Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pkoo

pieluszkowanie--slyszłyscie o tym?

Polecane posty

Gość pkoo

na innym forum takie cos przeczytałam Na pampersa zakładasz jeszcze pieluchę tetrową żeby nóżki były szeroko rozstawione. Położna radziła tak robić aż do momentu prześwietlenia w kierunku dysplazji - podobno dzięki peluszkowaniu nawet jak coś jest nie tak to szybko się prawidłowo bioderka ukształtują. Ponoć dysplazje ma po urodzeniu ok 90% dziewczynek ale łatwo to skorygować właśnie przez pieluszkowanie. Z resztą pewnie jak urodzisz to w szpitalu pokażą Ci co i jak

Gość polt
na pierwszym usg bioderek mialam zalecone pieluszkowanie na noc, po 6 tyg kontrola i już nie muszę pieluszkować :) ja zakładałam pieluchę tetrową i na to majtki ceratkowe by lepiej się trzymała.

moja pierwsze usg bioderek miala w spzitalu po porodzie. wyszlo ze wszystko jest dobrze wiec nie stosowalam piekuchowania.

Ja od razu po porodzie nie pieluszkowałam.Czekałam po prostu na wizytę specjalisty jaka jest w 6 tygodniu życia dziecka.Miałam 3 wizyty,jednak nie było potrzeby pieluszkowania.

Dysplazję to ma bodajże 3-6% dzieci. Taka moda teraz na tę \"chorobę\" - każdemu wmawiają.