Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

art 99

Imię dla chłopca - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość do wyboru do koloru
Bożydar Zbigniew Adolf Bronisław Hipolit Wyszomir

Gość sfomka
to nie dasz imienia jakie się tobie podoba tylko mężowi?....Filip najgorsze z tych trzech...i dlatego facet nie powinien decydować o wyborze imienia :o

Gość proszę
Sfomka Ty feinistko, jej mąż, jak podejrzewam jest ojcem dziecka i ma takie samo prawo do nadawnia imienia jak matka!

Gość sfomka
feministko nie feministko....ale skoro matka wybrała inne imię to dlaczego ma się zgodzić na imię wybrane przez męża...on tak samo może ustąpić jak ona....tylko pewnie nauczyła faceta że to zawsze ona ustępuje więc to facet o wszystkim decyduje :O:O

Gość moja dzidzia
moim zdaniem o imieniu powinni decydowac oboje rodzicow, jesli jednemu sie podoba ania a drugiemu basia, to powinni wybrac trzecie imie ktore bedzie sie podobac obojgu

Gość fhng
sfomka masz racje, to w końcu matka musiała się meczyć 9 miesięcy, później rodzić, a w przyszłści to ona głównie będzie zajmować się dzieckiem mi podobają się imiona Igor, Krystian Olgierd może być . Andrzej nie podoba mi się.

Gość kasiaaaaaaa7
Jeszcze bede miala okazje wybierac bo planujemy drugie dziecko , wiec wtedy ja wybiore , wazne ze my wybieramy sami bo jak to czesto bywa rodzina tez sklada swoje propozycje i sa to imiona po babci czy dziadku ,a to moje i meza dziecko i my decydujemy jakie imie damy.

Gość sfomka
moim zdaniem to głupota żeby facet rządził nawet imieniem dla dziecka...a cojeśli konieta całe zycie marzyła aby dac córce na imię np.Hania a mąż wyskoczy z Zofią....to z jakiej racji kobieta ma wyszukiwać jeszcze jakies imię które tez spodoba się facetowi...no bez przesady....normalny facet przystanie na takie imię jakie wybrała zona....tylko facet nauczony że żona mu ciągle ulega będzie się stawiał...taka jest prawda...najpierw wchodzicie facetowi w dupę a potem macie gówno do gadania :O

Gość kasiaaaaaaa7
No i filip nie jest takie zle , i nie znam zadnego filipa a chcialam tak bo jak bym znala to moj syn by mi sie z ta osoba kojarzył

Gość sfomka
widzisz sama mówisz że ''filip nie jest takie złe'' więc zachwycona nie jesteś bo tobie podobają się inne imiona...to dlaczego ty ustąpiłaś a nie mąż?...

Gość proszę
Sfomka a nie bierzesz pod uwagę tego, że w małżeństwie powinno się dążyc przede wszystkim do kompromisu a nie do tego by ktoś stawiał na swoim??? Może akurat mamie spodobało się imie, które zaproponował mąż? W rzeczywistości to i tak częściej kobiety decydują o wielu rzeczach- chociażby o tym jak urządzić mieszkanie, co zjeść na obiad, nawet o tym jak mąż powinien się ubrać na daną okazję więc nie mów, że kobiety ulegają pod każdym względem mężczyźnie bo to bzdura. A nie każdy ma ochotę wydawać rozkazy, większość jednak chce żyć w zgodzi i na równej stopie.

Gość bujgvkhiklnn
Dorian Oskar Wiktor Kasjan?

Gość kasiaaaaaaa7
Bo ja wybiore dla nastepnego dziecka i mam nadzieje ze bedzie dziewczynka a raczej oboje bo maz bardzo chce miec coreczke, a z tym imieniem to zobaczymy bo jak urodze mam wielka nadzieje ze dzis choc jak narazie sie nie zapowiada , moze byc tak ze zobacze swoje malenstwo i dam mu inne imie bo filip nie bedzie do niego pasowalo , a tak czesto jest ze po porodzie zmienia sie imie znam kilka takich przypadkow,

Gość zwyczajna ....
Proponuje imie PAWEŁ GRZEGORZ znam b malo osob o tych imionach nie nadawaj Synkowi imienia Olgierd, samo w sobie nie jest moze najgorsze ale gwarantuje ze bedze dziecku sprawiało problemy : podobnie Nataniel i Fabian LUDZIE NIE KRZYWDZCIE DZIECI

Gość sfomka
mój chrześniak ma na imię Natanael (w tej pisowni) i to imię bardzo do niego pasuję....jeszcze nikt nie powiedział że to imię jest krzywdzące....bo sorry ale jak imię może skrzywdzić?...poza tym nigdy nie wiesz jakie twoje dziecko będzie miało gust...może wolałoby mieć na imię Nataniel niż np.Artur...

