Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiek rozterka

Pytanie o internet.Pomozcie dobrzy ludzie

Polecane posty

Gość czlowiek rozterka

Mam internet z osiedlowej sieci tzw radiowka,Czy moge rodzielic sygnal,ktory dochodzi do mnie na dwa sygnaly Mam internet 2megabajty ale niewiem co to znaczy.To znaczy ze co?Czy z taka predkoscia moge cos zrobic?Czy moge sygnal ten tzn to 2megabajty moge podzielic na dwa sygnaly po 1megabajt?A jesli tak to co sie z tym wiaze i jak to zrobic?Bo ja niewiem co mam robic.Czy ktos moze mi to wytlumaczyc?

Gość dsaaaasdadasd
Mozesz rozdzielić tą prędkość na dowolną ilość komputerów, musisz zainwestować w router i znajomego informatyka który Ci to zrobi. Bo- nie obrażając oczywiście- sama tego nie będziesz w stanie zrobić nawet z dokładnym opisem. A firmy działające legalnie biorą kasę za pozwolenie podłączenia routera. Np chello.

Gość gsdhf
a czemu niby nie da się zrobić tego samemu? ja sama w domu ustawiałam roterka, tak samo mój chłopak u siebie i żadne z nas nie jest informatykiem i wystarczyła zwykła instrukcja

Gość sdgeg
u nas to jest tak, ze za drugiego kompa doplata jest 10 zl. ale nie wiem jak to sie ma do podzialu predkosci. my mamy 3 kompy, wiec teoretycznie jeden nielegalnie. mamy ruter bezprzewodowy

Gość darzamat
przy rozdzielaniu radiówki sprawa jest trochę skomplikowana. Sygnal jest przypisany do numeru karty sieciowej w komputerze, router będzie mieć inny numer i po jego podłączeniu bezpośrednio do anteny sygnał zostanie zablokowany. Trzeba tak skonfigurować router żeby udawał kartę sieciową. Czasem trzeba użyć dwa urządzenia, jedno jako maska, drugi jak router. Szczegóły jak to dokładnie zrobić znajdziesz bez problemu wpisując w googla hasła typu rozdzielanie sygnału radiowego itp...

Gość czlowiek rozterka
Dzieki serdeczne za odpowiedzi