Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinka1513

szkoła rodzenia wrocław

Polecane posty

Gość kalinka1513

jeśli szukacie dobrej szkoły rodzenia we Wrocku, to polecam "9 miesięcy" super fajna polozna, bardzo praktycznych informacji udziela, np ja nie miałam pojęcia jak to mwszystko wygląda w szpitalu, co mam mieć, jakie dokumentyitp, super dla facetow bo ona po prostu im mowi jak krowie na rowie co mają robićw czasie porodu, jak pomagać, co robić jak im sie słabo zrobi itp. Udziela też porad laktacyjnych w ramach zajęć bez dodatkowych opłat.Poza tym położna jest bardzo sympatyczna i do każdej dziwczyny podchodzi indywidualnie, pamięta imiona. Poza tym fajne jest to że nie trzeba siedziec na krzesle tylko można leżeć na materacach, sako, poduchach, no i nie trzeba przynosić wody mineralnej bo tam jet dystrybutor, super zwłaszcza w te upały bo jest schłodzona. Na początku mi się budynek nie spodobał bo to stara kamienica w srodmieściu, ale jak weszliśmy to sie okazało że sala b. ładna. polecam. sa w necie www.szkola-rodzenia.wroclaw.pl.

Gość juz niedługo mama
Calkowicie sie zgadzam z poprzedniczką. W sumie poszliśmy do tej szkoły trochę w ciemno (nie słyszalam zadnych opini, poprostu znalazłam na necie i zaryzykowaliśmy) ale jestesmy BARDZO zadowoleni. Nam zależało aby położna była "praktykująca" czyli aby na co dzień pracowała jako położna a nie była jakąś położną emerytką ktora przypomniała sobie że może prowadzić szkołe/ albo młodą bez dośwaiadczenia. Pani Jadzia miała i siłę doświadczenia i otwartość młodego umysłu :) Zawsze odpowiada na wszystkie pytania, podchodzi do każdej dziewczyny indywidualnie i mówi na co powinna zwracać uwagę, aby poród był lżejszy albo laktacja udana. No i jeśli planujecie poród rodzinny to jest to idealna szkoła dla Panów ktorzy chca pomóc przyszłej mamie oraz dowiedziec sie jak znaleźć sie w roli ojca :) Mój mąż czekał na zajęcia jak na mecz ulubionej drużyny ;) Kamienica w ktorej znajduje sie sala też obudzia w nas obawy.. ale jak to mówią "nie szata zdobi.." Jednym słowem polecamy!

Witam, znajomi polecili mi Szkołę Rodzenia Pani Ewy Kusiak w Promyku Słońca - miesiac temu skończyłam zajęcia, mówie Wam na prawdę warto, mnóstwo cennych wskazówek, a sama prowadzące to kopalnia wiedzy- teraz czekam na rozwiazanie :)

Gość i_archer
A czy mogłybyście napisać, w którym szpitalu pracuje pani Jadzia? i czy w programie szkoły 9miesięcy jest wizyta w szpitalu, jeśli tak, to którym?

Gość karo345
Stanowczo odradzam szkole rodzenia na ulicy Swobodnej, promyk slona, Ewa Kusiak!!! - zajecia prowadzone chaotycznie - malo przekazanej wiedzy, a wiecej zarcikow - duzo mowi o swoich wspanialanych coreczkach, jedna z nich jest prawnikiem, takim prawnikiem ze przepisy myli i zostalo jej to nawet wytkniete - notoryczne spoznianie sie prowadzacej; zajec nie przedluzy o czas spoznienia a nawet skroci o 5-10min - podwaza wiedze i kompetencje lekarzy - 2 godziny ogladania filmu o zaplodnieniu/porodzie - poziom filmu zenujacy, czulam sie jak pietnastolatka na zajeciach z wychowania seksualnego w szkole!!! ba, i tak zawyzylam poziom powinnam powiedziec ze jak przedszkolak :P - niemila, chwali sie swoja wiedza, a malo konkretow przekazuje - cala godzina poswiecona na rzeczy potrzebne do szpitala i sluchanie o kapciach, czulam sie sama jak przedszkolak, gdzie taka lista sama wczesniej zrobilam, bo jest to podane na licznych stronach www, i zajelo mi to 15min, a nie cala godzina, na temat tego jaki recznik wziasc

Gość sniezka001
Hej jestem w 29 tyg ciąży , chciałam się zapisać do bezpłatnej szkoły rodzenia , ale podobno juz za póżno , kursy trwają ok 3 miesiace , Dajcie prosze namiary na jakaś dobrą szkołę i podajcie cene kursu dzieki

Hej! polecam kurs weekendowy w BODYFIT MAMA. Byłam z mężem i zapłaciliśmy około 250 zł. Prowadzi położna środowiskowa, która zwiedziła wszystkie nasze wrocławskie porodówki, więc mieliśmy informacje na bieżąco. Z każdego tematu dostaliśmy skrót na maila - nie trzeba było tracić czasu na notowanie. Dla nas super, krótko, rzeczowo, skupiliśmy się głównie na samym porodzie i opiece nad noworodkiem (co cóż rozmawiać jeszcze o ciąży, skoro to jej końcówka ;D) Podaje linka http://www.bodyfit.pl/pl/nawigacja/oferta/weekendowa-szkola-rodzenia Powodzenia w szukaniu :)

