Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaiŁukasz

Cześć dziewczyny mogłbyście mi pomóc, bardzo bardzo proszę

Polecane posty

Gość KasiaiŁukasz

Kiedy okazaŁo się ze z meżem nie możemy mieć dzieci, rozpoczełam studia socjologiczne. Od samego początku wiedziełam, że będę pisąc na temat niepŁodności i świadomości spoŁeczeństwa na jego temat. Potrzebuje by ktos wypełnił mi krótką ankietę, która wyślę na maila, Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc

Gość a oto streszczenia
konwalia007wp.pl

Gość KasiaiŁukasz
Bardzo dziękuję, to dla mnie naprawdę bardzo ważne. Mogę rzec, że nawet to dla mnie terapia, bo na psychologa mnie nie stać.

Gość KasiaiŁukasz
Na oba maile juz poszło, wystarczy zapisać ankiete na kompie, pogrubić odpowiedzi i mi odesłać, naprawdę jesteście cudowne.

Gość KasiaiŁukasz
*** agatka**** poszło, dziękuję.

Gość Podeślij
ukenka@tlen.pl

Gość KasiaiŁukasz
*** podeśli* poszło. Wiedziałam, ze będę mogła na was liczyć. Tylko ktoś kto zaznał uczucia macierzyństwa, a wierzę, ze takie rodzi się w chwili bycia już w ciąży, może pojąć, jak wielka to dla mnie sprawa. Ta praca naprawdę bardzo mi pomaga. Sama byłam dzięki in vitro małą chwilę w ciazy i wiem jaka to miłość do dziecka, które nawet jeszcze się nie narodziło, moze być. Tym bardziej potrzebuje wypowiedzi takich ludzi jak wy, by móc realnie tę pracę napisać. Wierzę, ze ta praca, która opublikuję w niecie, pomoże takim osobom jak ja.

Gość KasiaiŁukasz
*** szarlotka*** poszło, dziękuję.

Gość KasiaiŁukasz
***Artigiana**** BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ

Gość ale fajnie oj oj jak fajnie
agaa2007@tlen.pl

Gość KasiaiŁukasz
**** AGAAA007** poszło

Gość wiesz ja bym chetnie
wypelnila, ale z zasady nie podaje e-maila w internecie ( przykre doswiadczenia), mysle ze wiele osób tak samo. A nie mozesz zamiescic tu linka do ankiety?

Gość KasiaiŁukasz
HMM, nie mam jej na żadnej ze stron ale mogę ją tu przeklepić. Dla osób które nie chcą podawać mi maila, ja to oczywiście rozumiem:).

