Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarowanaaa

czym golicie nogi?

Polecane posty

Gość zaczarowanaaa

bo ja masyznka zwykła i stwierdzam ze juz mam dosyc..włoski odrastajanastępnego dnia...i co takie twarde i szorstkie ;/ co polecacie? kremy odpadają bo próbowałam i nic nie dają..przynjamniej mi :(

Gość zaczarowanaaa
up up up up up

Gość pozostaje raczej maszynka
lu jesli Cię stac to wosk u kosmetyczki, depilator nie usuwa wszystkich włosków, wcale nie wystarcza na 4 tygodnie i wloski wrastaja, stosowałam kilka lat i wróciłam do maszynki

Gość misiolkka
krem do depilacji ja polecam wcale nie tych najdroższych firm

Gość chce się dowiedzieć
temat rzeka :) ja zaczełam golić w 5 klasie podstawówki. Efekty były katastrofalne, kremy są do niczego... "wypalają" to co jest widoczne przy skórze. Cebulki zostają, więc moja teoria jest taka (choć moze się mylę), że kremy dzialają tak jak maszynka, skoro cebulki są dalej. Rok temu kupiłam sobie depilator Brauna (najtańszy oczywiscie za 70 zł). Moje obserwacje są takie, że co prawda, po pol rocznym depilowaniu włosy są zdecydowanie rzadsze i jaśniejsze, ale pojawilo sie zapalenie mieszka... po prostu syfy na nogach, wrastanie włosów, ktore jest wynikiem tego ze pociągnięty włos zwija się i wchodzi w skórę (to taj jak robienie kokardki ozdobnej i zawijanie nożyczkami), albo mimo grubości i intensywności koloru jest tak słaby ze nie moze się wydostać, stąd ropne krosty, podrażnienia (o zacięciach już nie wspominam). Dermatolog przepisuje mi sały czas to samo, jakieś kremy i każe depilować tylko i wyłącznie kremem, ale ja tego nie zrobię. Już chyba wole te krosty niz czarne, grube włochy ktore odrastają już po kilku godzinach :/

Gość a ja pytamsie ....
a krem to chyba nie usuwa z cebulkami?

Gość zaczarowanaaa
kiedys stosowałam veeta i nic nie dawało. kupiłam sobie z rossmanna tanitę i też nic ;/ a włoski mam już takie mocne :( i nei nawidze po goleniu maszynką że od razu mi odrastają , mam szorstkie nogi itd;/ i swędzą strasznie ;/ wolała bym własnie jakiś depilator z brauna...może polecicie coś? tyklo mówicie że też kiepskie są depilatory...

Gość tetetetetetetet
ja tam gole kosiarkom ale ostatnio odciołem sobie odbyt

Gość zaczarowanaaa
kurcze..wlaśnie sobie patrze w necie na te brauna ... ale jak ktoś goli nogi depilatorem razn na załózmy 4 tyg...to co od razu ma te krosty? czy po prostu przy czestym użyciu?

Gość lalaaaas
a woskiem ? boli bardzo, ale wyrywa całkiem ? a ja mam taki pomysł. raz kremem, nastepny raz depilatorem, potem maszynką i tak w kółko, moze to by spowodowało, ze nie było by problemów ? krem by scinal co mogł, depilator wyrywał, a te co mialy by wrasrac, ściely by sie maszynką ?

Gość zaczarowanaaa
tetetetetetetet : a my tu o nogach rozmawiamy a nie o miejscach intymnych :P jak ty teraz kupe robisz? :O

Gość ja po depilatorze mam ze 3 tyg
mam spokoj, po goleniu i kremach bardziej rosną.

Gość odradzam raz depilator a raz
maszynkę, powód-koszmarny ból

Gość zaczarowanaaa
hmmm to się chyba zastanowię nad kupnem depilatora... a jak kupowąc z brauna to te droższwe czy tańsze też są ok?

