Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neografka

Zaproszenie bez partnera!!!Poszłybyscie???

Polecane posty

Gość ...Emi...
Nie

Gość a jakbys sie czula gdyby
Twoj facet poszedł bez Ciebie?? Ja bym nie poszla

ja nie, bo jestem w stałym związku i głupio by było zostawić faceta w domu a samej iść się bawić i w ogóle... ale to jeszcze zależy ile masz lat i czy jesteś w stałym związku.

nie, po pierwsze to mój facet i nie będę go zostawiać w domu gdy idę się bawić, po drugie samotne wyjście na wesele to kicha totalna, raz byłam i wynudziłam się jak mops.

a najgorsze wtym ze mieszkamy ze soba od ponad 2lat mamy wspolne dziecko, a on dostal zaproszenie tylko z dziecmi, w dodatku zostala zoproszona tez jego byla zona, nie wiem co o tym sadzic? matka mojego partnera podobno stwierdzila?? ze co mu to przeszkadza skoro on pewnie nie przyjedzie a z drugiej strony byl tekst ze jak on nie pojdzie na wesele brata to jego rodzice nie przyjda do niego na wesele

zy to normalne? fakt kilka miesiecy temu powiedzialam mojej przyszlej niedoszlej jeszcze tesciowej kilka slow prawdy na jej temat i widocznie to zawazylo

Gość Sasss
czyli to twój facet został zaproszenie na ślub brata z waszym dzieckiem i jego była żona??? może chcą aby się pogodzili? Wg mnie powinnien iść do kościoła. Albo też iść na wesele, chwilę pobyć i powiedzieć "dzieci i ja źle się czujemy bez neografki" i wyjść ;)

Gość xyz i tak w kolko
co zawazylo??? a czy to bylo jej wesele,co miedzy nia a toba to nie chyba to samo co z twoim przyszlym szwagre i pierwsze slysze zeby ktos zapraszal byla zone na wesele to jest psychiczne sorry ale dla mnie nie do przyjecia, macie dziecko a co ona jeszcze w waszym zyciu robi? twoj facet to za przeproszeniem fajtlapa ze wogole nic na ten temat nie protestuje!!!

Ja poszłabym, jeżeli osoba zapraszająca ma niewiele pieniędzy i zaprosiła tylko najbliższych/rodzinę lub też nie lubiła mojego partnera. Ale zapraszanie brata na ślub tylko z dziećmi, a do tego jego ex to faux pas... chyba, że rozbiłaś tamto małżeństwo.

Zachowanie rodziny Twojego faceta jest po prostu skandaliczne. Moga Cie nie akceptowac, miec z Toba na pienku itp, ale tak naprawde robia wielkie swinstwo Twojemu partnerowi. Co on na to?

Gość Nie wyslalabym zaproszenia na
zlub osobie pelnoletniej bez dodania "z osoba towarzyszaca". Jakbym ograniczala ilosc osob na weselu to bym w ogole tej osoby nie zaprosila. Ale nigdy tak :) I nie poszlabym na to wesele.

Gość to ja ja
..dziewczynki nie wpadajcie w paranoje przez te zaproszenia na sluby. Do cholery slub od wieków był uroczystością rodzinną. Jezeli ktoś zaprasza bez osób towarzyszących to nic nam do tego. BYć może kierują nim względy finansowe i dlatego chce by tego dnia byli z nimi tylko najbliźsi. Gdybyś była żoną swojego faceta na pewno nie byłabyś pominięta bo byłabyś rodziną. NIe przesadzaj i nie stawiaj sprawy na iostrzu noża bo tylko skłócisz ze sobą rodzeństwo. Odpuść sobie i zachowaj się z klasą przesyłając nowożeńcom zyczenia lub złóż je przy najbliższej okazji.

Tragicznie postąpili i postawili Twoijego męża w trudnej sytuacji jeżeli to wesele brata. Wyjść jest kilka: 1. Idziecie razem i miejsce musi się dla Was znaleźć. A Ty bądż słodka aż dostaną mdłości 2. Mąż idzie tylko na ślub do kościoła 3. Wcale nie idzie - najgorsze wyjście. Współczuję Ci, ale najważniejsze to pokazać im,że mąż trzyma Twoją stronę!.

To co piszesz, to żadna nowość. Ostatnio kilka osób opowiadało mi o podobnych przypadkach np. moja koleżanka 8 lat w związku, mieszkają od dawana razem, na wszystkich imprezach rodzinnych typu wigilia też zawsze razem, fakt bez ślubu ale to ich sprawa – też została zaproszona na wesele brata ciotecznego sama. Prawda jest taka, że żyjemy w bardzo prymitywnym i ciemnogrodziańskim kraju i partnerzy w wolnych związkach są przez wiele rodzin traktowany jako osoby obce – więc po co je zapraszać np. na wesele. Lepiej sobie zmachać bachara z Jasiem z 3C za trzy miechy ślub i już mamy kochającą się rodzinkę a nie osobę towarzyszącą a z dużą pewnością towarzyszącą nam za 2 lata na Sali rozpraw rozwodowych. Polska........

