Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do nieuków

Dlaczego ludzie w Polsce tak słabo znają angielski

Polecane posty

niektory slabo albo w ogole tj ja znaja angielski bo wola niemiecki ktory jest ladniej i wg mnie latwiejszy do nauki

Gość ksennnaaaaa
Ja za to swietnie mowie po niemiecku

Gość bo tak
Gdyby Kondoliza wygłosiła podobną mowę w j. polskim wszyscy srali by w gacie; oczywiście z podziwu :o

Gość
angielski się przydaje, to nie podlega dyskusji - wie to każdy kto kiedykolwiek poszukiwał pracy :) mimo wszystko nie każdy musi go znać, nie miejmy kompleksu narodowości i nie wstydźmy się naszej mowy :D btw - co z tego że umiem się porozumiewać po angielsku skoro przyjeżdżający do mojej firmy Hiszpanie, Francuzi, Włosi, Niemcy rozumieją w tym języku dosłownie kilka słów. I wiecie co robią? Uczą się polskich słówek i zwrotów ;)

"ie to każdy kto kiedykolwiek poszukiwał pracy " a potem i tak w tej pracy nie masz żadnego kontaktu z czymkolwiek co nei jest polskie :O więc po co robić durne wymagania które i tak nie są na prawdę potrzebne?

Gość może i nie jest potrzebne
w jakiejś tam pracy ale świadczy o inteligencji przyjmowanej osoby, nauczyła się obcego języka znaczy że jets pojętna i zdyscyplinowana :)

Gość margarita**
a moim zdaniem polacy dobrze znają angielski

Gość bo tak
Uczę się niderlandzkiego. Idzie mi całkiem nieźle. Każdy semestr kończę z drugą lokatą, ale jakby co, to nie jestem pojętna, bo nie znam biegle angielskiego- boga języków :o

Gość
dlaczego uważasz że nie ma się kontaktu z językiem? przeważnie on jest, każą Ci napisać głupi mail i co wtedy? do translatora wkleisz? :D

Gość comtessa
nie ulega wątpliwości, że znajomość języków przydaje się w życiu, no chyba, że ktoś mieszka w jakiejś dziurze z której przez całe życie się nie ruszy. Szukając dobrej pracy jest często wymagany, ale nie dajmy sie zwariować, jest mnóstwo innych języków, których warto się uczyć, ostatnio oglądałam oferty pracy i trafiłam np. na ciekawą pracę ale wymagana była znajomość czeskiego, albo kilka ofert z wymaganym hiszpańskim. A tak na marginesie to amerykanie, anglicy i irlandczycy są najwiekszymi ignorantami jeśli chodzi o naukę języków obcych.