Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu tak jest wrrrr

podwyższony TESTOSTERON ktoś robil badania i ma??

Polecane posty

czy objawia sie u was cera tradzikowa i większym owłosieniem?

Umiarkowanie podwyższony poziom testosteronu może występować u kobiet otyłych. Redukcja wagi w takim przypadku prowadzi do normalizacji jego poziomu. Wysokie stężenia prolaktyny podwyższają stężenia nadnerczowych androgenów. Poziom estradiolu koreluje z poziomem SHGB. Przewlekły brak owulacji (niski estradiol) może, zatem prowadzić do spadku stężenia SHGB i wzrostu czynnej biologicznie frakcji testosteronu.

a jaka nadwaga brana jest pod uwagę? i czy to naprawdę ma zwiazek? jesli zrzucę pare kg to trądzik może ustąpić?? powiedz, że tak, a biore się za siebie nawet za chwile!!!

norma chyba była do 0,9 a ja mam 0,94 :(

lattina odpowiedz plisss:(

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhelp

Gość A ja miałam powyżej 2
Masz prawie w normie, ja miałam 2,7 !!! Trądzik, nadmierne owłosienie, nieregularne miesiączki, brak owulacji, a wcale nie miałam nadwagi. Pomogła kuracja Diane 35, brałam 3 lata. Trądzik zniknął po 6 m-cach, ale równolegle leczyłam się też u dermatologa, potem miałam 3 zabiegi usuwania blizn po trądziku. Po serii depilacji woskiem problem nadmiernego owłosienia też zniknął, włosy przestały odrastać. Teraz mam wszystko O.K.

Gość aa..
a ja mialam powyzej-> powiedz mi gdzie najpierw sie udalas z tym problemem, do ginekologa? chcialabym sprawdzic ten testosteron ale nie wiem gdzie sie udac, czy badania kosztuja itp napisz mi jesli mozesz

Najpierw poszłam do ginekologa z problemem nieregularnej miesiączki, a ten mi dał skierowanie laboratorium na badanie poziomu testosteronu, płaciłam ok. 25 zł, ale to było kilka lat temu. Bada się z krwi, nie trzeba na czczo. Byłam prywatnie, bo jak byłam państwowo to gin nie chciał mi zrobić żadnych badań, tylko chciał zapisać tabletki na chybił trafił. Na to badanie nie jest koniecznie potrzebne skierowanie, możesz iść do laboratorium i powiedzieć, że chcesz zbadać testosteron to ci zbadają i dopiero z gotowym wynikiem możesz iść do ginekologa, żeby nie chodzić dwa razy.

Jak nie wiesz gdzie jest u ciebie laboratorium to zajdź do przychodni, obojętnie jakiej i zapytaj pielęgniarki, na pewno ci powiedzą.