne) skład układanie ułożenie kompozycja załagodzenie ugoda z wierzycielami twórczość tworzenie opracowanie literackie wypracowanie usposobienie porozumienie z wrogiem twór To długa lista, moze cos znajdziesz :-)) Wziełam to z internetowego słownika, tam program od razu znajduje tłumaczenie danego słowka :-))) Mozesz z niego korzystać, wystarczy wpisać w wyszukiwarce np. "discursive słownik" i już :-) ja wzięłam przed chwilką swój słownik z Longmana po angielsku, ale internet jest szybszy, więc wziełam z neta :-)))

Gość hydraa
mamsell, mimo wszystko dzięki :) szukałam właśnie w moim słowniku, ale nie znalazłam, korzystanie z internetowego mi do głowy nie wpadło, tylko ta kafeteria zawsze :D

Gość discursive
dicsursive composition to po prostu wypracowanie w rodzaju naszej rozprawki - masz omówić jakiś temat uwzględniając argumenty za i przeciw i wyciągnąć wnioski