Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poproszę o pomoc

domowe sposoby na problemy z wypróżnianiem

Polecane posty

Gość poproszę o pomoc

To już 9 miesiąc ciąży i mnie dopadło. Nie mogę się załatwić. czuje koszmarny ból- boli kręgosłup, podbrzusze. Nie mogę leżeć, chodzić, siedzieć. Wydaje mi się że pójście do łazienki przynioslo by mi dużą ulgę, ale niestety nic z tego. Zjadłam już kilka jabłek ale nie pomogło. Śliwek nie mam w domu. Co jeszcze można wziąść żeby przeszło?

Gość jablka
sok z jablek, suszonych sliwek...

Gość Ankaaaaaaaaaaa
Na mnie działa .... KAWA!!!! z mlekiem. Po filiżance muszę pędzić do toalety .... ;)

Gość jablka
albo wloz sobie jakis czopek. jesli masz np. przeciwbolowe czopki, np. dla dzieci - moze pomoc;)

Gość śliwki suszone albo
morele, jogurty, owsianka, sok z kiszonej kapusty ?

Gość poproszę o pomoc
jabłka nic nie dają. sliwek nie mam w domu, a kawę piję codziennie i niestety u mnie takiego działania nie ma. jestem tak zdesperowana ze zastanawiam się nad łyżka oleju albo oliwy. Ale czy to pomoże?

Gość olej ...
ale bardziej rycynowy, chociaż w ciąży to lepiej nie ale dobre są gotowane buraki

moze zaczely ci sieskurcze?? czasem zaczyna sie odboli krzywoychczy w dolnejokolicy brzucha i maszwrazenieze chce CIsie kupe..Mozeszkupic waptece ENEMEi zrobicja sobie,to okoloszklankaplynu, wspecjalnym pojemniczku. Koncowke wprowadzasz do odbytu ,wstrzykujeszplyn , czekasz 15 minut iidziesz do toalety..

Gość poproszę o pomoc
udało mi się skorzystać z toalety ale niestety ból nie minął i uczucie "pełności". Najbardziej boli kręgosłup.

Gość jablka
moze porod ci sie zaczyna;)

Mnie lekarz zalecił Boldaloin i przyjmuję 1 x dziennie a ostatnio wcale, bo problemy przeszły.Jak czuję się niekomfortowo a pod ręką nie mam Boldaloinu, to popijam gruszki mlekiem albo kupuję activię ;)

Gość siemię lniane
najlepsze na zaparcia jest siemię lniane - gotujesz i pijesz te gluty. dobre jeszcze jest picie na czczo wody, najlepiej z cytryną.

Gość ciężarówka wielka
gotowane jabłka ze skórką, na mnie w szpitalu podziałały :)