Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pgfggggggggggggggggggggggds

czy tak może być???-proszę o wskazówkę

Polecane posty

W sobotę wybieram się na ślub i wesele.Chcę sama się umalować.Jednak nigdy nie cierpiałam pudrów,fluidów itd.czy nie będę wyglądała jak klown jak pomaluje sobie oczy (cień+tusz)oraz delikatnie usta?

Gość dfa
uhum jak dupny clown

Zrób sobie makijaż taki na próbę dziś czy jutro, zobaczysz czy Ci będzie ładnie, czy coś zmienić, czy się będziesz dobrze czuła, ewentualnie przyzwyczaisz sie do tego ze jesteś umalowana :)

wiii ---- Nawet jak miałam profesjonalny makijaż u kosmetyczki to się źle czułam :( Nagle wszystko mnie swędzi,wydaje mi się wsyztsko takie ciężkie itd.Ehhhhhh

Gość kuurydzianka
kup markowe dobre kosmetyki. Jeżeli nie lubisz podkładów to mogę polecić ci krem Liraca nadający lekki odcień brązu. Do kupienia w aptekach. Nazywa się AQUA-D+, to taki naprawdę baardzo delikatny fluid. Ja go stosuję na co dzień i jest naprawdę świetny, doskonale nawilża. Ale generalnie jeżeli chcesz pomalować tylko oczy i usta, to myślę że bedzie także ok. Nie ma żadnego obowiązku kładzenia na siebie kilku warstw pudru.

Gość kuurydzianka
Lierac sorrki zjadłam literkę:P

Gość nm
pamiętaj żeby robić sobie ten makijaż w świetle dziennym!!!!! w sztucznym świetle łatwo przesadzić z ilością kosmetyków i kolory też wyglądają inaczej niż w dziennym,dlatego najlepiej usiądź z lusterkiem przy oknie,odwrócona w stronę światła i wtedy zrób makijaż...jeśli nigdy się nie malowałaś to najlepiej użyj kosmetyków w stonowanych naturalnych odcieniach-brązy,beże,zgaszone róże i delikatne odcienie brzoskwiniowe...usta możesz pomalować bezbarwnym błyszczykiem lub w odcieniu naturalnego różu..jeśli nie chcesz użyć pudru to zastosuj lekki krem koloryzujący,nie będziesz go czuła na twarzy a cera będzie miała ładniejszy odcień,możesz też tylko delikatnie podkreślić kości policzkowe za pomocą różu(też w naturalnym odcieniu)...i pamiętaj aby dobrać odcienie kosmetyków do typu urody,tzn jeśli masz ciepły typ urody(oliwkowa,brzoskwiniowa karnacja,brązowe oczy,złociste lub ciemnobrązowe włosy)to wybierz kosmetyki w ciepłych barwach a jeśli masz raczej zimny typ urody(włosy blond,jasna karnacja,niebieskie oczy)to zastosuj kosmetyki w zimnych tonacjach! powodzenia!!! i pamiętaj o świetle dziennym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość blackcat
jeżeli masz zamiar "mocno" pomalować oko (na ciemno lub w żywe kolory) to chociaz puder jest wskazany.