Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domaaaa

**Nie pryszcze, a drobna kasza ! Co robić ?!**

Polecane posty

Gość Domaaaa

Pryszcze ropne lub podskórne zdarzają mi się bardzo bardzo sporadycznie, także to mały problem. Na policzkach i nosie mam tylko czerwone małe plamki. Co z nimi zrobić?

Gość wytrzymała
Polecam tonik z cytryny i wody

Gość Domaaaa
A jak go zrobić?

Gość quasikaa
mi na takie plamki pomógł żel skinoren, wyczytałam kiedyś że jest zalecany przy przebarwieniach i faktycznie dobrze sobie z nimi poradził, stopniowo je rozjaśniał

Gość Domaaaa
Dziekuje. Jakieś jeszcze rady?

Gość ...23...
Ja miałam taka kaszkę, takie małe pryszcze pod skórą, których nie dało się wydusić:o wyczytałam zeby zastosowac brevoxyl. Pomogło!!:)Teraz mam gładziutką buzię:)

Gość Domaaaa
A to na recepte czy nie ?

Gość ...23...
Nie, ja kupiłam w aptece bez recepty, kosztuje cos koło 20 zł. Jak o tym ktremie czytałam to pisali, że powoduje zaczerwienienie buzi, wysuszenie. U mnie nic takiego nie wystapiło. Jak wieczorem posamrwoałam cała buzię to rano była taka gładka w dotyku, oczywiscie te pryszcze odrazu nie zniknęły. Stosowałam koło miesiaca żeby sie tego wszytskiego pozbyc. Ale jestem bardzo zadowolona z jego działania:)

Gość Domaaaa
Mi sie wydaje że go używałam, a że mam bardzo wrażliwą skórę i miałam taką 'skorupę' na twarzy czyli białe płaty skóry widoczne i bardzo bardzo suchą szczególnie na brodzie ;/ Niestety moja skóra jest za wrażliwa. Może jeszcze jakieś propozycje?

Gość Domaaaa
Myśle że nie, bo nie można do cery tłustej używać kosmetyków wysuszających ponieważ powodują one wysuszenie, a wtedy gruczoły muszą produkować jeszcze więcej łoju, więc koło się zamyka :/

Gość ...23...
Ja mam cerę mieszaną, suchą na policzkach, przetłuszczającą się na czole i brodzie, dodatkowo wrażliwą. Jak dla mnie ten krem jest rewelacyjny, mimo, że pozbyłam się tej kaszki dalej uzywam go na noc. U mnie nie spowodował zadnych podraznien ani zaczerwienien jak wyzej pisałam, a to rzadko sie zdarza, bo wiekszośc kremów mnie uczula

Gość Ja na to brałam Afonis
i zniknęło, tylko on trochę wysusza skórę.

Gość Ja na to brałam Afronis - tak
miało być :)

ja szczerze mówiąc tez mam mieszaną ,także musze spróbować .Z góry dziękuje,jak pomoże to sie odezwe,,,,,ja kiedys tez jadłam czerwone grejfruty ,pomagało na cere była lepsza bez pryszczyków i zabija tłuszczyk takze 2 w 1 ,nawet przemywałam buzię kawałkiem grejfruta tym sokiem .

Gość ...23...
Ja jestem uczulona na grejfruty, zresztą na wszystkie cytrusy:( więc nie moge zastosować tej metody

a próbowałaś płatki owsiane?????? Ja robiłam tak do szklanki wsypałam płatki owsiane do połowy zalewałam wrzątkiem i przykrywałam (tak jak ziółka)po 10minutach mieszając gniotłam je żeby była papka wychodził z tej papki taki kleik i tym kleikiem smarowałam całą twarz ,zostawiałam na całą noc ,troche przeszkadza bo trzeba uważac zeby spac na plecach ale jest ok,mozna w ciągu dnia sobie to zrobić jak sie nigdzie nie wychodzi.Mi to bardzo pomagało tak samo jedząc płatki owsiane pomagają one w problemach z cerą,ja sie akurat nauczyłam jeść zupe mleczną z płatkami owsianymi jak karmiłam piersią syna,miałam mało mleka a to powodowało zwiększenie,to takie stare babcine sztuczki.Ale pomagają.

Gość ...23...
Płatki owsiane stosuję co tydzien, dokładnie co sobotę jak mam więcej czasu dla siebie:)Robię tak jak Ty tylko, że trzymam je na buzi najwyżej 10-15 minut, nie wyobrazam sobie trzymac na twarzy tego cała noc. Rano pewnie siebie i łóżka bym nie poznała:) Ale rzeczywiście one też sa rewelacyjne, dobry kosmetyk małym kosztem, kto by się spodziewał:)Raz jak te płatki przytrzymałam trochę dłużej na buzi (jakas godzine) to myslałam, ze nie uda mi sie tego zmyc:)tak mi ta papka przywarła do twarzy:)

Gość ...23...
Aaa i stosowałam kiedyś cebulę na twarz. Wrzucałam cebule do wrzacej wody, zaparzałam ją trochę rozdzielałam i takie jeszcze ciepłe plasterki nakładałam na twarz. Buzia po tym gładka jak pupa niemowlaka:) I wcale nie śmierdzi, mimo, że to cebula:)

Gość Domaaaa
A jak ty z tymi płatkami śpisz? Nie wyobrażam sobie tego.

Gość ankaka
Domaaa jesli masz "kasze" polecam Ci masc duac wydasz na to 43zł w mojej aptece ale daje100%gwarancji ze nie pozalujesz!! na takie cos dziala on przy kazdej cerze wiec bez obaw!nie bawila bym sie w domowe sposoby. dostaniesz ta masc w aptece przy dobrych wiatrach bez recepty i smarujesz na noc i wystarczy tydz na poprawe!!GWARANTUJE!!!!!!

Gość ...23...
Ale duac jest chyba na trądzik, a ta kaszka to chyba nie trądzik. No chyba, że się mylę.

Gość dobry jest
Krem z apteki Effaclar K, działa bardzo delikatnie złuszczająco, jest rewelacyjny, jest cała seria inteligentnych dermokosmetyków, specjalnie do cer z problemami. Efekty już po 2 dniach, polecam, kosztuje ok. 45 zł.

Gość ankaka
tak masz racje na tradzik ale kasze tez!!moja kolezanka miala "ja" i wyleczyla duac'iem ode mnie:)takze polecam:)

Gość Domaaaa
Jak tyle propozycji to sama nie wiem co wybrać...

wiem,że ochyda z tymi płatkami ale jakoś da sie wytrzymać na głowe daje czepek hihi zeby włosy mi sie nie pobrudziły a na poduszke daje starą poszewkę że jak pobrudze to ściągam rano do prania i do szafki na kolejny raz,troszke z tym roboty ale sie opłaca.Pozdrawiam.Aha tylko sie nie obraźcie ale mi też pomaga nasienie od męża ,raz zrobiłam tak dla jaj experyment i też fajny efekt.