Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Problemy z oddawaniem stolca

Polecane posty

Mam problem z moim 2 tyg dzieckiem On rzadko robi kupki Przez 2 dni było już dobrze a od wczoraj znów Podaje mu herbatkę z koperku pije 30 ml Masuje brzuszek kładę a brzuchu przykładam ciepłą pieluchę Ale nic nie pomaga Karmię go piersią Ale nie jem nic wzdymającego Jem bułkę np z dżemem truskawkowym chudą drobiową wędlinom Na obiad ziemniaki z rybka na parze lub mięsko na prze surówką z marchewki i jabłka lub inna pije bawarkę wodę nie gazowaną 2 razy dziennie słabiutką herbatkę z 1 łyżeczką miodu jem serek topiony smietankowy No nie wiem co jest jak dzwoniłam na pogotowie i pytałam o jakieś czopki może to powiedzieli że u trak małego dziecka lepiej nie Pomocy

a czy przy tym maluszek jakos cierpi, placze itp.? bo jesli nie, to nie powinnas sie martwic, czasem dzieci karmione piersia robia kupe i raz na tydzien. pozdrawiam.

moj lekarz mi powiedzial, ze to co jemy nie ma wplywu na oddawanie stolca przez dzieci karmione piersia, tzn. nawet jesli jesz cos wzdymajacego to jest bez znaczenia. ale inni twierdza inaczej. trudno sie w tym polapac. jesli chodzi o diete to powinnas jesc jak najwiecej warzyw zwlaszcza tych zawierajacyhc duze ilosci blonnika, np. brokuly. i pic duzo wody. sprobuj zmienic diete, a nuz pomoze. szczerze to nie mam innego pomyslu, moze ktos inny ci pomoze. moja znajoma urodzila dziecko dwa miesiace temu i jej maluszek tez ma ten problem, tzn. niby nie placze, ale ma problem z oproznieniem. dziewczyna probowala juz wszystkiego i mija, ale na krotka mete:O pozdrawiam.

o czarnulka już urodziłaś ?? A ja sie tak późno dowiaduje?? Gratulacje 🌼

Juli na poniedziałek będzie 3 tygodnie:D Dzięki właśnie sobie uświadomiłam że na początku jadłam płatki i bułkę razową a teraz 0 błonnika Teściowa mi właśnie przyniosła wase W tym chlebie jest sporo błonnika a jutro zjem bułeczkę Zobaczę może pomoże

Gość Anialisa
Nie powinnaś tak się przejmować, bo teraz według lekarzy to podobno norma, jeśli dziecko nie robi kupki nawet do 7 dni. Tym bardziej dziecko karmione piersią. Może w całości przyswoić pokarm matki i nie zrobić kupki. Jeśli nie płacze twoja dzidzia, a przerwy w kupkaniu są nie za długie, to nie powinnaś się przejmować. Może ten dżem truskawkowy sobie odpuść, truskawki mogą uczulać.