Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jusia88

WPŁYW TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH NA CIĄŻĘ!

Polecane posty

ja brałam cilest prez ok.4,5 lat( po pierszm dziecku) potem chciałam urodzic 2 dziecko , ginka zaleciła żeby odstawic tabletki na 3 miesiące przed poczęciem i zapisała kwas foliowy , w kwitetniu odstawiłam cilest a koniec lipca poczęła się nasza córcia:) tak więc nie było żadnych problemów:)

a niewiem czy tabletki maja jakiś wpływw na powstawanie torbieli ale ja nic takiego nie miałam , przez wszystkie lata cytologia gr.1 , żadnych nadrzerek itp. spraw:)

Gość ushd
Ja mialam duza torbiel przed braniem tabletek, ale wchlonela sie sama, zanim zaczelam brac. Teraz badam sie regularnie, cytologia, usg dopochwowe, usg piersi i wszystko wychodzi ok. A tak poza tym to ja nie znalam tego przesadu z kluczem:P Pierwsze slysze, ze w czasie ciazy nie zaglada sie w dziurke od klucza:P:P

Gość fhcn
ja bralam tab o najmniejszej ilosci hormonow przez 2 lata, postanowilam ze troche od nich odpoczne..no i zacezlo sie brak okresu...rozregulowal sie caly cykl, okres nie chcial powrocic mimo brania lekarstw, okresu nie mialam od lutego a w maju zaszlam w ciazy wiec nie mogli mi dokladnie wyliczyc wiek ciazy. nie wiem jakz aszlam...pomimo braku okresu tyle czasu...urodzialm dziecko w 7 miesciacu ciazy, wiec ze to wczesniak jezdzilam do kardiologa zeby zbadac serduszko, lekarz od razu sie zapytal ile po odstawieniu tab zaszlam w ciaze...z tego mozna wywnioskowac ze tab moga wplywac na rozwoj dziecka...mzoe wada serca nie ukaze sie od razu tylko pozniej( czego nikomu nie zycze) ja mialam pol roczna przerwe zanim zaszlam w ciaze, naszczsecie z serduszkiem jest juz oki, wszytsko juz sie domknelo, powiedzialam sobie ze juz nigdy nie bede brala tego swinstwa.....ale niestey boje sie 2 ciazy, naarzie nie moge sobie pozwolic na nia ze wzgledow zdrowotnych i psychicznych wiec znowz\ zaczelam brac te gow...!!!

Gość agusia300190
siema! chcialam sie was zapytac czy gdybym byla w ciazy i brala tabletki anty to czy zaszkodzilo by mi to? tzn czy poronilabym gdybym w dalszym ciagu je brala? obecnie lekarz mi przepisal REGULON ze wzgledu na to ze mam nieregularna miesiaczke ale po badaniu nie stwierdzil u mnie ciazy a jednego miesiaca mialam 3 dni krwawienie i po kilku dniach znowu ale tylko plamienie..... tak wiec nie wiem co myslec. ginekolog chyba po badaniu wiedzialby czy jestem w ciazy czy nie prawda?