Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jowita1978

ludzie wypowiedzcie sie please..

Polecane posty

Witam wszystkich nocnych markow w Polsce i nie tylko i zwracam sie z pytaniem.Otoz jestem w Stanach i mam tu taka znajoma ktora znam troche wiecej niz pol roku,lubie ja jest inteligentna i sympatyczna .Ma dwoje dzieci obydwoje z mezem pracuja a sa jeszcze mlodzi-obydwoje przed 30-tka wiec chetnie jeszcze wychodza gdzies od czasu do czasu.Problem w tym ze juz chyba poraz 7 lub 8-my przyprowadza za chwile swoje dzieci do mnie i ja ich bede pilnowac.Ja sama tez mam corke w podobnym wieku jak jej dwoje chlopcow ale wierzcie mi ze sa to calkiem inne dzieci niz moja corka.Wiadomo jak to dziewczynka bawi sie po cichu,lalkami a ci chlopcy to poprostu masakra- bija sie \'jeden drugiego wali piesciami,rzucaja mi roznymi rzeczami o sciane(nie wiem czy ktos wie jakie sa sciany w Ameryce,raz ten mniejszy 4-latek rzucil mi budzikiem o sciane i w scianie zostala wgnieciona dziura) caly czas musze patrzec i uwarzac co oni robia.prawie non stop sie dra nie mozna przy nich ogladnac zadnego filmu,biegaja po calym domu jak dzikie malpki a i z moja corka sie zabardzo nie bawia bo dla nich to nie zabawa w dom tak jak moja corka sie bawi..Nie chce sie na nich zabardzo drzec bo to nie moje dzieci,ale z drugie strony inaczej sobie wyobrazam sobotni wieczor,co prawda mojego meza obecnie nie ma ale ja moglam siedziec teraz u moich polskich znajomych ktorzy maja normalne dzieci a tak musze siedziec w domu i sluchac tego wrzasku.Dzieci sa male wiec czasem trzeba i tylek podetrzec.Oczywiscie oni mi za to nic nie placa jedyne co od nich mam albo az jak kto woli to pass(klucz) na basen bo oni mieszkaja na takim osiedlu na ktorym jest basen a na moim basenu nie ma a ze mieszkam w bardzo cieplym stanie bylam jej wdzieczna ze dala mi ten pass a ja nie pracuje wiec zawsza moglam pojsc z moja corka na fajny darmowy basen.Jej dzieci byly codziennie nawet podczas wakacji w przedszkolu do piatej i ona nawet nie miala czasu chodzic na ten basen a nawet jak chciala to nie miala problemu bo tam sie sasiedzi znaja i ja wpuszczaja. teraz moje pytanie czy dlategoze jestem jej wdzieczna za ten basen musze(powinnam ) sie godzic brac jej dzieci co jakis czas na kilka godzin nawet jezeli nie mam na to najmniejszej ochoty? Oni juz tu sa przyszli w miedzyczasie a przed chwila ten starszy skoczyl mojej corce na reke...oczywiscie ryczala a reka czerwona...

ojej chyba za nudny temat.Moze trzeba bylo napisac cos w stylu " moj chlopak spi z moja mama" albo cos podobnego>>>>>>

Jowita, ludzie juz spia o tej porze..a ci co nie spia nie beda pisac o dzieciach ;) Ja tez mieszkam w Stanach stad moja obecnosc o tej porze. Ja sadze, ze powinnas porozmawiac szczerze ze znajomymi. Jakos nie umialabym tak obcym ludziom zrzucac na kark dwoje rozwydrzonych dzieciakow. A jesli to spytalabym czego w zamian oczekujesz? Bo jednak karnet na basen ma sie nijak do czestej opieki nad dziecmi. Takie moja zdanie. Bo niania na jeden wieczor kosztowalaby ich tyle, co karnet na caly miesiac :o Wiec trzeba powiedziec, co sie o tym mysli. Pozdrawiam.

Gość Skołowany
A nie możesz im grzecznei odmówić? przeiceż to noramlne że możesz być zmeczona, albo to może byc dla ciebie za duży kłopot. co innego w nagłej potrzebie ale nie jako etatowa opiekunka.

Gość Skołowany
zreszta nic nie ryzukujesz - w najgorszym wypadku stracisz karnet na basen :)

dziewczyno przecież masz swoje życie, podrzucają Ci chłopców, a Ty grzecznie odmawiasz mówiąc, że jesteś już na wieczór umówiona i wcale nie musisz się tłumaczyć z kim :)