Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekd34

PRZEZIĘBIENIE W CIĄŻY 6 TYDZIEŃ

Polecane posty

Gość ekd34

Co mam barć, najprawdobniej to zatoki, mam katar i objawy przeziębienia czym to leczyć. Wczoraj najadłam się czosnku, a dziaj wyczytałam że nie jest wskazany w ciąży, proszę o radę

Gość jeśli to zatoki
to koniecznie idź do lekarza jedyny i bezpieczny antybiotyk, który możesz brać to Bioparox, ale musi Ci wypisać receptę więc bez wizyty u lekarza nie obędzie się z domowych sposobów, to herbata z malinami, z cytryną mleko z miodem i masłem i pozytywne nastawienie:)

Gość ekd34
wczoraj byłam u ginekologa i powiedziała, żeby brać wapno, rutinosorbin i to powinno wystarczyć, a nie wiecie jak jest z tym czosnkiem

Czosnek z umiarem nie zaszkodzi. Ja miałam ograniczenie do 2 ząbków. Herbata z miodem też nie za bardzo bo maliny spożywane w dużej ilośći coś tam wytwarzają w org.( nie pamiętam bo na początku ciąży też byłam chora i w tedy lekarka mi to tłumaczyła) Zresztą herbata sama w sobie też powinna być ograniczona w ciąży, ale 2-3 kubki dziennie jak wypijesz się nic nie stanie, od mleka z miodem mnie cofało strasznie ale do tej herbaty z malinami dodawałam. Zero cukru tylko miód to słoiczek codziennie szedł:) Jakby nie ciążą to mogłabyś się w wannie wygrzać, w ciąży pamiętaj że gorąca woda nie jest wskazana zwłaszcza na tak wczesnym etapie ciązy, ale pod kołderke mykaj od razu no i do lekarza też oczywiście po jakieś leki dla ciężarnej, ja dostałam oscillococcinum ale to sprawa indywidualna, nie bierz nic na własną rękę

ja byłam przeziebiona w 2 i 3 miesiącu ciązy. Nie brałam żadnych leków tylko syrop z malin, syrop z czosnku (12 wycisnietych ząbków czosnku, sok z 2 cytryn zalać ciepłą wodą i odstawić na 2 godziny, następnie przecedzić, dodać trochę miodu, trzymać w lodówce, pić codziennie - przepis od ginekologa) na katar woda morska w spraju. Oczywiście to było prezibienie, a nie jakaś gorsza choroba.

Gość jeśli to zatoki
nie można pić naprau z LIŚCI malin natomiast maliny są jak najbardziej wskazane w przeziębieniach:) sama się tak leczyłam, bo chora byłam na poczatku ciąży od 4-go tygodnia przez ponad 3 następne tygodnie i mnie maliny pomogły natomiast powinnam pójść wtedy do lekarza żeby jednak przepisał mi coś mocniejszego, bo długo ta infekcja ciągnęła się przez fakt, że leczyłam się tylko domowymi sposobami (również pijąc mleko z miodem i czosnkiem) dlatego, gdy poczułam w 30 tygodniu silny ból gardła od razu poszłam do lekarza i wypisał mi Bioparox dzięki czemu nic się nie rozwinęło i szybko ustąpiło:) a u mnie niestety znając mój organizm od razu poszłoby na zatoki, bo przed ciążą chorowałam na nie przewlekle:O