Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I NIE WIEM CO ROBIC.

Tampony??!!

Polecane posty

Nigdy prędzej nie używałam tamponów(mam okres ponad rok)(zresztą bardzo obfity) a teraz będe jechac na wycieczke tygodniową za granice i akurat dzień przed wyjazdem będę miała okres.I pomyślalam ze może tampony to dobry pomysł bo bedziemy dużo zwiedzac,(jade z klasa) i będziemy cały dzień codzień łazic.Podpaske musiała bym bardzo często zmieniac,(A TO NIE BęDZIE CHYBA MOżLIWE TAK ZA CZESTO)a z tamponami nie wiem jak jest i w ogóle nie wiele o nich wiem.Do tego jak juz predzej czytałam na różnych forach częśc poleca OB a częśc Tampax więc nie wiem co wybrac. I wgóle proszę o więcej informacji jak ktoś miał by ochotę się nimi ze mną podzielic:) I sama nie wiem boję się że ten okres tak mi uprzykrzy wycieczkę że w ogóle nie będę się z niej cieszyc już teraz dostaje niestrawności jak o tym pomyśle. A prędzej too myślałam że może da się jakoś przesunąc ale sie dowiedziałam ze tylko tabletkami a ja nie kożystam jeszcze z ginekologa więc to odpada:) To błagam pomóżcie co z tymi tamponami piszcie wszytko co wiecie:)Dziękuje.

Gość to jest to
Tampony również należy często zmieniać,bo można dostać wstrząsu toksykologicznego. Należy je nosić do 3 ,góra 4 godzin. NIE WOLNO nosić ich na noc. Ale uważam, że tampony to świetna sprawa na takie wypady. W ogóle nie czujesz, że masz okres. Bez porównania ze śmierdzącą zakrwawioną podpaską..;/ Ja używam tamponów od pół roku i baardzo sobie chwalę. Życzę udanego wyjazdu:)

Gość to jest to
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem:)

Gość hthytt
tampony można nosić nawet 6 godzin przeczytajcie ulotke!

Gość to jest to
To ciekawe jakich ty używasz...:P Ja miałam OB, Naturella i Donna i na wszystkich pisał przedział od 3-4h

Gość Pola Ola
dokladnie, tampony tez TRZEBA często zmieniac, conajmniej co 6 h,chyba ze masz bardzo bardzo obfity okres to częściej... ale jest duzo lepszy komfort niz z podpaską...ja niekiedy zapominam ze mam okres,co nie znaczy oczywiscie ze zapominam wymieniac tampony.. no nie wiem czy to do konca taki dobry pomysl, zebys na wycieczce je zmieniala...tak szybciutko podpaske nalozysz, a z tamponem są nie raz cyrki --- szczegolnie , że Ty pierwszy raz bedziesz je aplikowala -- trzeba to robic w sterylnych warunkach (mieć gdzie umyć ręce przed i po) ja osobiscie nie lubie podpasek, bo zawsze mialam takie wrazenie ze mi sie do pupy przyklejają :P, wiec musiz sama zadecydowac, czy chcesz sie męczyc, bo źle go sobie nalozylas..

Ok.To ja mam jeszcze pytania które mam kópic?Jak firma?No i czy powiedzmy ze będe miała go dwie godziny a mam obfite to jast możliwośc że bedzie mi to przeciekac?

Gość Pola Ola
*sorry, mialo byc max. 6 h OB są badziewne...kiedys byly ok, ale teraz z tą siateczką :O, to tragedia...przez nią chloną więcej i czesciej musze je zmieniac, nawet co 2/3 h :O, nie polecam..

No ale jak je prędej wypróbuje to jak będę urzywac pózniej to chyba już nie będe miała poblemów.?!No i powiedzcie co Wy byście wybraly na moim mjesjcu?

Gość to jest to
Na obfite okresy są większe tampony, te z czterema łezkami/kropelkami, ale domyślam się, że jesteś dziewicą, więc radze ich nie używać. Polecam i Naturellę i OB. Szkoda, że nie pomyślałaś o tym wcześniej, bo mogłabyś sobie poćwiczyć na wcześniejszym okresie zakładanie, bo tak może Ci to nie wyjść i możesz plamić. Jak masz obfite okresy i jesteś dziewicą to radze normal (3łezki/kropelki), ale częste sprawdzanie czy wszystko ok no i max 3 h noszenia, bo może przesiąknąć.

Gość to jest to
Moim zdaniem problemy z aplikacją tamponów są indywidualną sprawą. Ja np. nie miałam z tym żadnych problemów, wsadziłam pierwszego i było ok,a moja kumpela zużyła 3 paczki(!) zanim się nauczyła.

Został mi jeden okres przed tym wyjazdowym więc będe mogła pocwiczyc.A czy Tampaxy nie są dobre bo prędzej czytałam gdzieś że są najlepsze bo mają jakis aplikator czy coś takiego?:/

Gość Pola Ola
bezsensu....strata pieniedzy i czasu na OB, no i bol z tym zwiazany,bo im czesciej zmeiniasz tym, czesciej podrazniasz sobie swoje okolice :O co 3 h zmieniac, to rownie dobrze moze podpaski zabrac ze sobą... poćwicz z tymi tamponami, bedziesz miala jeszcze okres przed wyjazdem ??

Gość to jest to
Ja nie miałam takich problemów z OB. Może dlatego, że miałam je, gdy mój okres już słabnął. Normalnie używam Naturelli.

Gość Pola Ola
ja uzywam tamponow BELLA zachwalalm sobie je bardzo,zawsze wybieram te z największą liczbą kropelek, te nie mają dodatkowej aplikacji, uwazam to za zbędne --- w sumei mam juz duzy staż, ale dla początkujących to moze byc dodatkowe udogodnienie...

A jakie są ceny?Bo tez nigdy prędzej na to uwagi nie zwracałam?

Gość Pola Ola
dobre tez są tampony z lidla, albo z biedrony...uwazam, ze nie ma potrzeby przeplacać, bo te drozsze tampony nie różnią sie NICZYM od tych tanszych i także bardzo skutecznych :)

Gość Pola Ola
ja ostatnio kupila OB wlasnie , bo innych nie bylo i sie na nich zawiodlam...za 16 szt / 10 zł a np. w LIDLU -- 24 szt/ 5 zł