Gość chce się dowiedzieć
to zależy od wrażliwości skóry. Im lepszy depilator tym mniejsza szansa na krosty... im lepszy, tym droższy... wiadomo. Trzeba stosować kilka zasad, np, przed depilacją gorąca kąpiel,żeby sie rozszerzyły pory, z których wyrastają włoski, pozniej sama depilacja (nie uwierzycie - czasem mi zajmuje cały dzień) a po niej porządny krem na podrażnienia i opóżnienie odrastania. Efekt taki u mnie utrzymuje sie dwa tygodnia. ja z racji tego, że nie zawsze mam czas, nie biorę kąpieli, mam wrażliwą skórę. No i przede wszystkim trzena szorować nogi codziennie, żeby byly czyste, bo jak sie o nie nie dba, to sam kurz i brud moze pogorszyć sprawę. To tak ode mnie ... czy ktoś ma jakie lepsze sposoby na ZDROWĄ depilację nóg?

ja próbowalam wszystkiego co możliwe, teraz znowu jadę na depilatorze, ale skóra strasznie mnie po nim swędzi, nogi mam podrapane do krwi, pełno strupów, wrośniętych włosów itp ... jednym słowem masakra!

Gość chce się dowiedzieć
to samo... sk.ad ja to znam

Gość nawarra
Ja wolę nogi po depilacji, są znacznie gładsze. Jednak moja skóra średnio reaguje na wosk. Włoski mi również wrastają no i po jakimś czasie irytujące jest to zapuszczanie. Zastanawiam się czy nie zdecydować się na trwałą depilację, warto?

Gość mojito!
To tak naprawdę zależy. Jeśli masz ciemne włosy to depilacja laserowa się sprawdzi. Moja koleżanka była jakiś czas temu w studio laser w Warszawie i w jej wypadku efekt był świetny. Miała trzy podejścia i teraz ma spokój. A przy okazji skórę ma gładką

maszynką jest najłatwiej, ale najmniej skutecznie. Depilacja laserowa jest najbardziej skuteczna, ale fakt dość istotne jest to, jakie się ma włosy, o czym pisze moja przedmówczyni, ale też dość ważne jest to, gdzie się zabieg wykonuje, bo laser laserowi nie równy.

Gość alicja777
ja muszę depilować kremem... po maszynce krosty i swędzenie, po plastrach wrastanie. Efekt po kremie depilującym jest taki sam jak po maszynce. Depiluję rano przypuśćmy w poniedziałek, wieczorem nogi już nie są gładkie, we wtorek włoski lekko widoczne. Chciałabym depilować plastrami albo woskiem u kosmetyczki ale co poradzić na te wrastanie? Mam już dość blizn.

Gość DFnvm
chcę się dowiedzieć- pozbądź się tego depilatora w cholerę! Kup podgrzewacz do wosku, paski do depilacji i woskowe wkłady. Od wosku wrastają bardzo rzadko! Poważnie! Miałam to samo co Ty- dwa lata w spodniach latem- masakra! Wzmocnij trochę włosy maszynką, potem przestaw się na wosk. Depilator to masakra i nie ma sposobu- żeby zapobiec wrastaniu po tej metodzie- masaż e i pilingi mozna między bajki włożyć. Jeśli nie umiecie operować woskiem- to idźcie na pierwszy raz do kosmetyczki- a potem same...

Gość DFnvm
pachy mam laserem aleksandrytowym zrobione i jest super, ani jednego kłaka, bikini też.

Gość gość
znam to maszynka nie dość, że efekty szybko znikają to jeszcze włosy potem takie twarde i mocne, no i też niestety podrażnienia. Nie lubię tego, ale teraz się wybieram w końcu na depilację laserową, więc nie będę już miała problemu z tym, żeby codziennie machać maszynką, żeby mieć gładkie nogi.

Gość gość
niestety maszynką i mam dość, bo jak tylko ogolę wieczorem rano już znowu mam włosy, pora pomyśleć o innym sposobie na pozbycie się włosów.

Gość gość
maszynka mi wystarcza