Gość spa2008
napiszę parę słow o darmowej szkole rodzenia PCZ - Polskie Centrum Zdrowia, ul. Legnicka. jestem w trakcie uczęszczania do tej szkoły. zalety: -darmowa -ciekawe tematy -prowadząca p. Agnieszka Czajkowska - ale już niedługo, bo też jest w ciąży, więc...;-) koniec zalet. Wady: -29(!!) osobnych spotkań, kazde po 1 godzinie,niektóre tematy sztucznie rozwleczone, można by było połaczyć i nie tracić czasu na dojazdy. -zapisać można się dopiero po 20 t.c., w związku z tym nie sposób zdążyć z programem przed porodem, chyba, że będzie się uczęszczało z przenoszoną ciążą,heh -odwołane zajęcia z winy szkoły są praktycznie nie do odrobienia - co prawda poinformowano mnie, że można odrobić 2 zaległe zajęcia, ale była to zwykła ściema - po ustaleniu terminarza spotkań okazało się, że zostają mi 3! zajęcia po terminie porodu, czyli plan szedł dalej swoim torem, żadnych dodatkowych spotkań nie zorganizowano, żeby odrobić te stracone, a jeśli mój poród wystąpi 2 tyg.przed teminem to przepada mi 7! zajęć. Nie wiem kto układał ten plan zajęć, ale jest beznadziejny! szkoła powinna się kończyć najpóźniej na 2 tyg.przed terminem, a nie 2 tyg. po terminie... wychodzi na to, ze powinnam uczęszczać do szkoły dopóki mi wody nie odejdą...albo i poród może by odbierała pani położna w szkole od razu ;-) wtedy teorię można byłoby przełożyć bezpośrednio na praktykę. -niezrealizowane zajęcia można odrobić rzeczywiście, ale , bo jak to się tłumaczą: NFZ ich rozlicza z zajęc, to nie mogą zorganizować dodatkowych terminów dla zajęc, które się nie odbyły, bo NFZ im nie zapłaci... tylko ciekawe, jak zostały rozliczone te odwołane zajęcia. -Na zajęciach nie odbywają się żadne ćwiczenia gimnastyczne, dopiero moja położna uświadomiła mi, że to się mija z ideą szkoły rodzenia, gdzie powinno się poświęcić 20h na teorię i 20h na praktykę, w tym ćwiczenia gimnastyczne właśnie, porównując teraz z ofertą innych-płatnych niestety wink - szkół takie ćwiczenia są w ofercie. Podsumowując, jeśli ktoś się skusi na darmochę z NFZ, to naprawdę to przemyślcie, czy chcecie się stresować, że najeżdzicie sie do szkoły a na koniec i tak umkną Wam najważniejsze zagadnienia, bo nawet w idealnej sytuacji, gdy odbędą się wszystkie zajęcia, nie sposób ich zrealizować w rozsądnym terminie przed porodem. Najlepiej byłoby zapisać się w 16tym t.c. i naściemniać, ze to już 21 i odpowiednio przesunąc planowany termin porodu wink mi nikt nie sprawdzał, czy t.c. i temin porodu są prawdziwe.;-)

Gość Agulec1234
Ja polecam szkołę rodzenia u sióstr Boromeuszek we Wrocławiu. Skorzystaliśmy z mężem w zeszłym roku przed narodzeniem naszego synka. Sale dobrze wyposażone, kadra prowadzące bardzo kompetentna i przemiła! :) A w sali obok zawsze jakiś słodki poczęstunek i kawa z herbatką... Polecam!

Gość gość
Ja z kolei chodziłam do EMC na Łowieckiej, oczywiście na NFZ. Szkoła godna polecenia - zajęcia dobrze przygotowane, konkretne zagadnienia poruszane, a nie jak w innych szkołach (rozciąganie jednego tematu na kilka zajęć - tak jest w PCZ). Dodatkowo dostalismy gratisy w postaci butelek, wody mineralnej, smoczków, płynów do płukania, itp. Polecam

Gość młoda mamuska
Jest wiele szkół rodzenia we Wrocławiu. Często brakuje miejsca i ciężko z terminami. Ja polecam szkołę rodzenia Primo Edu http://szkola-rodzenia.jimdo.com/ wiadomości przekazywane zwięźle, jasno i przystępnie. Dużo zostaje w glowie a stres przed porodem zmnimalizowany ;) dużo ciekawostek, nawet Panowie się nie nudzą ;) POLECAM

Gość Tumilka
hej znam super warsztaty,gdzie można dowiedzieć się,jak wybrać dobrą szkołę rodzenia-moja siostra korzystała z usług prowadzącej-spotkanie jest bezpłatne-info na stronie Centrum Przyjazne Matce i Dziecku

Gość gość
Ja polecam Primo Edu. Wiedza przekazywana jest jasno, zwięźle i w miłej, wesołej atmosferze. Kontakt na www.szkolarodzeniawroclaw.pl