Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to się moze przydać -taki wąte

Jakie popełniałyście błędy ........

Polecane posty

Gość fajny temat niech rosnie

Gość monika....
nie można na siłę kłaść dziecka na brzuszku!!!! Moja też nie lubiła tej pozycji, nigdy nie spała na brzuszku a rozwija sie cudnie, Miała niecałe 6 m-cy jak sama siedziała, turlała się, teraz ma 8 i raczkuje, śmiga że hej. A poza tym co z tego że później zacznie się obracać na brzuch czy siadać??? Mamy błagam przestańcie porónywać swoje dzieci do innych!!! Każde dziecko jest inne, różne wagi urodzeniowe, różne tempo rozwoju, różne predyspozycje i geny! Każde dziecko na pewno zacznie siadać, chodzić itd a kiedy to samo wam pokaże!

Gość Alexxxxa
Rozbawiła mnie teoria, ze dziecko nie dojadało z piersi i jest najmniejsze w klasie :D Wzrost jest uwarunkowany genetycznie. Mój siostrzeniec dojadał (zresztą szybko przeszedł na butelkę) i też jest najmniejszy w grupie w przedszkolu. Ja żałuję, ze bylam mało konsekwentna i pozwalałam mamie karmić mojego syna mlekiem z miodem z butelki. Efektem są popsute zęby. :(

Gość hmmmyyyyy
Wymagania syna nr 1 1. branie na rece przy kazdej oznace niezadowolenia inaczej wyl do skutku 2. kolysanie, bujanie, noszenie w celu uspienia potomka 3. podawanie picia w nocy (potrafil wytrabic 3 butle wody z glukoza) Efekt: w dzien spal lacznie okolo 40 min, pierwsza noc przespana po 3 latach. Drugi potomek traktowany byl inaczej (mniej wymagajacy byl) i zachowanie jego bylo zdecydowanie bardziej poprawne. Co oczywiscie nie znaczy, ze roznice w zachowaniu byly wynikiem innego traktowania dzieci.:P Teraz zblizaja sie do pelnoletnosci i sa zupelni rozni, i kazdy wymaga indywidualnego podejscia, wiec wniosek nasuwa sie sam: trudno mowic o bledach a zachowanie i tak jest uzaleznione od temperamentu potomkow.

Gość moni 83
najbardziej żałuję tego iz wiedząc że dziecko ma skazę białkową nie przestrzegałam diety, efekt teraz syn ma dwa lata i musze trzymac mu dietę ale jest o wiele trudniej niż wtedy gdy dopiero zaczynał jeść stałe pokarmy, bo on najchętniej jadłby wszystko

Gość Smakoszka serówwwww
od początku wprowadzalabym łatwy plan... a zaczęłam jak Mala miala 1,5 miesiąca - i juz zdążyla sie przyzwyczaic do rąk:)

Gość mam dwojei marzy mi sie
za duzo czytałam kafeterii i martwiłam sie ze dziecko nie siada nie chodzi nie sika na nocnik nie pije z niekapka itd. Panikowałam i sie nakrecalam uczyłam dziecko na siłe róznych głupot które w niczym nie sa potrzebne- jak to picie z niekapka :-o przy 2 już nie czytam tyle kafeterii i patrze co mu sie podoba a co nie. Bardziej wsluchuje sie w dziecko niż w schemat rozwoju niemowląt.