Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamillllia

Guzek na wardze sromowej

Polecane posty

Pomocy! Zrobił mi się guzek po lewej stronie wargi stromowej (chyba zewnętrznej). Guzek jest dostyć duży, przynajmniej tak mi się wydaje. Nie widać go, bo jest dość nisko. Chyba nie jest bardzo zaokrąglony. Trochę boli, kiedy się go dotyka, poza tym czasami piecze. Nie wiem co robić! Mam prawie piętnaście lat, jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa! Proszę, pomocy!

Gość ddldldldldld
Nie robić nic, a już na pewno nie dotykać. Takie rzeczy robią się często, przynajmniej ja tak miałam, przechodzi samo po kilku dniach. Dopiero jak nie przejdzie, idź do lekarza. Ale najważniejsze: nie możesz tego macać i dotykać, bo tylko zaognisz i pogorszysz.

Gość myślę. że
nie uprawiałaś seksu waginalno-analnego i że nie zaraziłaś się wirusem brodawczaka, który powoduje narośla w postaci brodawek Ocenić i zadecydować o leczeniu może jedynie ginekolog/wenerolog.

Gość myślę. że
zanim pójdziesz do lekarza, przemywaj to miejsce roztworem rumianku albo nadmanganianu potasu, bo być może to zwykłe miejscowe podrażnienie ślizówki.

Dlaczego wrzód? To aż tak bardzo nie boli. Poza tym w moim wieku.... ja wiem, że zdarzają się takie przypadki, no ale.... Jezu! NIgdy wcześniej tego nie miałam.