Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeteryjka008

Blizna po oparzeniu

Polecane posty

Witam na nodze mam blizne po oparzeniu.Oparzyłam się o rozgrzanom rure jak jechałam na motorynce, nie chce mi to zejść.Oparzyłam sie na początku czerwca a mamy już koniec sierpnia i wciąż jest taka różowa skóra i taka kaszka jakby(różowa skóra w takie białe plamki).Co zrobić aby to zeszło albo chociaż było niewidoczne. Proszę o rady i z góry DZiękuję.

Gość neiwiem jak sie zachowac
samo zjedzie ale tak 1.5 do 2 lat potrzebuje na to.nei ebdzie sladu moja kumpela miala to smao. ja wylalam wrzatek mam bardzooo duzą plame na nodze i juz jest jasna a minal rok. jestem dobrej mysli

ja bym nie liczyla na wiele. moja blizna nad kostka wyjasniala ale nie zeszla pomimo smarowania contractubexem praktycznie od poczatku. minelo ponad 15 lat i wciaz jest. polecam jednak contractubex badz cepan zeby troche wspomoc rozjasnianie :)

do ---->rewelacja.ile mialas wtedy lat? oparzenia u dizeci goją się gorzej niż u doroslych ja mam 21 lat. poparzylam sie wrzatkiem poparzenie II stopnia od kolana po same udo wielka plama. pielęgniarka któa robila mi opatrunki powiedziala ze 2 lata i nie bedzie śladu i to trzyma mnie na duchu. moja kolezanka miala identyczny wypadek i rzezcywiscie nie ma śladu. inna moja kolezanka dotknela noga rozrgrzanej rury od motoru miala slad 2 lata a teraz sama nie wie w ktorym miejscu to bylo

widzisz to pewnie w tym sek. pewnie mialam z 10-12 lat. oparzylam sie goracym termoforem. zasnelam z noga na rozgrzanej gumie i mialam wielkiego jak fasola jaś pryszcza.

Ale będzie białe takie bardzo białe jak ściana czy to będzie takie brązowsze.bo ja teraz w wakacje sie opalałam i nie wiem czy to nie będzie ciemniejsze potem od skóry.

niepotrzebnie opalalas bo oparzenia nie mozna opalac. skóra potrzebuje czasu na regeneracje.moja kolezanka miala taką sytuacje jak ja poparzenie II stopnia zrobila to w jedne wakacje, w nastepne chowala noge po rybaczkami zeby nie narazac na promienie sloneczne a na kolejnych wakacjach nie miala śladu. Tak tez mowila mi pielegniarka ze przez jedne wakacje musze chowac a na kolejnych smialo sie opalac ze nie bedzie sladu moja palam jest naprawde duzaa

Jak chodzilam do szpitala na zmiane opatrunków był tam facet(pacjent) który przyszedł na zalozenie gipsu na noge...ale do rzeczy opowiadał ze kiedys poparzył reke wrzątkiem od łokcia aż po dłoń i to mu ropnialo a on zeby miec dluzej zwolnienie z pracy sam sobie jescze te strupy zrywał to mu gniło lekarze nie wiedzieli co robić.a On ręke ma w porządku ani śladu dzisiaj!!