Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Animia

Czerwone plamy na nogach!

Polecane posty

Wczoraj nagle zaczęły mnie piec nogi. Myślałam, że mi skóra popękała od wysuszenia i to dlatego. Kiedy przyszłam do domu ujrzałam całe place czerwonych plam na łydkach. Wyglądają na przekrwione. Przy dotyku pieką. Wygląda to trochę tak jak odparzenie, ale to dziwne, bo spodnie były luźne na łydkach a obcisłe na udach, gdzie plam nie ma. Miał ktoś tak? Co to może być, Kobitki? Coś czuję, że czeka mnie maratonik po lekarzach... Echhh...

Hm...dziwnie wygląda...jak odparzenie ale chyba nie do końca...może alergia? Teraz wszędzie i zawsze można się załatwić \"na alergicznie\" :-) Masz jednak rację-idź z tym jak najszybciej do dermatologa!

Dzięki za odzew :). No właśnie dziwnie to wygląda... Niby mogło mi się odparzyć, ale na udach nic nie ma i nigdy wcześniej nic takiego mi się nie przytrafiło...

Gość a czy dużo chodziłaś

Dużo :) Byłam u lekarza. Mama spanikowała, że mi się żylaki rozlały ^^. Ale okazało się, że to taka reakcja alergiczna wywołana długim chodzeniem, obecnością w dużym mieście i potem. Dostałam Claritine (czy jak to tam się zwie), wapno i maść Tridam (czy jakoś podobnie). Poza tym mam nosić długie spodnie, a najlepiej szerokie długie spódnice i za tydzień pokazać się lekarzowi. A i odpuścić sobie kąpiele w basenach, jeziorach itp. (tego akurat i tak raczej nie praktykuję;P) Może się komuś kiedyś przyda;)

Gość dzięki

dzięki zobaczę bo mam to samo

Gość Basia

Mam to samo, od dziecka, po kilku godzinach chodzenia i w mieście i w górach i gdziekolwiek jestem. Zawsze mam to podczas wyjazdów, kiedy zwiedzam i niemal cały dzień jestem poza domem i chodzę, nawet z przerwami.