Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodidek

czy w dni nie plodne mozna zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość ewelinka88
a i jeszcze jedno..Nie używamy zabezpieczeń-mam uczulenie i bardzo wrażliwą skore. oraz mam jak to lekarz mowil uczulenie na sperme.bo skończeniu we mnie -piecze-wręcz pali! hm..ale to nie rzeszkadza w plodnosci.

Gość akasha26
na moje oko to powinnaś zrobic test i to szybciorem ....nie wiem czy pragniesz tego dziecka czy nie ale mozesz byc w ciązy wskazuja na to twoje ojawy...pierwszym i raczej dosc pewnym objawem jest temperatura ciała 37.40 czasem wyższa...pózniej bolą piersi ze az sie dotknąc nie mozesz....nie które kobiety maja tez bardzo wyczulony zapach i smak...no i mdłosci....ale z tymi mdłosciami to róznie bywa bo jedne maja a drugie nie!!!...radze ci zrobic test i to biegusiem a tak na marginesie to szczerze ci gratuluje...:)...i powiem ci jedno ja staram się o dzidzie z mężem juz długo i nic....i zajscie w ciąże nie jest takie łatwe więc jak bedzie dzidzia u ciebie to ciesz się...warto!..:) ..pozdrawiam

Gość akasha26
a na papierosy nie mają nic do płodnosci znam mnustwo osób które palą nałogowo 2 paczki dzinnie i mają cudne dzieciaki....tu bardziej sie rozchodzi o ruchliwosc plemników....gdzies czytałam ze plemniki są ospałe wtedy kiedy mężczyzna nadużywa alkoholu w duzych ilościach....nie ma co sie na zapas martwic...ale jest to duze prawdopodobienstwo ze mozesz byc w ciązy no chyba ze to jakas infekcja lub zapalenie jajników czego ci nie zycze..:)...bo wysoka temperatura tez wtedy wystepuje...powodzenia...:)

Gość akasha26
do kasik100....jak juz napisałam nie jest to mozliwe ...plemniki zyją tylko 72 godz a to jest 3 dni wiec nie mogły przezyc....małe prawdopodobieństwo...jesli się boisz idz do gina....:)

Gość ewelinka88
Hej dziewczyny..temperatura dalej sie utrzymuje(od 37.1-37,5)..poczekam jeszcze 3-4 dni bo to moze przez owulacje-kto wie.... no ale jesli mowisz ze zyja 72godz to sie chyba myslisz moja kumpela wpadla 3 dni przed owulacja i bedzie dziewczynka:Di(choc ja slyszalam ze nawet do 5) to i tak duze prawdopodobienstwo..bo dokladnie nie wiem kiedy sie zaczela owulacja. moze wczesniej niz zaczlam mierzyc tempke.a jak nei to moze ten dzien 21 kwietnia cos mu ucieklo-jakis plemniczek..Jestem młoda ale mysle ze nei za mloda.. leci 21 rok:D hm... kocham dzieci i jesli to dzidzia to chce:D ale myslicie moge juz zrobic test? czy poczekac i si enie rozczarowac? a jaki sluz jest przed okresem a jaki podczas juz zaplodnienia..? bo mam biały jak mleko-metny!duzo go... i boli mi mocno brzuch i piersi... i chodze tak wkurzona-ze szok.dziekuje akasha26... :D ale mysle infekcji nie mam -wszystko okey.... Pójde do lekarza..ale jak juz sie dowiem ze nie jestem w ciąży albo ze jestem:) jak cos sie odezwe jutro jak cos zauważe... podpowiedzcie cos jeszze:*

Gość xincia
hm, kobitki, doradźcie.. 10.04-miałam ostatni @, 17-19 współżyłam...ale z gumką, która nijak nie pękła... niestety niepokoję się...... może to zabrzmieć śmiesznie, ale ostatniego dnia sperma chyba od spodu gumki wypłynęła...bo jej b.dużo było a była troszke krzywo założona... od tygodnia mam nabrzmiałe, bolące piersi, brzuch boli jak na okres, czasami mdłości i słabości... i mierze sobie w pochwie temp.juz 5 dni, co rano i wieczór, ciagle w granicach 37,2-37,4 st.C... no i na początku tych "objawów" było dużo białego śluzu, a od kilku dni brak. Dodam jeszcze,że nie miałam żadnego śluzu na owulacje, a miałam mieć 29.04...a kolejny okres około 12.maja(bo mam nieregularne cykle i licze przeważnie 32 dni) takie te objawy niby są w ciąży, ale czy to aby nie za wcześnie, skoro ostatni stosunek miałam prawie dwa tyg.temu, a objawy' od tygodnia..? nie wiem, co o tym myśleć... poza tym to w dniu stosunku miałam miec niby dni niepłodne.. a jednak, jestem zaniepokojona... wczoraj zrobiłam test,, negatywny, dziś też, i była widoczna druga kreska, ale bardzo bladziutka... myslicie,że w pon.bedzie coś więcej wiadomo na kolejnym teście? czy poczekać dłużej/? co o tym wszystkim sądzicie? ps. już sie nastawiłam i bardzo chce mieć dzidzie:)

