Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania 1986

Gips

Polecane posty

Hello, jutro będe miała zakładany gips na nogę, żeby usztywnić kolano, bo mam z nim troche problemów. i stad moje pytanie - lepiej założyc taki gips lekki, niebieski> czy tradycyjny biały?

Ania gips na kolano??!! szczerze mowiac to ja bym na twoim miejscu zainwestowala w stabilizator!! gips to najgorsze co moze byc dla kolana!! ja mam sporo problemow z kolanem i mialam kilka operacji wiec cos tam wiem na ten temat....ale to tyle mojej wypwoiedzi bo w koncu to twoja sprawa.. odpowiadajac na pytanie jak juz to wez sobie lekki gips..mialam traki na rece mozna sie z nim kapac jest przewiew powietzra bo ma takie dziurki no i jest lzejszy:) zdrowka zycze

ja mam stabilizator, ale to nie pomaga, mi juz nic nie pomaga, mam zapalenie rzepki, gesiej stopki i czegos tam jeszcze, zastrzyki biore, ale cienko ponich, tez nie wiele daja:( oortopeda powiedział ze wypadałoby zalożyc na 3 tyg zeby kolano zupelnie uieruchomic, odiwedziłam juz wielu lekarzy, i ten jest ok, ma dobra opinie, i pierwszy któremu ufam..

aha chyba ze tak ja myslalam ze to jakies sprawy po urazie:P a czym sie to zapalenie objawia? ja mam podobno zapalenie wiezadla rzepki ale zrobilo mi sie ono po operacji;/ jutro ide do ortopedy i dostane nowy stabilizatpr... co do gipsu naparwde oplaca sie ten lzejszy..jeszcze na 3 tygodnie..w zwyklym sie dziewczyno ugotujesz

ból nie do opisania, jakbym nie miała mięsni w ogóle, nie można nawet palcem u stopy poruszyć tak bardzo boli, poza tym mam strasznie opuchniete kolano, i efekt uciekającego kolano, dosłownie noga mi się zw kolanie zgina jakby domek z kart sie rozsypywał..masakra

Gość falken
Z tym lekki gipsem to nie jest tak do końca och i ach. Po za tym, że jest lekki i nie kruszy się nie ma żadnej przewagi nad zwykłym białym gipsem. Ma za to pewno wady i ograniczenia. Nie można go stosować, gdy masz opuchliznę. W przeciwieństwie do białego. Najlepiej znaleźć dobrego lekarza i zaufać mu. Odnośnie stabilizatorów, to w Twoim przypadku Aniu lepiej daj sobie spokój. Nie znam co prawda diagnozy, ale z opisu Twoich dolegliwości jasno wynika, że musisz mieć unieruchomioną nogę i to dobrze. Stabilizato to dopiero "na deser" na doleczenie.

Gość Klementynka078
Hej, jest tu ktoś jeszcze? Mam w tej chwili podobny problem i nie wiem na co się zdecydować, bo stabilizator już nie pomaga… :( Przez to samopoczucie mam fatalne, wszystko mnie boli, proszę o pomoc!!!