Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem czerwina bo sie wstydzę

Kilka pytań!!

Polecane posty

1. Jak to jest z czapeczkami dla dzieci?? Z tego co pamietam mama zawsze mowila ze musiala ubierac mi czapke bo mialam problemy z uszkami :( a teraz jak patrze to nawet 2 msc dzici na ulicy nie maja czapki -( latem) 2. Przewiajnie noworodka - w nocy co 2-3 godziny trzeba patrzec czy nic nie zrobil do pieluchy?? 3. czy myjecie pupe noworodkowi woda z mydłem czy tylko przecieracie husteczką nawilzoną? 4. Jezeli nie karmi sie piersia to w nocy trzeba isc pare razy do kuchni robic mleczko a dziecko placze w pokoju?? ( mam dom kuchnia na parterze )

1 ja zakladam czapeczke bawelniana jak idziemy na spacer, maly ma 3 tyg 2 w nocy przewijam jak sie obudzi na jedzenie. zmiana pieluchy a potem mleko 3 wycieram hust a potem krem na pupe 4 ja daje smoczek jak placze to maly przez te kilka minut sie uspokoi i karmimy sama nie wiem czy dobrze robie, jestem poczatkujaca mama :o

Gość dddddddddddhh
1. z czapką to co dom to obyczaj.Jedne zakladają zawsze i wszedzie inne nie.Są takie,które zakladają podwójną czapkę:o 2.po jakimś czasie sama wyczujesz swoje dziecko ,czy trzeba mu w nocy kilka razy zmieniać pieluchę czy może raz albo wcale.Po 2 tygodniach bedziesz wiedziała wszystko 3.dupkę można myć tylko husteczkami+ oczywiscie kąpiel codzienna.Mozna też wodą 4.nie musisz schodzić po butlę na dół.Wlewasz wodę do butelji tak 3/4 obok stawiasz teros z wrzątkiem i odmierzoną porcję proszku.Wlewasz wrzątek,proszek i butla w 5 sekund jest:)bez chodzenia

najlepiej nie kapac dziecka codziennie kazdy lekarz i poradnik ci to powie wysuszysz dziecku skore i zmyjesz bariere ochronna .pupe najlepiej myc wacikiem z woda i mydlem jesli jestes w domu jesli nie to chusteczka nawilzajaca im mniej tym lepiej tluste kremy nie sa dobre bo dziecko sie tam poci a dajac mu jeszcze krem powodujesz jeszcze wieksza wilgoc i pozniejsze odpazenia .tutaj polecaja sposob mycia pupki woda plus wydlo watka potem wysuszanie suszarka na najnizszej temp. dzieci to lubia zamiast suszarki mozna dac puder jesli nie masz czasu

Gość dddddddddddhhhh
przyszła mam chyba jesteś z ksieżyca:o to sama sie nie myj i idź spac.Pewnie bedzie ci milutko sie spało.A co do suszenia tyłka suszarka to juz wiekszej bredni nie słyszałam:o

Gość dddddddddddhhhh
julka i dobrze robisz.Mozesz nie smarować też niczym jesli nic sie nie dzieje

Gość dddddddddddhhhh
dupcie kąpać co 2 dzień?????

Dupcię to można i po każdym siku myć, a potem zasmarować kremem, ale całe ciałko to teraz moda wchodzi żeby codziennie nie pucować. A w Niemczech ponoć (w artykule w czasopiśmie czytałam, reportaż-wywiad z polską położną pracującą w Niemczech) przez tydzień nie każą noworodków myć :)

Gość dddddddddddhhhh
ale przecież my o dupci mówimy:D:D a nie o całym ciałku:D

niby nie powinno sie kąpac dzieciaka codziennie ale jakos tak ne potrafie go nie umyc jak wiem ze kupe robił i przez caly dzien kilka razy mu sie ulal pokarm :O

Gość do przyszłej mamy 23 de
najpierw urodź dziecko a nie się mądrujesz, a potem mozesz coś na ten temat powiedzieć, naczytałaś się anegdotek w internecie i cwaniaczysz

Gość dddddddddddhhhh
ja tez nie potrafiłabym nie wykąpać.Mam już starsze dziecko,nie wiem,może teraz dupcie suszarkami sie suszy.Wiem jedno: jeszcze nie znam nikogo komu kąpiel w czystej wodzie by zaszkodziła.Kąpałam bez jakichkolwiek kosmetyków bardzo długo

1. ja czapeczki zakładam. 2. noworodka przewijałam raz w nocy, teraz Lusia przesypia całą noc w jednym pampersie (zakładam tuż przed snem, zmieniam zaraz po obudzeniu). 3. Ja myję chusteczkami. Samą wodą nie mogłam jej nigdy dobrze doczyścić kremu z pupy, a woda z mydłem to dopiero wysusza, zresztą mydło piecze w pipkę. Poza tym bałabym się, że mydło niedokładnie wypłuczę tym wacikiem... Tym bardziej, że Lusia w mydle nie może być kąpana, kąpię ją w Balneum...No dużo wątpliwości miałam po prostu. Dlatego zostałam przy chustałkach nawilżanych. Dodatkowo "w środku" pipuszki przemywam od przodu do tyłu wacikiem nasączonym wodą, w razie jakbym niechcący te delikatne partie przejechała chusteczką. Przeczytałam o tym w książce jakiejś i spodobał mi się ten pomysł z wacikiem. 4. Albo mieć wrzątek w termosie jak napisała koleżanka, albo kupić mleko RTF.

Super dziewczyny dzieki . Tak bardzo sie boje ze nie dam sobie rady :( a połozna u was była??

polozna byla dasz rade, ja tez sie balam :) Zreszta jak polozna przyjdzie to pytaj o wszystko, moze nawet zapisz sobie pyt na kartce zeby nie zapomniec.

Gość dddddddddddhhhh
u mnie była co tydzień przez 6 tygodni.Ale jakoś nawet niepotrzebna mi była:) nie bój sie,dasz sobie radę swietni.Każda mama musi wyczuć swoje dziecko.

znajomy mi mowil ze jego córcia przy przewijaniu zachłysnęła sie zrobila sie czerwona jego zona wpładła w panike . Słyszalam o tym ze dziecku cofa sie pokarm i moze sie udusic ?

Gość ddddddddddhh
po każdym karmieniu niech sie dziecku odbije i możesz kłaść na boczku albo z główka na bok,albo unieść nogi od łóżeczka wyżej od strony główki.Nie bój się.

no ja pokarmieniu kladena plecki a glowke na bok. kilka razy juz sie mu troche ulalo i nic sie dzieje. wazne zeby po jedzeniu beknal jak moj nie beka to klade na bok

ok mam nadzieje ze dam sobie rade :) i wiem ze zawsze moge na was liczyc mamusie :)

w niemczech tak polecaja jak najmniej kremow tylko woda mydlo i suszenie suszarka mycie nie codziennie co 2,3 dzien .pupe sie myje przeciez po kazdym siusiu czy kupie ja mowie o calym ciele zeby nie codziennie .zanim do polski przyjdzie to co teraz tutaj robia minie kilka lat .

myjac dziecko codziennie zmywacie mu bariere ochronna przez co dziecko moze ciagle na cos uczulenia ,poza tym skora sie wysusza.z doroslymi ludzmi tez tak jest.robcie jak chcecie wasze dziecko ale tylko mowie jak jest tutaj