Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justynaaa8

TEN WF...-Walka fikołków?

Polecane posty

Hejka dziewczyny:) Tylko się nie śmiejcie, piszcie na poważnie. W szkole na wf zawsze byłam niezła, ale w grach zespołowych. Z gimnastyki jestem kompletna noga!!! Mieliśmy ją często, a ja nawet marnego przewrotu nie umiałam zrobić... Tylko nie piszcie, że to dlatego, że mam nadwagę lub nie jestem wysportowana. Wagę mam w normie, kondycję też dobrą... Co mam robić? Idę teraz do liceum i po prostu się boję, nie chcę wyjść na idiotkę i znów być pośmiewiskiem dla innych dziewczyn. Nie chcę mieć zwolnienia, bo chcę być zdrowa i o siebie dbać. Jak zwalczyć ten lęk, bo doszło już do tego, że bałam się każdej lekcji wf-u, czy aby znów nie będzie gimnastyki... Jakie robić ćwiczenia? Chcę się nauczyć przewrotu w tył i w przód. Jak to zrobić? I jak zyskać pewność siebie i nie bać się każdego wf-u??? Pomóżcie, bo nie mogę pozwolić, żeby marne fikołki zatruły mi życie!

Gość prosisz i masz
ale od mężczyzny: na podłodze w domu rozłóż 2 kołdry jedna na drugiej, no i tam próbuj przewrotów z pozycji klęcząc. Po tym, próbuj stania na głowie z podporu podpartego. Jak oswoisz swój błędnik z nietypowymi pozycjami, to polubisz gimnastykę i przestaniesz ubliżać gimnastykom. Jeśli chcesz poznać co to jest ta nietypowa pozycja, to zapisz na dysk filmik z basenu, później go otwórz i oglądnij. Link do tego filmu ma tytuł film(2,7MB) i jest we wstępie na www.vademecum.zdrowia.prv.pl Odpisz jak poszło i co Ci się przydało z vademecum. Pozdro.

Gość prosisz i masz
jeśli stwierdzisz, że czegoś się nauczyłaś, to przekazuj adres www koleżankom i kolegom a nawet znienawidzonemu WFiście czy WFistce.

Gość wyjaśnienie
wśród osób najczęściej otyłych, mało sprawnych fizycznie a sprawnych umysłowo, panuje błędne przekonanie, że WF to fikołki a AWF to fikologia. Zdać egzamin wstępny na AWF pierwszy lepszy "umyślak" nie ma zielonych szans, to po pierwsze. Poza tym na AWFie istotna część przedmiotów jest żywcem z Akademii Medycznej, choćby Anatomia człowieka, Biologia, Fizjiologia człowieka, Higiena, Medycyna sportu etc.

Do "prosisz i masz": dzięki wielkie, stronka super, szczególnie zasady żywienia i treningi biegowe. Przesłałam adres całemu mnóstwu osób:)poza tym, to ja lubię gimnastykę i tego typu sprawy:) i nic nie mam do gimnastyków. Po prostu chciałam prosić o radę. Do "wyjaśnienie":informuję, że nie należę do osób które twierdzą "że WF to fikołki a AWF to fikologia". Wiem, że to wcale nie są łatwe studia i pełen szacun dla absolwentów AWF-u:) Jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje, to piszcie, czekam...