Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewoqloa

idealna waga dla wzrostu 161 to ?

Polecane posty

Gość jak świat światem zawsze
we wszystkich tabelkach waga dla kobiet bliska ideałowi to wzrost odjąć 110. Czyli dla 173 - 63 kg max

Gość
no właśnie te tabelki to tylko orientacyjnie... np w starej książce o urodzie były porównane dwie tabele - polska i francuska i się różniły :P jeśli chodzi np o ten kalkulator z Gazety.pl to mi pokazuje 51kg, co się zgadza z moimi własnymi odczuciami. podaje też \"BMI pomiedzy 20 i 22 wskazuje na idealną, zdrową ilość tłuszczu w Twoim organizmie, co jest związane z dłuższym życiem i mniejszym ryzykiem wystąpienia poważnych chorób. Jednocześnie wydaje sie, że osoby z taką wagą mają atrakcyjniejszy wygląd.\" - 51kg to w tym wypadku BMI 21 w przypadku wagi 59 kg podaje \"Twój BMI: 23.0 Komentarz: BMI pomiedzy 22 a 25 wskazuje na prawidłową wagę i jest związany z dobrym zdrowiem. \" niby można mieć BMI w normie, czyli de facto nie posiadać nadwagi, ale na kafe osobę z BMI 23-24 wyzwą od tuczników i kaszalotów i \"trzeba było mniej żreć\" :o nawet mnie z BMI 21 uznano by tu za kaszalota, więc wszystko jest względne :P

Gość pipaf
ja mam 161 i waże 45-46 kg, chiałabym kilogram wiecej , bo przy 47 wygladam najlepiej

Gość pipaf
ale jestem drobna i flligranowa, i tluszcz mi wąłsnie nie odkąłda sie na biodrach i udach(w wręcz sa jego ilosci sladowe wogółe)

Gość akkkk
48 kg to idealna waga dla wzrostu 155cm , a nie 161! DLa 161- ok. 54kg

Gość Fajnaaa. ;)
51 : )

Gość PlosiakPepa
Ja mam 160 cm wzrostu i ważę 47 kg. Nie wygladam chudo, mam dosyc widoczne mięśnie ale też bez przesady. Jak ważylam 44 kg to źle się czułam.

Gość Ojuna
Dziewczyny nie ma idealnej wagi, ja przy wzroście 163 cm ważę az 68 kig i uwierzcie mi, ze mam bardzo duże powodzenie i naprwde podobam się sobie. Czuję się piękna i atrakcyjna i dlatego tak też wyglądam :)

Gość inna277
jamam160 cm i waże 46 kg, wyglądam ok

Gość moja waga
na mam 168 i waze 66 chcialabym zrzucic 6 kg bo w tym momencie czuje sie nie za dobrze . figura gruszka .

Gość htdhfhvhvh
Mała czarna kawka 22,ale tez istnieje cos takiego jak BMI

Gość gość
Ja ważę przy wzroście 161 cm 55 kg, jeszcze rok temu ważyłam 66 to już wtedy źle się czułam a chce schudnąć do 50 kg:)