Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewinna20

czy to jest ciaza??

Polecane posty

Gość niewinna20

witam serdecznie!pisze poniewaz mam powazny problem... 9dni temu kochalam sie ze swoim chlopakiem bez zabezpieczenia... i od jakichs 4 dni bardzo zle sie czuje... mam zawroty glowy mdlosci(wymiotyje kilka razy dziennie) boli mnie bardzo czesto brzuch tak jak przed okresem(a oktes mam miec za ok2,5tygodnia) miewam zmiany temperatury raz jest mi bardzo goraco a po chwili strasznie zimno(mimo to ze jest straszny upal) i bardzo czesto robie sie blada jak sciana.wczoraj zrobilam test ciazowy(ktory mozna juz zrobic po 6dniach) i pojawila sie jedna kreska ze nie jestem w ciazy... czy to mozliwe ze test nie wykryl ciazy? albo bylo jeszcze na niego za wczesnie??a moze to nie sa obiawy ciazy bo wystapily po5dniach??prosze o jakas pomoc i opinnie... z gory dziekuje

Gość dfdfdfdf
W którym dniu cyklu był stosunek ?

Gość niewinna20
byl w3dnu cyklu nie dodalam ze ciagle jestem zmeczona i senna moglabym spac przez 24h

Gość dfdfdfdf
Nie ma szans żebyś w 3dc zaszła w ciąże. To pewnie jakiś wirus się przyplatał, albo grypa żołądkowa. Głowa do góry :)

Gość niewinna20
dzieki za pocieszenie...:)

U mnie objawy wystapily praktycznie niedlugo po zaplodnieniu, w tym była ogromna sennosc, moglam wtedy spac spac i spac. Roznie bywa..

Gość kenap
Ludzie dopiero koleżanka na innym forum pisała ze jej córeczka została poczęta w ostatni dzien okresu,mój syn w pierwszy dzien po okresie.Cykle moga sie rozregulowac nawet przy stresie czy zmianie klimatu.Dlaczego sie nie zabezpieczacie tylko pózniej płacz bo mozna albo nie mozna zajsc.Trzeba przynajmniej rok obserwować swój organizm ,zeby wiedziec czy sie ma dni płodne czy nie.

Gość niewinna20
ja wcale nie placze ze jestem moze w ciazy tylko chce sie dowiedziec czy to sa obiawy ciazy i czy to mozliwe ze test jej jeszcze nie wykryl??

WSZYSTKIE (bez wyjątku) objawy wczesnej ciąży są tożsame z objawami nadchodzącej miesiączki jak i rozstroju gosp. hormonalnej. Bo na tym etapie grają tylko hormony więc nikt nie da Ci odpowiedzi, czy są to objawy ciąży, to raz.Plemnik w dobrym śluzie przeżywa na luzie 3-4 doby a super silny do 7 dni, więc sama sobie odpowiedz jak to możliwe, że test mógł nie wykryć.. nie robi się po prostu testu tak szybko. Żeby całkowicie wykluczyć ciąę należy odczekać 3 tygodnie od stosunku, bo nie dość, że do zapłodnienia może dojśc grubo po stosunku to hormon ciażowy produkowany jest od zagnieżdżenia, nie zapłodnienia. Co znaczy, że minimum 6 a max 12 dni od zapłodnienia - nie stosunku (bo w tym czasie następuje zagnieżdżenie) rozpoczyna się produkcja hormonu wykrywanego przez test.

Gość niewinna20
dzieki za informacje...