Gość akasha26
hmmm...dosc dziwne objawy jak na to pore....choc bardzo mozliwe.....objawy dokładnie takie jak na ciąze...co do okresu to róznie bywa ja tez mam nieregularne...dlatego nie wiadomo kiedy dzien płodny a kiedy nie....(jesli któras z was planuje dziecko to najlepiej zrobic test na owulację)....organizm kobiety jest bardzo skomplikowany jesli mamy jakies stresy lub tym podobne wszystkie te zaplanowane dni mogą sie cofnąc lub opóznic -dni płodne lub nie płodne.....a co do testu to u duzo kobiet pokazuje się 2 linia bardzo słaba....nie musi byc mocno różowa....radziłabym poczekac jeszcze jeden tydzien i zrobic test....a jak to cie nie uspokoi to idz do gina....:)

Gość ewelinka88
hm...i po dzidz:( mam @-okres ...tak to jest.... moja kolezanka starała sie ponad 2 lata:( i urodzil sie jej syn.. ciekawe ile ja sie bede starala o niemowlaczka:D oby sie wystarac..za te które chca dzidzi -3mam kciuki,najmocniej jak sie da.. czemu to tak jest...ze gdy nie chcesz jeszcze dziecka-to sie pojawi..a jak pragniesz to nic:(

Gość Akasha26
przykro mi niezmiernie...:(...wiem jak to jest chciec dzidziusia...:)...twoje objawy były strasznie pewne(na ciąże)....wiem ze to strasznie niesprawiedliwe ale tak to juz jest..:)..niektóre nie chcą i u nich jest ciąża a te które chcą to nie mogą...takie życie...nie martw się bedzie dobrze...:)..pozdrawiam

Gość ewelinka88
Hm,wiem ze pewne- i to jeszcze jak... ale widocznie u mnie tak sie objawia okres i owulacja... choc od niedawna ... tak bardzo widoczne objawy..byc moze wczesniej nei zauwazałam..chyba zyje w za duzym stresie... studia -egzaminy... jakim kosztem;/ Pamietajcie dziewczyny wszystko ponad szczescie..nie ponad szkole prace czy itd..:*

Gość Kakaszi
Hej ja i moja dzieczyna kochalismy się wczoraj i pękła nam gumka i prawdopodobnie większosc mojego nasienie zosało w niej. Czy możliwe jest ze zaszła w ciąże bo jest to jej 2 dzień po okresie ?? proszę o szybkoą odp bo jeśli tak to jest jeszcze możliwość skorzystania z 72 godzinnej tabletki

Gość bbbbbbbbbb
czy mozna zajsc w ciaze 10 dni przed okresem?

Gość penbrr
fghfc dg dsg drgcg

Gość Zbychu
po pierwsze nie pytajcie co robiłem na biologi bo odpowiedź jest prosta skoro prosze Was o rade :) Uprawiałem wczoraj seks z dziewczyną i pękła mi gumka - zrobiłem dosłownie ze trzy pchnięcia i sie wystraszyłem ale nie skończyłem w niej. Nie była zaraz po okresie ale ma dni nie płodne. czy możliwe że przez taką chwile zaszła w ciąże?

Gość Dr Radom
Zbychu, Zbychu, poproś dziewczynę, by zrobiła Ci prezent na urodziny i kupiła dobry podręcznik do biologii... Nie, w tym przypadku nie ma możliwości, by plemniki zapłodniły komórkę jajową, gdyż nie doszło do ejakulacji. Wierutną bzdura natomiast jest posądzenie jakoby preejakulat (płyn ejakulacyjny) zawierał gamety zdolne do zapłodnienia, są one zbyt mało ruchliwe, zbyt słabe na dokonanie takiegoż czynu!!! A zatem głowa do góry, nie będziesz jeszcze ojcem :) pozdrawiam i pomimo wszystko życzę więcej rozwagi na przyszłość :)

Gość butterfly19876
Witam, ja też chciałabym prosić o radę. Jestem 5 dni po spodziewanym terminie okresu. Kochałam się z narzeczonym (jednak prezerwatywa nie zsunęła się ani nie pękła na pewno). Ponieważ zawsze jednak jakies ryzyko jest, postanowiłam zrobić test ciążowy. Wykonałam BOBOTEST (wykrywający ciąże przy st. 10 mlU/ml). Widoczny jest tam jakis cien - słabą kreskę polu testowym. Aby sie upewnic wykonałam równoczesnie BOBOTEST płytkowy (25 mlU/ml). Na nim pojawiła się tylko jedna kreska w polu kontrolnym. CO mam o tym myśleć? Bardzo proszę o pomoc.

