Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OLAaaaaaa

Drugie dziecko ----- tak bardzo sie boję

Polecane posty

podjąć decyzję o drugim dziecku niby juz decyzja podjeta a jak dochodzi do zblizenia to sie wycofuje :(:( zaraz wymyslam mase innych powodów ze nas nie stac na 2 dziecko maz zarabia 2500 , z czego 800-100 mamy opłaty miesięcznie czemu tak trudno podjąc decyzje , no czemu,,, a syn ma juz 6 lat

Gość znajomkaaaa
finansowo ci trudno, przyznaję; może zmiana pracy? ja drugie dziecko urodziłam po 11 latach i jestem cholernie szczęśliwa! nigdy tego nie żałowałam (córcia ma 2 latka). Ustabilizujcie się materialnie i do dzieła!

moze miałas cieżki poród?moze nie jestes jeszcze gotowa na pieluchy,na wstawanie w nocy...ja jakbym nie byla pewna w 100% top bym sie jeszcze nie decydowala,moze jeszcze poczekac warto?

Gość ja miałam wątpliwości
a to pieniadze a to remont,wciąż coś stawało na przeszkodzie aż w końcu niespodziewanie zobaczyłam na teście dwie kreski a moja starsza córka ma już 10 lat.Pierwszy szok trwał może godzinkę a potem sama radość

mi tez stuknęla 30 mam syna i jakoś wcale nie w głowie mi drugie dziecko:) może po prostu pozostan przy jednym i problem rozwiązany:)

ale tak szczerze to zaczynam miec jakies sygnaly ze juz chyba jestem w ciazy i dlatego mnie dopadły takie wątpliwosci :o teraz to sie zaczynam bac

ja sie zecydowalam po 6 latach i zaluje .... bo moglam wczesniej po 6 latach to sie wszystko zapomina jak dla mnei to jaknajszybciej to dobra decyzja

Gość ja miałam wątpliwości
mnie też stuknęła 30-stka w tym roku,teraz jestem sobie w 14 tyg.,nic się nie bój

Powiedzcie mi kobietki dlaczego dla większosci z was posiadanie dwojki,trojki dzieci jest az tak wazne.Wlasnie tak jak pisze poprzedniczka "jak najszybciej".Czy mając jedno dziecko z wyboru jest się jakąs złą,gorsza matką?????

ale kto powiezial ze 2 to koniecznosc?? mozna miec 3 i 4 haahahha ja kiedys tez obstawalam za jedynakiem ...i zle myslalam .. rodzenstwo jest potrzebne .. jedno ,dwa czy wiecej ale trzeba przewaznie kto obstaje przy posiadaniu jednego dziecka pozno sie decyduje na drugie jak dla mnei za duza odleglosc

a teraz to sie boję jak finansowo damy radę :( o wszystko sie martwię, dopada mnie ...... sama niewiem co z zazdroscią patrze jak chodzą kobiety w ciazy , kolezanki tez juz porodziły drugie dzieciaczki , ja tez chce ale sie boje tak bardzo sie boję

w pierwszej to m pracowal za granicą i kupowałam tylko dla jednego dziecka a teraz mniej kasy i trzeba kupowac dla 2 dzieciaczków

Gość ale 1500 zł
na życie to nie jest mało. Znam wiele rodzin, które za taką kwotę muszą jeszcze opłaty zrobić i żyć i nigdy nie widziałam żeby dzieciakom czegoś brakało. Trzeba tylko rozsądnie podzielić wydatki, zrezygnować z drogisz ciuchów, jedzenia w restauracjach i8 kilku przyjemności i się uda. Kwestia tylko by chcieć.

Gość dziwne pytanie tu padło
jeśli ktoś zawsze marzył o dwójce (lub większej gromadce) dzieci, to czemu ma ich nie mieć? Bo ty tak chcesz?

Gość wiolllllllla
jeśli teraz nie zdecydujesz się na drugie dziecko to potem będzie jeszcze gorzej.Zawsze znajdziesz tysiące wymówek a latka lecą.