Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaNiny

Urlop wychowawczy??

Polecane posty

Gość MamaNiny

Dziewczyny jak to jest z urlopem wychowawczym? Mam umowe na czas okreslony konczy mi sie 31.08 wiem ze nalezy mi sie urlop macierzyński .. A jak to jest w wychowawczym ktos moze wie? Gdzies czytalam ze zebym dostała urlop wychowawczy musze byc zatrudniona przez conajmniej 6 mies zanim zaszłam w ciaze. Jak wyglada wynagrodzenie na wychowawczym? dziekuje z góry za odpowiedzi

Gość upsa
popros pracodawce zeby zmienil ci umowe na czas nieokreslony on nie traci a ty zyskasz a jesli masz na okreslony to ci sie ni nalezy zaznaczem ze pisze cały czas o platnym zasilku wychowawczym na urlopie wychowawczym

Gość upsa
dostaje-jesli dochody netto nie przekraczja 504zł na osobe dochod matki sie nie liczy bo jest traktowany jako utracony

dostaje zasiłek nie wynagrodzenie- pod warunkiem ze spełnia wymagania

Gość upsa
to sie zgadza-wynagrodzenia od pracodawcy nie dostaje

Gość MamaNiny
Mnie głownie nurtuje to czy jak konczy mi sie umowa o prace i pracodawca perzedłuza mi ja tylko do dnia porodu ( nie ma szans zeby mi przedłuzył na czas nieokreslony od poczatku jak tylko dowiedział sie ze jestem w ciazy robi mi na złosc np nie dostarczył na czas formularza Z-3 i ZUS wstrzymał mi wypłate pieniedzy wiem ze zrobił to celowo albo np. nie mam ksiazeczki ubezpieczeniowej tylko dostaje Rmua wiec jak ostatnio go poprosiłam o aktualne bo musiałam distarczyc do szpitala to mi dał w sierpniu RMUA z czerwca) ale niewazne ..

umowa przedłuży ci sie do dnia porodu,potem dostaniesz zasiłek macierzyński bez urlopu macierzyńskiego,czyli pieniadze tak,urlop nie.Urlopu wychowawczego juz nie będziesz mogła dostać i zasiłku wychowawczego też nie