Gość Dr Radom
Butterfly, bez obaw, na 99, 9 % patrząc z punktu widzenia lekarza nie jesteś w ciąży, zamiast martwić się tym nieistniejącym problemem, zrelaksuj się, idź do kina, do teatru, nadaj myślom inny tor, gdyż menstruacja bardzo często opóźnia się właśnie w wyniku nadmiernej ekscytacji dotyczącej strachu przed ciążą. Pozdrawiam :)

Gość butterfly19876
Dzieki za tak szybką odpowiedz. Hmmm... własnie wiem, że szanse są małe. Dobrze uzyta prezerwatywa powinna byc skuteczna. Jednak nie wiem co z ta kreska na jednym tescie. Jest bardzo słaba, ale widoczna... ehhh

Gość Dr Radom
Ponadto muszę dodać, że kobiety, które usilnie pragną mieć potomstwo, jak również te, które wręcz błagają Boga, by go na razie nie miały, niesłusznie z obłędną dokładnością wpatrują się w wynik testu ciążowego, doszukując się w nim śladów swojej frustracji... jestem pewien, że na Twoim teście nie było żadnego dodatkowego cienia, być może to zwykłe zabrudzenie tudzież Twoja chwilowo nadwrażliwa fantazja. Pozdrowienia.

Gość Dr Radom
Istnieje także ewentualność, że test pokazał fałszywy wynik, aczkolwiek skoro Cię to nurtuje, radziłbym zrobić jeszcze jeden test - z krwi. Jego wynik MUSI być miarodajny. Jednakże ja spałbym spokojnie:)

Gość kajlsjfhs
Radom --> bzdury opowiadasz - to co mówisz mija się z prawdą, jak najbardziej w takiej sytuacji może dojść do zapłodnienia. I sam sobie kup podręcznik do biologii!

Gość Dr Radom
Kajl(...) nie siej zbytecznej paniki, jeżeli nie masz doświadczenia w tym temacie. Nie będę negocjował z osobą, która na swoje teorie nie ma argumentów. Jesteś lekarzem? Śmiem wątpić. Jeśli jednak nim jesteś, chyba nie dość rzetelnym i kompetentnym. Powtarzam, preejakulat (przy założeniu, że w ogóle dochodzi do jego uwolnienia) nie zawiera plemników ZDOLNYCH do zapłodnienia. Chyba, że chcesz obalić wyniki badań medycyny? Powodzenia ;)

Gość Dr Radom
Gwoli ścisłości i szczególnej podejrzliwości autora poprzedniego posta, dodam, iż, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdować się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży w przypadku stosunku mnogiego :)

Gość Zbychu
Dzięki śliczne będę mógł dziś wreszcie zasnąć w nocy :):) Pozdrawiam

Gość claudii
moje zdanie jest takie w ostatni dzien miesiaczki czy dzien po miesiaczce mozesz zajsc w ciaze!!! JA zaszłam juz jestem w 4miesiacu ciazy nie patrz na dni płodne i niepłodne sprawdzaj temperature w szyjce macicy i sprawdzaj czy masz wilgotno wtedy beda dni płodne a najlepiej zabezpiecz sie tabletkami bądz dobra prezerwatywa Powodzenia!

Tak się zastanawiam. Kochałam się z moim mężczyzną dzień po okresie, dwa razy, i za każdym razem razem kończył w środku. Potem kochaliśmy się jeszcze na drugi dzień i też skończył w środku. Jak duże jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży ? Po ilu dniach najlepiej zrobić test ? Dodam iż moje cykle są różne 28-30 dni. okres czasami przychodzi za wcześnie.

Gość jeszcze jedno
okres sie skonczył 1 listoapda, robiliśmy to 2 i 3 listopada. Robic jutro test ??

dzisiaj mam 21 dzien cyklu, kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia i teraz sie boimy bo nie mamy 100% pewnosci ze wytrysk byl caly na zewnatrz a nie we mnie. co mam robic??????????

po okresie kobieta ma zwykle 2-4 dni wzglednej nieplodnosci. nie powiino sie zajsc w ciaze choc jest mozliowsc zajcia ale to sie zdarza 1 na 10000 kobiet