Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isse

ból w dole podbrzusza dzień po miesiączce ?!

Polecane posty

Gość isse

miałam bolesną, 8 dniową miesiączkę, w sumie taką jak zwykle, ostatnie dwa dni to juz tylko plamienie. dzień po zakonczeniu miesiączki zaczęłam odczuwać ostry ból w dole podbrzusza, inny niż podczas okresu, nie do wytrzymania. do ginekologa mogę iść dopiero w przyszłym tyg, teraz pracuje, ale naszła mnie taka głupia myśl - czy mogę być w ciąży ? ostatni raz kochaliśmy się jakiś miesiąc, może 3,5 tyg temu, gumka nie pękła i nie zsunęła się. w sumie innym objawów nie mam - mdłości mam od pół roku, bo mam chory żołądek, zmian apetytu żadnych, może trochę większy na czekoladę, piersi miałam obolałe przed okresem, ale teraz jest ok. martwię się ;/ nie chcę dzieci a nie mogę stosować tabletek ani plastrów - mam chorą wątrobę i beznadziejne wyniki badań krwi pod tym kątem ;/

W nagłym przypadku możesz udać się do ginekologa bez kolejki lub na ibę przyjęć. Nikt tutaj nie powie ci czy możesz być w ciąży bo teoretycznie każdy może w niej być, jeśli współżył bez zabezpieczenia. Jeśli wystąpiło silne krwawienie to możliwość ciąży znikoma ale silny ból w podbrzuszu to nie jest coś, z czym można tydzień poczekać. Należałoby wykluczyć ciążę pozamaciczną ale także mięśniaki, zapalenie jajników i inne schorzenia

Gość isse
generalnie to używamy prezerwatyw od 8 miesięcy i nigdy żadna nie pękła ani się nie zsunęła więc ciąża wydaje mi się mało prawdopodobna, kurcze, martwię się ;/ chyba faktycznie wyrwę się z pracy i pójdę do lekarza bo zwariuję ;/

Generalnie 100% braku ciąży jest tylko przy braku współżycia :-) Acz w paranoję nie ma co wpadać bo ryzyko przy dobrym zabezpieczeniu jest znikome. Należy w każdym razie wykluczyć schorzenia o których pisałam i nie tylko te.

Gość Boże......
Nie popadajmy w paranoję....ciążą pozamaciczna , z tego co wiem lekarzem nie jesteś, tylko amatorką, nie strasz kobiety, jak czasami czytam Twoje wywody ojej mamie, tora jest ginekologiem to łapiemy się za głowę.....gdyby iść za Twoim rozumowaniem to robiłabyś wszytskie dostepne badani, a Tu wyraźnie napisałam ze stosują prezerwtywę, nie zsunęła sie nigdy..

Każdy normalny lekarz wie, że 100% zabezpieczenia przed ciążą daje brak seksu. o ciąży pozamacicznej wspomniałam mimochodem bo dobry lekarz I TAK SPRAWDZI, jeśli dowie się, że dziewczyna współżyje. Gdybyś czytała ze zrozumieniem doczytałabyś, że niczym nie straszę a wyłącznie wspominam o SZEREGU możliwości a nie tylko o jednej, której się uczepiłaś.Lekko offtopowo: Jeśli jakiś lekarz łapie się za głowę uważając, że przy zabezpieczeniu NIE DA się zajść w ciążę, to gratuluję mu wiedzy i współczuję Pacjentkom.