Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Xena123456789

Późna owulacja/ długi cykl

Polecane posty

Cześć! Czy to normalne jeśli dotychczas moje cykle trwały 23 - 25 dni, a teraz jestem w 19 dniu cyklu i od okolo tygodnia mam płodny śluz ? Dodam, że jestem chora: biorę antybiotyki i tabletki do ssania na gardło. Czy to możliwe, żeby przez chorobę mój cykl się tak wydłużył a owulacja tak bardzo opóźniała? Wyjdzie na to, że ten cykl będzie trwać około 33 dni... Bardzo mnie to martwi! Bo od 13 dc do dzisiaj 19dc ciagle ze mnie leci płodny śluz... Dodam, że kochałam się z narzeczonym 2 dni po okresie 7 dnia cyklu (stosunek przerywany) jest ryzyko ciąży? Byłam wtedy sucha. Bardzo proszę was o jakieś rady i opinie. Pozdrawiam!

Cykl może się wydłużyć / skrócić przez chorobę i antybiotyki.Stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji.Jeśli owulacja się opóźniła to szans na ciążę nie ma ale po samym śliuzie nie poznacz, czy owulacja była, czy dopiero będzie.W cyklach, w których choćby jeden był krótszy od 26 dni nie ma W OGÓLE bezpiecznego czasu na współżycie - przed owulacją. czyli niebezpieczny jest każdy stosunekod 1 dc aż do 3 temperatur wyższych, bądź potwierdzenia przebycia owulacji u ginekologa (monitoring).

Gość musztarda
Przy takim krótkim cyklu, 23-25 dniowym, to 7 dzień jest już bardzo ryzykowny.

Dzięki kochane za rady, ale ten cykl na pewno nie należy do tych krótkich. Mam miesiączki bardzo nieregularne i stosuje metode owulacji Billingsa. Tymczasowo nie mam termometru, ale tempke też mierze, zreszta sama czuję, że przez chorobę mam podwyższoną ciągle... Właśnie martwi mnie, że u mnie to ta amplituda wahań jest monstrualnie duża. Ale jeszcze raz dzięki! Pozdrawiam

Gość a czy
a czy choroba i brane antybiotyki maja wpływ na zapłodnienie ? Ciężej zajść w ciążę?