Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddgdgd

do osob które mieszkają z rodzicami

Polecane posty

Gość ddgdgd

Dokładacie do opłat - prąd, gaz, woda, węgiel (czy jakie tam ogrzewanie macie) itd? W jakim stopniu?

Gość happpika
nie dokładam nic, jestem umówiona, że odkładam na mieszkanie, i tak właśnie robie

Gość studiuję
i nie pracuję, nie dokładam nic ale moi rodzice są w dobrej sytuacji materialnej, więc nie potrzebują tego, gdyby było inaczej poszła bym do pracy

tak dokładałam się. A w jakim stopniu? Proste biorę rachunki, dzielę kwoty na liczbę osób mieszkających i płacę swoją część. Obecnie jestem w tej komfortowej sytuacji, że nie płacę. Ale to dobra wola rodziców (ew. teściów, jeśli z nimi mieszkasz). Moi teściowie nie chcą od nas grosza i zgodnie stwierdzili, że odłożone pieniądze wydamy na własne lokum. Ale i tak od czasu do czasu robimy większe zakupy, bo nie mamy zamiaru być "pasożytami".

Gość lkjh
nie mieszam z mezem i syniem ale rodzice sa niezle na dziani to nie musze sie dokładac zresztą jestem ich coreczką nie wzieli by nigdy pewnie pozxniej bedą jaja jak budowa sie skonczy i zamieszkam u siebie wtedy oplaty sie pojawia heh

Gość bel.fer
wroc do szkoly dziecko