Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednataka

Pierwszy raz-jak długo gojenie?

Polecane posty

Gość takajednataka

Niestety należę do grupy tych kobiet których błona dziewicza była wyjątkowo gruba, z tego tez powodu mój pierwszy raz a raz trzy razy bo tyle nam zajeło przebicie były wyjątkowo bolesne a i krwi było sporo. Niestety teraz czuje ból i plamie no i zastanawiam się jak długo może potrwać gojenie się?

Gość sibi
z 2 tygodnie

Gość takajednataka
czyli na razie srednia wynosi trzy tygodnie ;) Dziękuje i czekam na kolejne wypowiedzi

Gość takajednataka
wiem ze indywidualna, ale chce wiedziec jak długo trwało to u kobiet w podobnej sytuacji jak ja. Aby wiedzieć czego mogę się spodziewać

Gość taki jeden....
wal do ginekologa po poradę i ew. jakiś środek/antybiotyk na przyspieszenie gojenia. Możesz, w porozumieniu z lekarzem, spróbować irygacji pochwy roztworem rumianku. W każdym bądź razie z seksu teraz musisz zrezygnować, gdyż grozi wprowadzeniem prąciem infekcji bakteryjnej i stanem zapalnym narządów rodnych. Wpisz w google \"Fizjologia i filozofia seksu\" a dowiesz się więcej.

Gość takajednataka
do ginekologa własnie nie mam obecnie jak iść, stąd moje pytanie. Antybiotyku absolutnie nie chce, brakuje mi jeszcze grzybicy do kompletu:/ Przez długi czas byłam leczona antybiotykami które rozwaliły mi organizm i nie chce ich brac profilaktycznie tylko na przyśpieszenie gojenia. Na rumianek jestem uczulona:/ Ale dziękuje za odpowiedź

Gość sibi
ja stosowałam po 1 razie tantum rosę kup sobie naprawdę łagodzi podrażnienia,jest tak wogóle polecana dla kobiet po porodzie by się pogoiło im tam,więc polecam

Gość taki jeden....
musisz w tym okresie, a i później nie zaszkodzi, wyjątkowej higieny, polegającej na myciu i hartowaniu. Dodatkowo: prawidłowe odżywianie, trening rekreacyjny na poziomie potu, higiena w pełnym tego słowa znaczeniu, pozytywne nastawienie psychiczne. Jak znajdziesz "Fizjologię seksu..." to poszukaj innych przydatnych tematów np. Bakterie a higiena somatyczna, Zasady dietetyczne, etc.

Gość takajednataka
dziękuję za rady, czy ktos jeszcze ma cos do powiedzenia?

Gość rerxfr
czy to nie bylo straszne przeżycie? ja nie wiem... jak sie czulas? a twoj chlopak?

Gość takajednataka
Wiesz co, przyjemne to nie było, ale strasznie też nie. On się bardzo starał, nie robil nic na siłę i nic na co bym się nie zgodziła. To był tez jego pierwszy raz, więc chociażby z tego powodu był zdenerwowany, a co dopiero gdy się okazało że musiał się tak męczyć i patrzeć na moje cierpienie. A zrobiłam to z nim po długim czasie namysłów, z zabezpieczeniem, w odpowiedniej atmosferze i z odpowiednią osobą :)

Gość Misia malusia
Takie niedyskretne pytanie: ile masz lat? :)

Gość takajednataka
22 :p

Gość Misia malusia
a czy przeżyłaś też orgazm czy tylko ból? Bo gdyby przebijanie błony synchronizowało z orgazmem, to przyjemność pomieszala by się z bólem i możnaby to przeżyć.

Gość JA MIAŁAM PODOBNIE
miałam 21 lat, bolało jak cholera, w ogóle to czułam tak jakby coś mi rozrywało odbyt, krew ciekła mi przy pddawaniu moczu, o kale nie było mowy, bo po prostu przy każdym parciu czułam ból, trwało to dwa tygodnie, niektóre kobiety mają tak, ze moga już od razu po 1 razie używać inne nie, taka natura, ale będzie dobrze, powodzenia:-)

Gość takajednataka
Nie miałam orgazmu, nawet mój partner przy pierwszych dwóch próbach nie miał a wtedy bolało najbardziej i skończyliśmy po kilku wej sciach we mnie

Gość rada....
ponieważ masz to miejsce już wrażliwe na ból i przez to mogą wystąpić zahamowania psychiczne dot. orgazmu( orgazm ma miejsce w mózgu a nie w waginie), to spróbuj masturbacją nauczyć się orgazmu. Do masturbacji użyj sztucznego penisa i żelu KY lub feminum.

