Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstantynokowiakoneczka

Co byscie wybrali - wycieczke do Londynu czy Paryza?

Polecane posty

prosze o odpowiedz, bo nie wiem gdzie najpierw pojechac :)

Gość Paryż zdecydowanie ...

ale dlaczego zdecydowanie? :) Londyn tez jest piekny i ma wiele zabytkow :) zapomnialam dodac, ze chodzi o koncowke wrzesnia, wiec pogoda tez bedzie miala pewnie znaczenie...

Gość Paryż zdecydowanie ...
Bo Paryż jest piękny, znacznie bezpieczniejszy (w Londynie dźgają nożami!), bardziej zróżnicowany, ma wszystko od zabytków po nowoczesność (polecam dzielnicę La Defense - cudo!), ma lepszą pogodę (Londyn słynie z mgły, chmur i deszczu) i w ogóle jest ładniejszy. W Londynie nie znajdziesz miejsc takich jak Montmartre, nie zobaczysz widoków takich jak te z wieży Eiffel'a, nie ujrzysz budynków, na których dachach rosną drzewa (nie pamiętam już nazwy, ale mam zdjęcie - budynek jest obok największej stacji metra w Paryżu) i ogólnie Paryż jest the best :classic_cool:

no, no, ladnie opisalas Paryz - zachecajaco :) Do tej pory jezdzilam tylko na wczasy za granice, ale nigdy nie bylo czasu na wycieczke, bo jak juz jest ten urlop to chce sie go wykorzystac w pelni i to w cieplym kraju. W tym roku mam okragla rocznice slubu, wiec chce gdzies meza porwac i tak sie wlasnie zastanawiam GDZIE? :) i wlasnie przyszly mi do glowy te dwa miasta, ale faktycznie Paryz jest do tego jeszcze romantyczny - zapomnialam o tym .....DZIEKUJE ZA WYPOWIEDZ :)

Gość ja to Warszawę chcę zwiedzać

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja tez Paris, wieza Eiffla, echhhhh :)

Gość ioiiouyu
w londynie dzgają nozami w patwine

Gość ula la la
paryż

"Paryż zdecydowanie ... Bo Paryż jest piękny, znacznie bezpieczniejszy (w Londynie dźgają nożami!), bardziej zróżnicowany, ma wszystko od zabytków po nowoczesność (polecam dzielnicę La Defense - cudo!), ma lepszą pogodę (Londyn słynie z mgły, chmur i deszczu) i w ogóle jest ładniejszy. W Londynie nie znajdziesz miejsc takich jak Montmartre, nie zobaczysz widoków takich jak te z wieży Eiffel'a, nie ujrzysz budynków, na których dachach rosną drzewa (nie pamiętam już nazwy, ale mam zdjęcie - budynek jest obok największej stacji metra w Paryżu) i ogólnie Paryż jest the best " Tego nie wiem czy bezpieczniejszy:P.

Gość fewftweq
ja tam byl londyn wybrala. bylam w paryzu w te wakacje i sie bardzo rozczarowalam. wielka, glosna, zatloczona i brudna metropolia, wszedzie tylko samochody, turysci i jakos mi tak wogole nie przypadl do gustu, ot takie sobie miasto, i co jakis czas stary kosciol wielki lub jakis palac. co prawda jak poszlam gdzies w dalsze dzielnice spokojniejsze i strasze, to ladniej bylo, ale jakos mimo tego....nie bardzo, nawet ludzie byli niemili. jakbym miala dowolnosc wyboru to bym poejchala do masterdamu, tam jest naprawde pieknie. no ale z tych dwoch paryz i londyn wybralabym londyn