Gość KasiaiŁukasz
Ankieta anonimowa „ Bezpłodność – społeczeństwo polskie” 1.Proszę zaznaczyć najlepiej znaną Pani/Panu definicję bezpłodności. Bezpłodność to: a) stan, w którym występuję niemożność zajścia w ciąże pomimo rocznego regularnego współżycia seksualnego, przy braku stosowania środków antykoncepcyjnych; b) trwała niezdolność do zostania rodzicami; c)niezdolność do zapłodnienia w okresie minimum pół roku; d) inna definicja – jaka ......................................................................................................................... ............................................................................................................................................................... ............................................................................................................................................................. . 2.Czy Pani/Pana zdaniem temat bezpłodności wśród polskiego społeczeństwa jest „tematem TABU”: a) tak; b) nie; c) trudno powiedzieć. 3. Pani/Pana zdaniem, czy informacje na temat przyczyn bezpłodności i metod ich leczenia są wystarczająco rozpowszechniane w społeczeństwie: a) tak; b) nie; c)trudno powiedzieć. 4. Proszę o udzielenie odpowiedzi, z którymi z poniżej podanych materiałów miała Pani./Pan styczność odnośnie rozpowszechniania problemu bezpłodności: a) ulotki; b) programy telewizyjne, c)prasa; d)internet; e) opinia publiczna; f) konferencje; g) inne – jakie ....................................................................................................................................... 5.Problem bezpłodności Pani/Pana zdaniem dotyczy w Polsce: a) co drugą parę; b) co trzecią parę; c) co piątą parę; d)co 10 parę; e) nie znam odpowiedzi na to pytanie. 6.Czy posada Pani/Pan wśród swojego najbliższego otoczenia osoby cierpiące na niepłodność: a) tak; b) nie; c)trudno powiedzieć. 7.Proszę określić uczucia w skali od 1 do 5( 1-zdecydowanie tak, 2-raczej tak, 3-raczej nie, 4-zdecydowanie nie, 5-trudno powiedzieć), które towarzyszyły Pani/Panu w chwili otrzymania wiadomości, że osoba z Pani/Pana najbliższego otoczenia cierpi na bezpłodność: a) zaskoczenie b) niedowierzanie c) konsternacja d) współczucie e) żal f) smutek g) Chęć niesienia wsparcia h) zaciekawienie i) obojętność j) inne – jaki............................... 8.Wśród polskiego społeczeństw istnieje sformułowanie niepłodność = bezdzietność. Jedna z form walki z bezdzietnością jest adopcja. Proszę zakreślić najbardziej znaną Pani/Panu formę adopcji: a) adopcja ze wskazaniem; b) adopcja pełna (anonimowa), c)rodzina zastępcza; d) nie znam żadnej z wyżej wymienionych forma adopcji. 9.Czy ktoś z Pani/Pana najbliższego otoczenia stanowi rodzinę adopcyjną? a) tak ( w przypadku tej odpowiedzi patrz pytanie 10); b) nie; c)trudno powiedzieć. 10.Proszę określić uczucia w skali od 1 do 5( 1-zdecydowanie tak, 2-raczej tak, 3-raczej nie, 4-zdecydowanie nie, 5-trudno powiedzieć), które towarzyszyły Pani/Panu w chwili otrzymania wiadomości, że osoba z Pani/Pana najbliższego otoczenia jest rodzicem/dzieckiem adopcyjnym? a) zaskoczenie b) niedowierzanie c) konsternacja d) współczucie e) żal f) smutek g) Chęć niesienia wsparcia h) zaciekawienie i) obojętność j) inne – jaki............................... 11.Proszę wymienić trzy cechy, które Pani/Pana zdaniem są charakterystyczne dla dziecka adoptowanego: a)..............................................................................................; b)..............................................................................................; c)............................................................................................... 12. Koszt zabiegu in vitro to niekiedy kilkadziesiąt tysięcy złotych. Obecnie w rządzie polskim odbywają się debaty, czy część zabiegu powinna być refundowana z państwowych środków finansowych. Czy Pani/Pana zdaniem in vitro powinno być refundowane z NFZ: a) tak; b) nie; c) trudno powiedzieć. 13. Czy są Pani/Pan, że opinia społeczna ma wpływ na stosunek rządu do opowiedzeniem się za lub przeciw refundacji in vitro: a) tak; b) nie; c) trudno powiedzieć. 14. Co Pani/Pana zadaniem jest powodem braku ostatecznej decyzji w sprawie programu refinansowania procedura zapłodnienia pozaustrojowego in vitro (proszę zaznaczyć trzy): a) zawiłe procedury biurokratyczne, odnośnie wprowadzania nowych ustaw; b) zbyt mała świadomość społeczna odnośnie skali problemu bezpłodności i jego skutków; c)brak funduszy ze środków NFZ; d)powszechne uznanie, iż bezpłodność nie jest chorobą zagrażającą życiu; e) postawa kościoła, uznająca zabieg in vitro za grzech; f) brak lub zbyt małe zainteresowanie ze strony opinii publicznej; g) inne – jakie:.................................................................................................................................. 15.Co według Pani/Pana opinii zmieni się w Polsce, jeśli uchwała o refundacji zabiegu in vitro stanie się faktem: a) zwiększy się dług narodowego funduszu zdrowia; b) zwiększy się liczba urodzeń; c)zwiększy się liczba klinik leczenia niepłodności, d) liczba urodzeń zostanie bez zmian; e) liczba klinik leczenia niepłodności zostanie bez zmian, f) dług NFZ nie zmieni się; g) inne – jakie......................................................................................................................... . 16. Kościół jest przeciwny, z moralnego punktu widzenia, sztucznemu zapłodnieniu homologicznemu w probówce. Jest ono bowiem według niego samo w sobie niegodziwe i sprzeczne z godnością rodzicielstwa oraz jednością małżeńską, nawet wówczas, gdyby zrobiło się wszystko dla uniknięcia śmierci embrionu ludzkiego. Czy popiera Pani/Pan stanowisko Kościoła: a) tak; b) nie; c)trudno powiedzieć. 16.Proszę wyrazić swoją opinię ( w kilku zdaniach) jaka jest Pani/Pana osobista postawa w temacie poglądów kościoła na temat procedury in vitro? ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................. . 17. Czy sądzi Pani/Pan, że leczenie bezpłodności zakończone ciążą lub zastanie rodzicami w wyniku adopcji, rozwiązuje Pani/Pana problem bezpłodności: a) tak; b) nie; c) trudno powiedzieć. 18. Płeć: a) mężczyzna; b) kobieta. 19. Wiek badanego: a) od 18-22 lat; b) od 23 do 27 lat; c)od 28 do 31 lat; d)powyżej 32 lat. 20. Miejsce zamieszkania: a) miasto do 50 tys mieszkańców; b) miasto od 50 tys do 100 tys mieszkańców, c)miasto od 100 tys to 150 tys mieszkańców, d)miasto powyżej 150 tys mieszkańców, e) wieś.

Gość KasiaiŁukasz
Prosze, to dla kogoś, kto nie chce podawać swojego maila. A dla innych moge to wysłać w pliku, łatwiej się wypełnia.

Gość matrio
jakkolwiek_tak@interia.pl ja tez moge wypełnić :)

Gość KasiaiŁukasz
********* mario***** poszło dziękuje,bardzo dziękuję.

Gość yolek79
irminka2@tlen.pl

Gość ale fajnie oj oj jak fajnie
Kasia odeslalam:)

Gość KasiaiŁukasz
**** aga W**** poszło, dziekuję

Gość KasiaiŁukasz
******** agaaa2007****** dziękuję bardzo, naprawdę dziękuję.

Gość KasiaiŁukasz
*** irminka2* poszło, dziękuję