Gość to nie musi boleć
Szkoda, że nie poprosiłaś ginekologa o lekkie nacięcie błony, wtedy przy pierwszym razie nie ma rozlewu krwi i niepotrzebnego bólu. Stosuj Tantum Rosa. U mnie goiło się ok. 2 tygodnie, ale miałam wcześniej nacinaną u gina. Jeszcze zanim rozpoczęłam współżycie, chciałam chodzić na basen, a nie mogłam założyć tamponu, więc poprosiłam gina o nacięcie, nie bolało, zagoiło się szybciutko, może z 5 dni. A potem po pierwszym razie goiło się 2 tyg.

Gość takajednataka
na razie nie mam najmniejszego zamiaru nic robić w tamtym miejscu przez najlbliższe minimum dwa tygodnie. Nie łudziłam się że dostanę orgazm a to że partnerowi się udało go dostac to się bardzo cieszę. Później będziemy razem próbować doprowadzić mnie ;)

podobno sie 3 tygodnie powinno czekac, ale ja sie nie moglam powstrzymac i bzykal;am sie uz po 3 dniach a bolalo gdzies przez miesiac ale no nie moglam:D

Gość rada....
wg pewnych statystyk >80% kobiet/Polek jest oziębłych seksualnie, czyli nie przeżywają orgazmu. Przyczyną szybkostrzelczy mężczyźni i brak umiejętności uczenia się orgazmu. Jeśli mężczyzna jest gamoń, to należy samej się tego nauczyć, a później nauczyć gamonia. Statystyka mówiąca, że 80% badanych mężczyzn w życiu na 1-szym miejscu stawia seks, gryzie się z rzeczywistością.

Gość tantarantam
Leszku, ale się zareklamowałeś z tym Twoim vademecum. Wyobraź sobie, że jak to tylko Twoje posty przeczytałem wiedziałem, że o Ciebie chodzi.. :P pozdrawiam ;)

Gość takajednataka
Do rada....: poprosze bez takich rad, nie sa mi one potrzebne

Gość to nie musi boleć
Przy pierwszym razie nigdy nie ma orgazmu, bez przesady ! Tzn, u kobiety. Zwykle kobiety uczą się osiągać orgazm po kilku miesiącach od rozpoczęcia współżycia, ale dużo zależy od partnera, potrzebna jest stymulacja łechtaczki, ale to już inny temat. Nie przejmuj się niczym :) Pozdrawiam

Gość do tantarantam
co prawda nie jednemu psu na imię burek, ale...niech Ci będzie. Jak masz na imię? Ładniej by brzmiało Lesiu, prawda? Skoro mnie znasz, to napisz do mnie a wyślę Ci utwór Forever Young w .mp3. Jak go będziesz z zaangażowaniem słuchać przez 7 dni, to będziesz wiecznie młoda. Pozdrawiam.

Gość do tantarantam
a gdzie Ty, tu na tym topiku, widzisz reklamę vademecum zdrowia?

Gość tantarantam
zdemaskowałam Cię.. ;) mieszkamy w tym samym mieście w opolskim.. ;) chciałam dodać, że jestem wiecznie młoda ;)

Gość tantarantam
dla formalności sprawdziłam tą stronę, bo wiem, że to Ty ją robiłeś a teraz rozpowszechniasz :P przestań..myślisz, że wiele osób z niej będzie w późniejszym czasie korzystać? wątpię..

Gość do tantarantam
cyt.:tantarantam dla formalności sprawdziłam tą stronę, bo wiem, że to Ty ją robiłeś a teraz rozpowszechniasz przestań..myślisz, że wiele osób z niej będzie w późniejszym czasie korzystać? wątpię.. Droga Jasiu lub Bożeno, życie w zdrowiu nie jest obowiązkiem, więc czy ktoś w późniejszym czasie będzie korzystał z vademecum zdrowia czy nie, to jego zbójeckie prawo, a mnie to może obchodzić jak okres mrówki w dodatku na księżycu. Notabene, licznik odwiedzin na 25.8.08r wynosi 26310, więc społeczeństwo nie jest takie/zacofane jak sugerujesz. Kilka dni temu pewna starsza pani, widząc kolegę na stołówce w kasku kolarskim śmiała uszczypnąć go słownie, a ten zripostował: ja dzięki temu żyję a Pani ledwo co nogami powłóczy. Prawda była taka, że kuśtykała. I po jakiego grzyba jej było zaczepiać sprawnego, obcego mężczyznę?