Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia_01

żeby nie schodziła farba z ciemnych włosów?

Polecane posty

Gość agusia_01

hej :) mam naturalne brazowe wlosy dosyc ciemne, kiedys rozjasnialam i naprawde bylo mi do twarzy :) od jakiegos hmm pol roku robie na ciemne u fryzjera zawsze :) Tylko ze problemem jest schodzenie farny, wlosy mi sie rozjasniaja juz po jakis 2 tyg ... a myc wlosy przeciez trzeba. MOze znacie jakies sparwdzone szampony i odzywki ktore utrwalaja kolor? Nie che kupowac przereklamowanych produktow szkoda kasy :P aa ... i mialabym jeszcze jedno pytanko znacie moze jakies kosmetyki ktore nadaja wlosom takiego pieknego zapachu ... jak u fryzjera :D bo takich jak oni maja w sklepach nie moge znalezc ... dzieki serdecznie z góry :)

Gość mam podobny problem
,ostatnio kupiłam farbę Loreala,jakoś tak wolniej się zmywa. Poza tym fryzjerka powiedziała ,żeby zaraz po farbowaniu umyć włosy w wodzie z sokiem z cytryny.Podobno włosy zakwaszone mniej się zmywają.Tego jeszcze nie sprawdzałam

Gość agusia_01
w takim razie kupie cyrtyne przed farbowaniem i na czas mycia sprobuje, jak bede po wszystkim (przyszla sobota) napisze czy farba schodzi. Bo u mnie nawet woda kolorowa jest ... rozumiem pierwsze mycie ale juz przy kolejnych nastepnych:/ jak szamponetka heh nie chce mi łapac bo mam rozjasniane wczesniej i pewnie dlatego szybko schodzi. Wogole do farbowanych zeby byly lsniace fajna jest odzywka: oliwa z oliwek 1 łyzka, dwie łyzki miodu i troche nafty kosmetycznej podgrzac i nalozyc na umyte wlosy pozostawic na ok 20-30 min zalezy ile masz czasu i splukac no i umyc. SPrawdzone bo wlosy sa bardziej lsniace :)

jeśli farbowałyście na ciemno włosy rozjaśniane to kolor niestety bedzie sie z czasem zmywał.. :/ trzeba pamiętać żeby myć włosy szamponem do farbowanych włosów można też używać masek do farbowanych włosów. a co do pachnoących kosmetyków polecam odwiedzić hurtownie fryjerską i coś sobie wybrać ;)