Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak putam

pytanie do allegrowiczek

Polecane posty

Gość tak putam

witam, kupuje ciuszki na allegro i ostatnio spotkalam sie ze stweirdzeniem, ze sprzedawca nie stosuje trikow psychologicznych w celu przyciagniecia klientow. zastanawiam sie wiec jakie to triki moga zachecic potencjalnych klientow do zakupu?

Gość ładnie obrobione zdjęcia

Gość tak putam
wiekszosc jest ladnie obrobionych, a jedne schodza inne nie. ciekawe od czego to zalezy, ze za przecietne ubrania ludzie sa w stanie wylozyc nawet 400zl, a inne nie zejda za cene wyzsza jak 150?

bo jak do zestawu zimowego z kombinezonem i kurtką dokłada się 3 pary krótkich spodenek i 6 letnich bluzeczek to po cholerę to kupować, jak wiadomo, że dziecko tego nigdy nie założy ludzie nie frajerzy, swój rozum mają ;D poza tym widać, że niektórzy handlujący nie mają dzieci i nie wiedzą co się nosi, obok ciuszków z ostatniej kolekcji są stare łachy sprzed 15 lat...

Często o wysokości ceny końcowej decyduje:- ilośc komentarzy sprzedawcy (wiadomo, że im więcej pozytywnych tym większa pewność, że nie zaryzykuje negatywa i nie wyśle chłamu... zazwyczaj :D)- godzina i dzień zakończenia (więcej osób siedzi w weekendy między 18-20 niż w poniedziałek o 10, na przykład :)) a wiele osób licytuje tuż przed końcem- profesjonalne podejście do aukcji (ładny szablon, dobre zdjęcia, zadbane ciuszki (np wyprasowane i obrobione w programie graficznym)... jak na ten przykład widzę na aukcji całą masę błędów ortograficznych, to nie czytam tylko wyłączam :)

jeśli chodzi o pytanie z pierwszego posta dot. tricków psychologicznych, może rzecz w zatajaniu pewnych faktów albo w dobarwianiu rzeczy które są np sprane? cholera wie, jakoś nie spotkałam się nigdy z takim tekstem :)

czasem lepiej kupować u początkującego sprzedawcy, chociaż jeszcze nie umie obrabiać zdjęć jak zaczynałam to za 50zł sprzedawałam takie zestawy jak teraz za 500 zł :( teraz ino spojrzę i wiem czy ciuchy są fajne czy nie

To fakt, zdarzyło mi się kupić za symboliczną złotówę tak fajne ciuszki, że szok.. ale też trzeba dużo siedzieć i szukać albo mieć farta i na taką aukcję trafić.Z mojego doświadczenia wynika że najłatwiej upolować ładne tanioszki siedząc po nocach :D

Gość nowa allegrowiczka
mozecie podać nicki dorych tanich sprzedawców? z używanymi, ale fajnymi ciuszkami?

Gość nowa allegrowiczka
dla dorosłych i młodzieży

Dla dorosłych i młodzieży nie kupuję, więc nie pomogę. poluję na dziecięce :-)

Gość fhsjdh
wiecej siedzi w poniedzialek o 10ej( bo w pracy ) niz w weekend wieczorem

1. Już domyślam się o co chodzi z chwytem psychologicznym... przedstawianie np 1 bluzki w killku wariantach, np to z sukienką, to ze spodniami itp, przez co wizualnie wydaje się, że ciuszków jest więcej2.Ze statystyki oglądalności Allegro wyraźnie wynika, że największa oglądalność aukcji na allegro jest w weekendy w godzinach wieczornych :) Niestety na "teraz zaraz" nie jestem w stanie znaleźć bezpośredniego linka do strony z liczbą odwiedzin w dane dni tygodnia

ja widzę po swoich aukcjach nawet w dzień powszedni ludzie włażą po 20 o wiele częściej a w weekend to już w ogóle jak szaleni

nglka, takie pokazywanie kompletów przy ciuszkach dziecięcych jest celowe, bo wtedy widzisz, że coś co do siebie pasuje jest na taki sam wzrost a jak są osobno to niby pasują, a potem okazuje się, że bluzka jest 2 numery większa od spodenek

chociaż można to obejść, zmniejszyć i nałożyć jedno na drugie ja tak nigdy nie robię, ale od razu po zdjęciach widzę, kto robi ;)

No widzisz, ja np nie lubię takiego pokazywania kompletów, bo mnie "wisi" co do czego pasuje, w końcu kupuję nie tylko 1 pakę na dany rozmiar ale przynajmniej ze dwa razy więcej, więc dopasowuje się też inne ciuszki.. choć może są mamy, którym takie łączenie na aukcji się podoba, mnie to ewidentnie przeszkadza, bo jakoś w mózgu miesza się ta rzeczywista ilość :D

ja zawsze numeruję pod zdjęciem ciuszki, bo też nie lubię takiego liczenia :O

Więc owszem, jak jest napisane ile jest ciuszków i do tego nad zdjęciem jest opis do konkretnego produktu, to mogą sobie być w kompletach. Problem pojawia się wtedy, gdy ktoś pisze, że sprzedaje zestaw, nie numeruje nawet ani nie opisuje nad zdjęciem... wtedy miszmasz straszny...

Gość tutaj też pytanie do rafinki
Rafinka, można wiedzieć jakim programem obrabiasz zdjęcia (tzn. zestawiasz, żeby nie było nieporozumień ;-) )?

Gość no takkkkk
niektóre lumpki są naprawdę super wystawione a po zakupie czar pryska :-(