Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do nieuków

Dlaczego ludzie w Polsce tak słabo znają angielski

Polecane posty

Gość do nieuków

Nawet ci którzy cos tam lizneli i mają debilny zwyczaj wplatać angielskie słówka w rozmowie i na rozmaitych forach (po tym poznać poczatkującego) nawet oni mówią w sposób tak żałosny że aż się chce śmiać :o Przecież to taki łatwy język, ludzie do nauki, nie bierzcie przykładu z Tuska który się skompromitował na cały swiat i przy okazji nasz kraj

Gość mahutka
wez spierdalaj głupi choooju....

Gość żabulinka
Dozorca to jest dramat, ni chu ja kojarzy

Gość czekamy aż Lechu się polskiego
nauczy :classic_cool:

A dlaczego kazdy ma znac angielski ? W moim przypadku ten jezyk za cholere nie wchodzil do glowy ... uczylem sie go 9 lat w szkole i praktycznie nic nie umiem ... za to niemiecki znam doskonale, a uczylem sie go 3 lata w liceum ;/ Teraz sam ucze sie hiszpanskiego ... To, że ty łatwo przyswoiłas ten jezyk nie znaczy, ze kazdy musi go znac ! Dla kogos chinski moze byc lajtowy, a angielski bardzo trudny do nauczenia !

Gość walniety jetes
a co to jakis obowiazek??? Ja znam angielski perfekcyjnie, od lat mieszkam w UK, ale nie uwazam ze kazdy powninien go znac! A co to, niech Anglicy ucza sie polskiego, jak chca sie dogadac, albo jakiegos innego. Nie rozumiem tego "wywyzszania" angielskiego

Gość wezcie nic nie mowcie o
kaczynskim, narobil wiochy na maxa....

Gość ja nie znam i się nie wstydzę
Nie jest wstydem jeśli ludzie w Polsce nie znają angielskiego. Wstydem byłoby jeśliby nie znali polskiego.

Gość
jadąc do UK muszę znać angielski, gdy Anglik przyjeżdża do Polski - muszę znać angielski... paranoja :)

Gość comtessa
a ja angielskiego najzwyczajniej nie lubię, uczę się go ale bez entuzjazmu, za to dobrze mówię po niemiecku, posługuję się nim na co dzień w pracy i bardzo go lubię. Nie każdy musi mówić po angielsku.

Mnie zawsze rozwala ten program (a raczej ludzie, którzy w nim występują) amerykanski, gdzie ludzie scigaja sie po calym swiecie i wykonuja przerozne zadania ;/ Ci debile zadnego jezyka obcego nie znają i zawsze wyzywaja ludzi od debili, że j.angielskiego nie znają :D Oni mysla ze do kogokolwiek podejda na swiecie to dogadaja sie po angielsku, a jak nie to strzelaja focha i sie denerwuja !

Gość bo tak
neurosa1- pięknie to ujęłaś :) 🌼 Autorze, a kto ci powiedział, że każdy uczył się angielskiego w szkole? Mnie uczyli najpierw rosyjskiego a później niemieckiego. Mimo wszystko dogaduję się też po angielsku. Bez nauki znam w stopniu komunikatywnym, to mało?

Gość ale się nieuki bulwersują
Tusk przemawiał tak: Chciołbym wtrazić swojego wilkiego zadowolony i entusjazma z powoda podpisu tej umowy mindzu Polską a USA. Jest to umowa bardzo dobra dla kużdej ze stronic i chciołbym w tym placu powidzieć że nie jest ona przciwko innym krajom zwrócona. Chiaołbym podzinkować pani Kondolizie w moim, rzadu RP i calego polactwa za tom ważnom umowa zblizającom nas do ku nam..... żenua

Gość ale się nieuki bulwersują
płacą mi 50 gr od posta :classic_cool:

Gość hahahihihoho
...dlatego ze nie kazdemu ten angielski musi byc potrzebny. A inna sprawa, ze nie wszyscy go mieli w szkole, jeszcze inna, ze nie kazdy jest zdolny jezykowo. Ja nie uwazam angielskiego za taki latwy jezyk, uwazam ze jest jeden z najlatwiejszych z tych, ktorych sie uczylam (m.in. niemiecki, francuski, grecki, japonski). A jesli ktos twierdzi ze jest latwy, to znaczy, ze sam opanowal go w dosc marnym stopniu...

Gość westalak
widziałam dziś na tvn 24 rozmowę z kolesiem z tvn linguua. Powiedział, że Tusk dał sobie radę. Ja zresztą też tak uważam. Zenujące to było to parsknięcie... :o:o

Gość Ewcia35
>>westalak każdy swoim zachowaniem wystawia sobie wizytówkę, ale tylko niektórzy w tym Ty potrafią ją dostrzec.

Gość Ewcia35
>> Juliusz Cezar a gdzieś chwyciło? :-) chodzi o trójkąt wajmarski? szkoda gadać

Gość heheheeheheeheheheheehe
a co mialas widziec innego na tvn24 krytke płemiela?? co za debile z tych ludzi hehe ale swoja droga Tusk przemawiał tak: Chciołbym wtrazić swojego wilkiego zadowolony i entusjazma z powoda podpisu tej umowy mindzu Polską a USA. Jest to umowa bardzo dobra dla kużdej ze stronic i chciołbym w tym placu powidzieć że nie jest ona przciwko innym krajom zwrócona. Chiaołbym podzinkować pani Kondolizie w moim, rzadu RP i calego polactwa za tom ważnom umowa zblizającom nas do ku nam..... to mi sie to nawet podobac:)