Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwolnienie z wf

Zwolnienie z wfu z powodu wady wzroku

Polecane posty

Gość zwolnienie z wf

Nawet sobie nie wyobrazacie, jak sie wczoraj wkurzylam. Poszlam prywatnie do okulisty ( jak zawsze, tego samego od jedenastu lat ) po zwolnienie z wfu, ktore rok temu ta sama okulistka mi wypisala, gdyz mam duza wade ( -6, -6), a ona mi mowi, ze nie moze mi dac, bo wyszly jakies nowe przepisy:( Co robic??

Gość widze niebieskie niebo
ćwiczyć i nie trafiac w pilke w siatkówce heheh jak moja kumpela :D

Gość kaktusova
zwolnienie z powodu wady wzroku>? a w czym ci to przszkadza? zakladasz soczewki i jedziesz...

Gość zwolnienie z wf
Kurcze, dla mnie to nie jest smieszne:(

Gość zwolnienie z wf
Ale mi wlasnie chodzi o to, zeby miec zwolnienie. Nie nosze soczewek.

Gość zwolnienie z wf
Amaleta - juz nawet na cesarke nie daja skierowania z tego powodu.

Gość ja tez bym chciala
zwolnienie z wf tylko że mam -2 i -2,25 dałoby sie zrobić?

Gość zwolnienie z wf
Ja mam -6 i nie chca dac:(

Gość zwolnienie z wf
Ludzie, jak Wy sobie w tym roku zwolnienia zalatwiacie??

Gość nie każdy moze nosić kontakty

Gość zwolnienie z wf
Kurwa, ale mi chodzi o to, ze nie chce cwiczyc na wf W SZKOLE. Bo NIE LUBIE. Jestem slamazarna przez moje okulary. Na brak ruchu nie narzekam i mam ladna sylwetke, wiec takie rasdy to wiesz... Umiem o siebie zadbac w tej kwestii. Zreszta innne pytanie zadalam.

Gość fggtttttttttt
a nie możesz zakupić sobie szkieł kontaktowych?nie będziesz taka ślamazara....

Gość zwolnienie z wf
Przestancie mi udzielac rady, jak moge cwiczyc, tylko jak zalatwic zwolnienie.

Gość zwolnienie z wf
18 lat w naszym kraju to juz nie dziecko staruszko.

Gość kasablancaaaaaa
Ludzie nie zdaja sobie sprawy jak powazny problemto jest. Otoz ludzie! Nie mozna miec wysilku fizycznego nadmiernego przy tak duzej wadzie bo wada sie wtedy pogarsza i siatkowka sie moze odkleic! Radze isc po zwolnienie do nfzowskiego okulisty, albo niech ogolny ci wypisze. Wiesz.. wszytsko by bylo ok z wf gdyby nie te biegania wokol stadionu i inne bzdury ktore sa ponad mozliwosci zdrowotne niekorych osob. Nie ryzykuj bo oslepniesz i po co ci to/. \

Gość jak mamy ci radzic
na twoja szkode? ja w zeszlym roku sobie zalatwilam zwolnienie\ na studiach, a mam wade wzroku UWAGA =o,5 w jednym, w drugim wady brak. ale tp juz wyzsza szkola jazdy, by je miec, zreszta moim zdaniem nie ma sie z czego szczycic, ruch nikomu nie zaszkodzi, teraz juz bym drugi raz przekretu nie robila a dla ciebie zlota rada: JAZDA PO DRES

Gość zwolnienie z wf
kasablancaaaaaa - no ale widzisz moja okulistka, do ktorej chodze prywatnie powiedziala, ze nie moze dac mi zwolnienia. A prywatnie podobno latwiej wypisuja. Wiec nie wiem, co teraz robic.

Gość w większosci wypadków wf
w szkole raczej zraża do wysilku fizycznego niż zachęca :o

Gość jak mamy ci radzic
kasablancaa> w tej kwestii lekarz moze wypisac odpowiednie wytyczne dla wf-isty, co wolno, a co jest przeciwwskazane i czasem mloda bedzie cwiczyla w swoim rytmie lub czesc bedzie wykonywac w wersji light, indywidualnie, nie widze w tym problemu

Gość zwolnienie z wf
Amaleta wedlug Twojej definicji to mi sie wcale do tej doroslosci nie spieszy. Ale lecz kompleksy gdzie indziej i zegnam🖐️

dla mnie dużym wysilkiem było słuchanie chamskich uwag nauczyciela :o

Gość zwolnienie z wf
Ja po prostu nie chce w szkole cwiczyc. Po co mam sie stresowac i denerwowac?? Dobrze mi to nie zrobi, uwierzcie.

\"Na brak ruchu nie narzekam i mam ladna sylwetke, wiec takie rasdy to wiesz... Umiem o siebie zadbac w tej kwestii. Zreszta innne pytanie zadalam.\" Jesteś poprostu leniwa i tyle- jeśli poza szkołą się forsujesz to przez te 45 minut wf też nie umrzesz ! To , że masz wadę wzroku nie znaczy , że masz to na każdym kroku wykorzystywać \"bo ci się należy\"

Gość zwolnienie z wf
w większosci wypadków wf - ooo, wlasnie!

Gość jak mamy ci radzic
w wiekszosci wypadkow wf> zycie to nie bajka, a taki wredny wfista to tylko zaporawa przed tym, jak podli moga byc ludzie w "doroslym" swiecie, wiec nadal nie rozumiem rozmiaru twej tragedii :)

Gość zwolnienie z wf
Kurwa, nic nie rozumiecie. Slyszeliscie o czyms takim jak URAZ PSYCHICZNY?? Stres, nerwobole, odstawanie od grupy? Nie macie o tym pojecia, wiec cukierka tez zegnam🖐️

Sorry, dla mnie to już dawno nie tragedia, chociaż wuefista, który nie zauważa, że uczennica ma atak astmy po wysiłku, to facet, który sie prosi o tragedię :P Po prostu rozumiem, dlaczego dziewczyny nie chcą ćwiczyc na wf.

Gość na pewno taaaaaaaaaaaaaaaa
pozegnaj wszystkich, ktorzy maja inne zdanie niz ty :D wez sie w garsc, wf w gimnazjum nie jest taki zly, bo z postow nie wynika wyzszy poziom wypowiedzi mimo tych rzekomych 18tu :O uraz, nerwobole, odstawienie od grupy, sraczka, pecherzyca, co jeszcze? jak cie grupa odstawia, to uciekasz? w ten sposob bedziesz w zyciu sama jak palec. nie raz widzialam, jak moje kolezanki na poczekaniu wymyslaja rozne glupoty, ile to ich chorob dotykalo, a na dyskotekach w niedziele do 4 potrafily wywijac, by potem o 8 stawic sie w poniedzialek na lekcjii i o dziwo poza nbiewyspaniem raczej astma wtedy im nie dokuczala... nie histeryzuj, bo to wszystko grubymi nicmi szyjesz, wf-ista jak nic tego nei lyknie :)

O co ci chodzi? O astmie pisałam ja, dorosła kobieta na astmę chora od 10 roku życia.

Gość na pewno taaaaaaaaaaaaaaaa
i widzisz, mimo to przezylas, wiec nie bylo tak tragicznie dorosla kobieto