Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jrczi

Sposób na opalanie dla skóry wrażliwej.

Polecane posty

Gość Jrczi

Witam. Na wstępie krótki wyjaśnienie. Nie mam zielonego pojęcia o opalaniu i jestem mężczyzną :) Dlaczego chcę się opalić ? Od małego dziecka co wakacje zawsze spotkam osobę, która powie, że jestem blady. Powoli zaczyna mnie to irytować i miałem takie postanowienie, że się w końcu opalę, ale...nie widzę efektów. Nie mam pojęcia jak to zrobić. Pare wskazówek. Mam skórę wrażliwą - przebarwienie na rękach i trochę piegów na policzkach. Stosuję tylko wtedy gdy jest słońce emlusje Lirene z filtrem 61. Chcę się opalić na lekko brązawy kolor. Dodatkowo nie chcę aby te przebarwienia się jeszcze bardziej zaczerwieniły i powstały nowe. Tzn chce się opalić ale równocześnie nie chcę mocnych przebarwień (może do tego coś na przebarwienia, żeby kolory skóry wyrównać?). Tylko powiedzcie mi jak opalać się na słońcu, na ile wychodzić jakie balsamy, kremy kupić, ile stosować i co z tym na przebarwienia, opłaca się ? Proszę pomóżcie w imię słusznej sprawy :) pozdrawiam

Gość bruncia17*
serio az tak bardzo chcesz byc opalony....?to juz lekko wychodzi z mody...osobioscie nie lubie facteow ktorzy sa opaleni...lubie natoralnych i bladych;]ja sama tez w sumie bymn sie opalala...ale niestety biore takie tabletki ze niemoge sie opalac...dlatego etraz jestem biala jak maka;Dheheh ale jakos mi to nieprzeszkadza..i tak chyba wygladam ladnie:)pozatym gdzie sie nie obejrze tam opaleni ludzie zwlaszcza z solarium:Daleee ja sie ceiszeee przynajmniej jestem naturalna...a skoro ty masz taka wrazliwa skore to naprawde odpusc sobie....moja przyjaciolka tez ma wrazliwa skore...moze lerzec godzinami na sloncu aaa zawsze lapie ja na czerwono a pozniej shcodzi jej skora:)zreszta mi od slona tez wychodza piegi;]takzeeee radzialabym Ci zebys sie nie opalal..co Cie obchodzi zdanie znajomych..to wtoja sprawa czy sie opalasz czy nie;)

Gość Jrczi
Nie chce być aż tak bardzo opaony. Chcę po prostu trochę nabrać koloru (na moją skórę i tak na czarno się nie opalę) tak jak to jest w wakacje. Mam ten balsam ale efektów nie widzę żadnych. Nie chcę też nowych przebarwień na skórze przez słońce, chcę koloryt skóry wyrównać :) Czyli...jednakow koloryt skóry (w miarę możlwiości) + nie czerwona skóra od słońca :) pozdrawiam !

Gość Jrczi
Myślałem żeby robić coś takiego. Brać beta karoten, kupić do tego jakiś krem przeciw przebarwieniom i jak wychodze na słońce to tek balsam z filtrem i cos do samoopalania ? hmmm ?