Gość ja powiem tak
Brak wychowania i tyle. Jesteście partnerami,macie wspólne dziecko,nawet chłodne stosunki rodzinne nie tłumaczą takiego zachowania

tylko ze ja NIE rozbilam tego malzenstwa. TAMTA kobieta zdradzila odeszla sobie za przesproszeniem w H... no i w dodatku jeszcze nie interesuje sie dzieckiem wogole, ale to inna sprawa

a pozatym zaprosili i nne osoby, fakt ze wiekszosc jak sie okazało to ze strony panny młodej :-)

w takiej sytuacji On powinien pojsc na slub, za wesele podziekowac. teraz to WY jestescie rodzina ... i to powinien byc dla niego priorytet, a co Twoj na to ?

nie posedl wcale, bo najpierw brat wreczal mu zaproszenie dla nas wszystkich kiedys juz ale on powiedzial ze my jestesmy razem i wie gdzoie mieszkamy to moze nam dac obydwu ale ten niestety nie mial odwagi przyjsc i przyszlal poczata zaproszenie drugie tyle e beze mnie

priorytety ustawil prawidlowo ... szkoda ze postawa jego rodziny moze doprowadzic do powaznych problemow miedzy Nim a Rodzina, oraz miedzy Wami :(

jakos mnie to nie dziwi :P niestety najwidoczniej (i musi to byc bardzo przykre dla Ciebie) Jego rodzinka traktuje jego poprzednie zobowiazanie powazniej niz to co sam wybral .... czas to zmieni .. i cierpliwosc ... Wy jestescie rodzina, i uwazam ze to bardzo dobrze siwadczy i Waszym zwiazku, ze Twoj ma tego swiadomosc. moim zdaniem powinnisice odczekac jakis czas i sprobowac rozmawiac, rozmawiac, rozmawiac ... a sumie to On powinien. A jak na traktuje Twoja rodzina Jego?

Gość NIE i jeszcze raz NIE

Gość WSPÓLNE DZIECKO
???? JAK TAK MOŻNA NAPISAĆ?!

wspolne?? to jak to okreslic ze zyjemy w zwiazku, mamy coreczke a moj parner ma syna z poprzedniego malzenstwa ktorego sam wychowuje bo matka ma to gdzies dla niej zabawa imprezy sa wazniejsze a dla jego rodzinki to chyba ona jest wazniejsza od niego samego

Gość nie rozumiem....
co jest zlego w okresleniu "wspolne dziecko"?

Gość patillll
jeżeli twój partner jest rozsądny to podziekuje i nie pójdzie, to jest nienormalne...a ty się nie przejmuj ze jego rodzice na wasze wesele nie przyjdą, ja miałabym ich po prostu w d*** skoro się tak zachowuja

Gość wanesska1974
zgadzam sie z patilll. NIENORMALNE! z kim twoj partner jest teraz? z toba czy znia? widac ze kobieta ktora go skrzywdzila jest bardziej szanowana niz ty- osoba ktora z nim jest poswiecila sie zeby wychowywac rowniez jego dziecko, no wlasnie sorry ze spytam jaka role odgrywasz w stosunku do jego dziecka? jestes ciotka nianka potrzebna tylko wtedy kiedy kogos innego zabraknie??? facet dziecko i byla zona??? chca zeby byli razem czy co? a moze dziecko powinno w takich chwilach miec oboje rodzicow?? śmieszne!!! uwazaj bo niedlugo bedzie musiala z wami zamieszkac znajdzie sie tysiace wytlumaczen o rodzinie. w dzisiejszych czasach gowno ludzi obchodza uczucia

Gość gwardzistka
To zależy od sytuacji. Poszlabym, gdyby impreza była okrojona ze wzgledów finansowych i zaproszona byłaby ledwie garstka ludzi. Wtedy wiadomo, że kazda dodatkowa osoba robi różnicę i po prostu to trzeba zrozumieć. W tej sytuacji, którą opisujesz, jest całkiem inaczej. Twoja teściowa jest idiotką, a szwagier idiotą, bo czy mamusi się podoba, czy nie, powinien był zaprosic ciebie razem ze swoim bratem, a nie odstawiac cyrki. Nie wiem, czemu to ma słuzyć, ale na pewno niczemu dobremu. Ja na miejscu twojego faceta powiedziałabym bratu, że takie zaproszenie jest chamskie i dlatego jako brat przyjdzie do koscioła, ale na imprezę już nie, bo na imprezy to on chadza z żoną. Jesli twój facet pójdzie na to wesele bez ciebie, to będzie oznaczało, że jest wart swojej rodzinki.