Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbatkaczerwona.

JEST TU OSOBA KTORA ZASZłA W CIAZE.......?

Polecane posty

Gość herbatkaczerwona.

pomimo brania tabletek hormonalnych zgodnie z harmonogramem .? Mam 16 lat i nie byłam u ginekologa, tylko tabletki mam od mamy. Nie miałam, ani nikt z rodzinie chorób z ulotki etc, ale nie jestem za młoda na ich branie.? będą skuteczne?

Tabletki powinien przepisać lekarz nie po to, by sprawdzić jakie choroby w rodzinie wystąpiły, ale:1) jakie choroby występują U CIEBIE (robi się w tym celu badania przed przepisaniem recepty) - czy krzepliwość nie jest podwyższona, czy prolaktyna nie jest za wysoka, czy wątroba wytrzyma2) konkretne tabletki dobiera się do poziomu hormonów konkretnej osoby, każdy jest inny i każde tabletki mają różną zawartośc hormonów.Twoja mama chyba nie bardzo rozumie, że zamiast pomóc mogła Ci mocno zaszkodzić.Wybierz się do ginekologa. Najwyższy czas.

Gość herbatkaczerwona.
moja mama jest położną i wie pewnie wiele na ten temat, a yasminelle ma taką skuteczność jak inne tabletki, tylko mniejszą dawke hormonów, bo przeważnie młodszym osobom się przepisuje, tak?

Twoja mama będąc Położną nie jest jasnowidzem i nie może znać poziomu Twoich hormonów. Co robisz twoja sprawa ale zwyczajnie możesz sobie szkodzić. Znajomość tematu antykoncepcji hormonalnej nie zwalnia nikogo z odpowiedzialności dot. wykonania badań. Hormony to nie cukierki.

Skuteczność jest taka sama. Co nie zmienia faktu, że po odstawieniu źle dobranych tabletek (jeśli są źle dobrane, bo mogło się przypadkiem trafić dobrze) może czekać Cię batalia z badaniami i walka z uregulowaniem cyklu. teraz o tym nie myślisz ale warto, bo później możesz sobie pluć w brodę.