Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja pierwsza milosc

castagnus na brak okresu

Polecane posty

Czy jezeli zatrzymal mi sie okres (nie jest to ciaza) moge wziasc castagnus? bedzie mi jakas pomoca czy nie?

Możesz sobie jeszcze bardziej namieszać. Castagnus przyjmuje się gdy przyczyną zatrzymania miesiączki są ZDIAGNOZOWANE problemy hormonalne. Jak nie znasz przyczyny to na co chcesz brać Castagnus? Skąd wiesz, że to nie torbiel, na przykład?

Torbielu nie mam bo bylam u ginekologa. Stymze on stwierdzil, ze skoro mi sie tak opoznia to wina jedynie tego ze mam nieregularne okresy i tyle. jakos nie bardzo mnie to przekonalo. wiem, ze castagnus bierze sie by wyrownac cykle wiec myslalam ze moze cos mi pomoze.

To zrób badanie na poziom hormonów, bo bez tego nie da się stwierdzić co jest przyczyną i jeśli nie są nią hormony to nie ma po co stosować Castagnusa.

I zmień lekarza. Bo nieregularność też ma swoją przyczynę, którą należy zbadać a nie skwitować :taka natura".Taka natura to jest wtedy, gdy żadne badania nie wykazują nieprawidłowości a i tak są lekarze, którzy stwierdzą, że nie ma "takiej natury", jest tylko za mała ilość badań albo złe ukierunkowanie na ich rodzaj.

Na razie dostalam zastrzyk na wywolanie okresu. Najdziwniejsze jest to, ze to pierwszy raz takie cos mi sie zdarzylo. wczesniej choc zdarzaly mi sie opoznienia to jednak zawsze przychodzil. Mam sie do niego zglosic za jakies 4-5 miesiace. Zastanawiam sie tez nad leczeniem homopeatycznym lub braniem kropli z nagietka. czytalam ze pomaga wyrownac okres.

Jeden do dwóch cykli w ciągu roku ma prawo być "nie takich". Problemem byłoby, gdyby co cykl były cyrki.jeśli jak piszesz masz taką sytuację poraz pierwszy to wg mnie panikujesz na wyrost.

Nie, pierwszy raz cos takiego mnie spotkalo. moze to wina goracego klimatu i stresu? Przeszlam lekkie zalamanie psychiczne pod koniec lipca. Nie wiem czy to moze miec jakis wplyw. Moje miesiaczki nie byly nigdy regularne tak do 40 dni ale nawet jak sie spoznialy to objawy, ze nadejda, mialam. kurcze zaczynam sie bac zebym nie miala potem problemow z poczeciem.

Wiele kobiet myśli, że nie miesiączkuje regularnie i się mylą. Regularność zamyka się w 10 dniach różnicy, więc jeśli raz masz cykl trwający 35 dni, drugi raz 40 dni a trzeci raz 30 dni to nadal są to regularne miesiączki.Inna sprawa, że silny stres a tym bardziej załamanie psychiczne mogą mieć duży wpływ na gospodarkę hormonalną (czasowo) i tym samym na przebieg całego cyklu.

Gość zrób badania hormonalne
najlepiej pod okiem ginekologa bo on powie dokładnie który hormon w którym dniu cyklu i konioecznie usg waginalne, lepiej wykluczyc torbiel, jesli obecny lekarz nie chce zrobic badań idz do innego albo nawet prywatnie mnie w państwowej przychodni lekarka zwodziła 2 lata, dopiero teraz wiem że nie miała racji zanim zaczniesz używac ziół lepiej spytaj o to lekarza by sobie nie zaszkodzic

Gość gość
Pani endokrynolog przepisała mi go na zminimalizowanie objawów PMS i wyregulowaniu jako tako progesteronu i prolaktyny, ponieważ na leki na jej zbijanie nie reagowałam dobrze. Odstawiłam po 2 opakowaniu, ze względu na ogromne nudności, migrenowe bóle głowy-które nie przechodziły nawet po tabletkach przeciwbólowych itd. jeśli chodzi o ból piersi i podbrzusza działa świetnie, jednak totalnie rozregulował mi cykle. Jestem około 1,5 tyg. po odstawieniu, dostałam ''okres'' po 42 dniach i jest niesamowicie skąpy. za parę dni mam badania na poziom wszystkiego, więc zobaczymy. jeśli chodzi o samopoczucie (huśtawki nastrojów + inne zdrowotne typu nudności) jestem bardzo niezadowolona.

Gość odnistowlosssa
Ej ale wracając fo tematu... jak zacznę brać castagnus to jest szansa że okres wróci ? Dodam że w moim przypadku za zanik okresu odpowirdzialna jest niedoczynność tarczycy