Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krycha0000

jak policzyc dni płodne

Polecane posty

Gość krycha0000
wiem ze płodne dni sa w srodku cyklu ale jak poznac ze to juz teraz.Wiem tez ze cykl moze sie przesunac, nie stosuje zadnej inne antykoncepcji tylko kalendarzyk.Do tej pory działał ale nie wiem dokładnie od kiedy jest juz czas bespieczny prosze jak ktos wie niech mi wytłumaczy

Gość Aurela
Krycha dni płodnych się nie liczy bo jajeczkowanie może się odbywać w jednym cyklu wcześniej w drugim później Dni płodne i niepłodne się obserwuje Płodne zaczynają się gdy pojawia sie płodny śluz( przezroczysty, rozciągliwy, podobny do surowego białka kurzego, wtedy masz też odczucie wilgotności) Śluz ten można zaobserwować przez kilka dni( przynajmniej tak jest u mnie) później zanika i następuje skok temperatury, oczywiście żeby wiedzieć czy ona skoczyła musisz ją mierzyć(codziennie rano, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, przez 5 min i zawszew tym samym miejscu, w pochwie lub w odbycie) Jeżeli wyższa temperatura utrzymuje się przez trzy dni z kolei można przyjąć że to koniec dni płodnych i po tych trzech dniach współżyć Jeżeli czegoś jeszcze nie wiesz pytaj, jak będę potrafiła to Ci pomogę:) pozdr

Gość krycha0000
dzieki za odpisanie tak zapytałam bo roznie sie kochamy a jeszcze nie wpadlismy ogólnie to nie boimy sie o ciaze ale tak sobie mysle ze nie jestesmy ostrozni,wiec czy to moze byc bezpłodnosc?

Gość Aurela
Myślę że nie masz się co martwić o bezpłodność Po prostu w ciążę wbrew pozorom nie jest tak łatwo zajść powiem Ci że też z mężem kochamy się bez zabezpieczeń i często robimy to w dni ze tak powiem niepewne i nigdy nie zaszłam w ciążę za to teraz jak chcę zajść to widzę że nie jest tak łatwo W tamtym miesiącu kochaliśmy się zaraz po jajeczkowaniu i nie zaszłam, zobaczymy jak w tym cyklu Możesz się zacząć martwić jeżeli rok będziecie się starać o dzidziusia i Wam nie wyjdzie ale teraz naprawde nie ma czym pozdr