Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy kiedy..........

Moje dziecko - HISTERYK czy to powazniejsze problemy????

Polecane posty

Synek ma 19 miesiecy. Jest bystrym, inteligentnym dzieckiem. I wszystko byloby dobrze, ale..... Mam wrazenie, ze nie lubi, boi sie lub nie akceptuje ludzi innych najblizsi. "Nie pozwala" nikomu obcemu wejsc do domu. Dostaje wtedy ataku placzu. podobnie sytuacja wyglada na dworzu, gdy chce z kims porozmawiac. Zabiera moja reke, odciaga od rozmowcy. Gdy nie chcę odejsc, zaczyna plakac... Podobne problemy sa, gdy chcemy do kogos z nim pojsc. Czy to taka faza, histeria, czy moze powinnam udac sie do psychologa????

Gość mamabeksy
w tym wieku to normalne. ja mam gorzej moja 4 i 8 miesieczna corka ryczy z byle powodu. jak byla w wieku twojego dziecka to tolerowalam i az do 2 lat plakanie wcale mi nie przeszkadzalo bo uwazalam to za norme [bo inaczej mowic w sumie to nie umie] ale co robic kiedy wszystko rozumie a jest takim neurotykiem?????

u[ up

wiesz, nasze dziecko juz mowi zdaniami. to bardzo wczesnie, wiem, i dlatego mowi np. pani "be" i ryczy....

Kryzys dwu-latka,u mnie niestety to się zaczęło jak mała skończyła 15 miesięcy.........ale nie martw się.Odrobina silnej woli,zakaz włażenia na głowę i bedzie dobrze.Pamietaj,to ty rządzisz!!!

Gość anetka6666
do kiedy kiedy: czy sadzisz ze jak twoje 18 miesieczne dziecko powtarza zdania to cokolwiek z tego rozumie? i w ogole wiecej rozumie niz rozumie jakikolwiek inny bachor w tym wieku?????? UP UP

no sory gregory, on nie powtarza zdan, on sam je tworzy...... bardzo logicznie i sensownie, odpowiednio do kontekstu, wiec nie robi trgo bezmyslnie i automatycznie...

To nie zadna histeria tylko manipulacja. Dziecko chce miec matke tylko dla siebie, i nie akceptuje nikogo w obawie ze mama poswieci mu swoja uwage. nie mozesz na to pozwalac i musisz reagowac bo bedziesz miala przesrane coraz bardziej.

Gość anetka6666
do kiedy kiedy : nnnooo jaaaasssneee a w szachy juz z nim gralas??? wes babo przestan sie chwalic swoim bobo na forach innych kobiet zaloz swoje np. moje dziecko jest genialne bo w wieku 18 miesiecy juz mowi pare wyrazow a nawet zdania ooochhh UP UP UP

oj anetka, zlosliwa kobieto (o ile na pewno kobieto) widzialam twoja odpowiedz o poronieniu.... ktos cie chyba bardzo skrzywdzil, skoro taka wredna jestes, ewentualnie masz 10 latek i nudzisz sie na wakacjach..... wiesz, ja sie wlasnie OBAWIAM, ze moje dziecko jest GENIALNE.... ale akurat z toba na ten temat nie bede rozmawiac, musialabys dorosnąć.....

Gość anetka6666
do kiedy kiedy: a jednak czytujesz jeszcze jakies inne fora??? nlo nlo, a nie lepiej bobo matematyki uczyc zamiast bzdety w necie wypisywac i marnowac swoj cenny czas?

nie ma potrzeby, bobo wlasnie siedzi przed kompem i excela sie uczy :P

Gość anetka6666
widac do mamuni niepodobny bo inaczej by forum zalozyl hehee np. temat bkjsahfjsdghhjzsdgvh =

Nie martw się. Moja córka jak miała 1,5 roku to tez sie tak zachowywała. Nawet jak ktos się na nią popatrzył na klatce schodowej to był ryk. Jak gdzies szlismy to był ryk, nawet jak do mojej mamy na imieniny poszliśmy, gdzie był moj brat, którego ona bardzo długo nie widziała, to nie weszła do pokoju tylko się darła. W piasku się bawiła dopóki nie przyszło inne dziecko. Ale w sumie uparcie braliśmy ją \"na siłe\" wszędzie. Długo trwał ten czas, bo prawie rok. Teraz wyjeżdżaliśmy na wakacje w różne, obce miejsca i powoli to wszystko minęło .Do dorosłych podchodzi jeszcze z dystansem, ale juz bez wrzasku,a do dzieci to ją samą juz ciągnie. Musisz pokazywać dziecku, ze nikt mu krzywdy nie robi ( u nas to się zaczęło od szczepienia w 18 miesiącu, kiedy to juz dziecko było świadome tego co się dzieje). A do tej Pani, która nie wierzy, ze dziecko w wieku 19 miesięcy, moze mówić pełne zdania, to powiem, ze moja córka też zaczeła jak skonczyła 15, roku. Każde dziecko rozwija się inaczej. Pozdrawiam.