Gość sfomka
a Grzedorz jest straszne :O...wolałabym mieć na imię Nataniel,Fabian,Kevin niż Grzegorz czy Stanisław

Gość sfomka
Grzegorz*

Czytam i analizuję - dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Myślę że przy wyborze imienia dla dziecka ważny jest kompromis i decyzję należy podjąć wspólnie. Mi osobiście niektóre imiona źle się kojarzą jak już wcześniej pisałam Julian wydaje mi się mało męskie, Seweryn - chodził ze mną do klasy straszna niezdara. Grzegorz ??? w sumie może być, Dawid to była moja pierwsza miłość bardzo ładne imię ale trochę dziwnie wygląda przy naszym nazwisku. Dobre skojarzenia mam z następującymi imionami: Tomek, Jarek, Grzegorz, Dawid, Zbigniew, Krzysztof. Podoba mi się też ANTONI można zdrobnić Antoś ale mężowi się nie podoba. Złe skojarzenia: Kacper, Kubuś, Seweryn, Michał, Artur. Sumując imię to rzecz gustu jednym się podoba innym nie. Ja podejmując decyzję o imieniu dla dziecka wyobrażam sobie scenę gdy poznaje On dziewczynę swoich marzeń i mówi: \"cześć Julian jestem\" i jak to brzmi.

Gość Malina truskawkowa
nowlasnie autorko,jak to brzmi jak podejdzie do dziewczyny i powie Olgierd jestem a fuj,ja bym sie wstydzila za imie chlopaka jak bym takiego miala

Gość Malina truskawkowa
zreszta myslisz ze niewidac jak pisalas na pomaranczowo?????????hehe nikt niebyl by taki glupi zeby tak ostro bronic imienia Olgierd

Gość sfomka
ale wszyscy będą mowić na nią Magda bo takie ma pierwsze imię...przecież nikt nie przedstawia się drugim imieniem

przesadzacie.. jak autorka chce dac olgierd to niech skoro jej sie podoba, dobrym pomyslem bedzie dac na drugie andrzej skoro taka tradycja w rodzinie

Do maliny truskawkowej Ja nie pisałam pod innymi pseudonimami zalogowałam się na czarno i wypowiadam się tylko i wyłącznie jako art 99. Pisałam też że każdy może mieć inne zdanie na temat danego imienia jednym Olgierd się podoba innym nie i już. Ja chciałam poznać opinie innych osób. Tyle mojego komentarza i za Twój truskawkowo malino też dziękuję.

wiesz sfomka miała być Wiktoria Magdalena ale moja znajoma urodziła miesiąc wcześniej córkę i dała jej na imię Wiktoria Magdalena więc tak wyszło z tym imieniem

powiem ci jak bylo u nas. mialam od poczatku wybrane imie dla dziewczynki, ale maz byl kategorycznie przeciwny. bardzo sie o to klocilismy. nadszedl dzien, gdy corka sie urodzila i... spojrzalam na nia i wiedzialam, ze imie, ktore wybralam wczesniej, po prostu do niej w zaden sposob nie pasuje:) natomiast dzien przed porodem moj maz ustapil, slyszalam jak rozmawial przez telefon z moja mama i powiedzial, ze damy malej na imie tak jak ja chce;) tak wiec... i u was roznie moze byc:) my w sumie wybralismy zupelnie inne imie, ktore jest dla nas teraz najpiekniejsze na swiecie:)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość 14-latka
żal wszystkich którym sie niepodoba to imie xd To sliczne i mskie imie . a jak sie komus niepodoba to nie pisac ze beznadzieja. chyba niemacie muzgóz i niewiecie ze mozecie kogos obrazic! żl.